Болнична асоциация: Болниците не са препълнени

Над 4600 души са в отделенията, 373-ма - в интензивни
13 сеп 2021 15:08, Анисия Иванова
27

Плавно се покачва броят на настанените в болници. Това засега не налага въвеждане на нови мерки, е позицията на Българската болнична асоциация.

По данни на Националната здравноосигурителна каса към момента у нас са заети 80% от леглата за Ковид болни. Според Българската болнична асоциация няма препълване на болниците и не се налага затягане на мерките, нужно е само те да се спазват.

Още по темата

"Винаги е било възможно, но и в момента има разписан план, по който броят на леглата, определени за Ковид, би могъл да се променя в зависимост от необходимостта, която изпитваме в момента в държавата. Със сигурност това не е пределът на болничните легла, които можем да отделим", заяви председателят на ББА адв. Свилена Димитрова в "България сутрин".

94% от пациентите с коронавирус, които са настанени за лечение в болница, са неваксинирани. Това обяви пред Bulgaria ON AIR консултантът на Столичната община по ваксинационния процес проф. Тодор Кантарджиев.

Според него здравното министерството не е направило всичко необходимо, за да се стигне до масова ваксинация у нас. А според последните проучвания новият вариант на коронавируса - Мю вариантът, се разпространява много по-бавно от Делта варианта.

При продължаващия ръст на хоспитализираните у нас, при четвъртата вълна на коронавируса, едва 6,5 на сто от хората, които се лекуват в болници, са вече ваксинирани с една или две дози, допълни проф. Кантарджиев. Единици са хората с ваксина, които са в тежко състояние, подчерта той.

Към момента в болници са настанени над 4600 души, от които 373-ма са в интензивни отделения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
има преди 2 години
няколко празни редав некролога тивсеки ще си запьлни собствената дупка но алчниците искат насила да ни затриятвраговете са доста но истината ще ни направи свободнивече знаем какви са
22
0
 
8
 
! Отговори
681 преди 2 години
Болниците в България са от времето на Атилкесе Маджар(хан Аспарух).
21
1
 
0
 
! Отговори
до 23 преди 2 години
До до 93
20
3
 
14
 
! Отговори
до 93 преди 2 години
Откъде ги вадиш тия проценти, бе? Посочи ми източниците си, подплатени с доказателства, че не са фалшиви, та и аз да се осветля като теб, ваксърче клето.
19
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
95% е ефективността на ваксините. 94% от хоспитализираните в бг са неваксинирани. Явно 1% с фалшив сертификат. Всичко е точно, според очакванията, проучванията и прочие. Значи 4500 души неваксинирани киснат в болници на кислород , системи, респиратори /380/ и харчат моите пари, щото не искали ваксина да не би да им сменят днк то. Е, смениха ви го сега, с еднопосочен билет за .....ада.
18
4
 
9
 
! Отговори
Споко,БЕ... преди 2 години
КАЦАРОВ И РАДЕВ , ШЕ ГИНАПЪЛНЯТ.....!
17
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Професор Кантарджиев, а каква е средната възраст на настанените в болница? Да не са на възраст като баба и дядо? Познавам ли, професоре? Ако познавам, тогава защо дори и възрастни хора не искат да се ваксинират? Нали 94 на сто в болниците от Ковид не са ваксинирани. Професоре, май и на баба и дядо почва да им писва от медицински фашизъм.
16
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А по другите хоспитализации, освен Коко 19, как е? Всичко е спокойно или недостатъчно запълнено. Разбира се, хората и за много по-сериозни заболявания вече не търсят услугите на медицинските фашисти.
15
2
 
18
 
! Отговори
До17 преди 2 години
Ами дай точно сигурно си успял да преброиш всичките 5човека чакащи на опашката.
14
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кантарджиев трябва да бъде съден за фармацевтичен геноцид...
13
2
 
16
 
! Отговори
До15 преди 2 години
И колко масово се ваксинират хората?
12
5
 
16
 
! Отговори
м,да преди 2 години
Българският ген е много як. Нищо тревожно няма младите да изкарат вируса!Да се ваксинират болнавите и тези на които им трябва сертификат за чужбина!
11
2
 
28
 
! Отговори
Ken преди 2 години
Музикално-танцовата група, която при една от предишните вълни, "изнасяше представления" в една болниаца, сега къде е ? Пак ли е в болница ?Помните ли ги ? Едни весели, здрави момчета играеха и пееха в болничната стая. Май и тях смятаха към болните от ковид.
10
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи около 300 ваксинирани са в болница с ковид колко от тях са в интензивното.
9
31
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
80% пълни. Имало още капацитет. Споко, в края на септември капацитетът ще е изчерпан. Нека само учениците да тръгнат на училище!
8
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е от какво да се препълнят, като болни няма.
7
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, с тия огромни пари по пътеката за ковид - то се знаеше от миналото лято още, че това ще е резултатът. Паднал ти косъм - ковид и в болница. Да опапаме пътеките! А томва, че няма да има места за наистина болните от сериозни заболявания - голям праз! Нали, господа и дами министЪри и министерши?! Дано има отплата за такива, като вас, фашисти! Още на тоя свят да видойде!
6
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама днес бай Шиле беше сметнал, че 94% от хоспитализираните били неваксинирани. Сега пък се оказа, че болниците били празни. Накой лъже, ама много, и знаем кой точно!
5
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да не се лъжем, болниците имат нужда от заети легла за да си взимат скъпите клинични пътеки за ковид.
4
3
 
34
 
! Отговори
Мангър преди 2 години
Докато има пътека, ще има и болни.