Четвъртата вълна у нас: Масово се разболяват неваксинирани и непреболедували

Хората могат да се диагностицират и лекуват навреме в COVID зоните в ДКЦ-тата
13 сеп 2021 09:00, Елка Василева
287

По данни на НЗОК над 80% от леглата, предвидени за COVID пациенти, са заети, като над 300 от пациентите са за интензивно лечение.

"Данните са каквито ги очаквахме, няма изненада в модела на развитие на четвъртата вълна. За година и половина се научихме как се движи това заболяване. Натискът винаги е бил голям, но уроците са взети. Пътят да се облекчи натискът е да се подобри доболничната помощ", заяви в "България сутрин" председателят на Българската болнична асоциация адвокат Свилена Димитрова.

Още по темата

Според нея няма нужда от допълнителни мерки, а е важно въведените да се спазват.

"Мерките, които имаме, са доста либерални, но предпазват от безразборното разпространение на вируса. В COVID зоните към ДКЦ-тата хората могат да се диагностицират, а скоро да получават и безплатни лекарства. Това е един начин, по който да накараме хората своевременно да започнат да се лекуват, да има къде да се насочат при първите симптоми", коментира още Свилена Димитрова пред Bulgaria ON AIR.

Тя е категорична, че така в лечебните заведения ще се приемат само пациенти, които наистина имат нужда от болнично лечение.

"Въведените мерки, адекватното доболнично лечение и ваксинацията са начините да не развиваме тежка картина в болничния сектор. Масово се разболяват неваксинирани и непреболедували. Такава е ситуацията и в други държави, надявам се това да е стимул за хората да отидат и да се ваксинират", добави Димитрова.

Гледайте целия разговор във видеото.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


287
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
6
 
2
 
! Отговори
Теодор преди 2 години
Аз нямам проблем да гледам антиваксъри да се гърчат по асфалта.
156
1
 
4
 
! Отговори
антиваксър преди 2 години
До Жив да не бях 170 Учените са само работници, тр...оле, собствениците са важни. Те определят какво да се прави. Не случайно в договорите на учените има клаузи да си затварят устата, защото уж търговската тайна. Филмът "Вътрешен човек" е по действителен случай, ако не знаете. Иначе мисля, че ако се разпитат 10 000 учени с полиграф, ще научим много интересни неща за ковида или ще чуем оглушително мълчание. Тълкувайте си го, както искате. Ако искате, заминавайте изприщен за Марс :)
155
1
 
7
 
! Отговори
българин преди 2 години
До: номер 160 (Таня) В моята фирма пък всеки е свободен дали да се ваксинира или да не се ваксинира. Повечето които се ваксинираха го направиха за да могат да излизат в чужбина по-лесно. Шефа ми се ваксинира, но разви тромбоза в мозъка. Сега пие хапчета за кръвта.Хората напускат фирмата дори и да са ваксинирани, просто си намират по-добра работа, хеле пък ако вземат да ни карат да се ваксинираме и ще фалираме!хахаххах
154
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ВИЖТЕ СЯ! ВЪПРОСЪТ Е ЗАТВОРЕН! СПОРЕД КОНСТИТУЦИЯТА ИМАМ ПРАВО ДА НЕ СЕ ВАКСИНИРАМ! В МОМЕНТА СВЕТОВНА ДЕМОКРАЦИЯ НЯМА - НАВСЯКЪДЕ СЕ СУСПЕНДИРАТ КОНСТИТУЦИИТЕ.
153
7
 
2
 
! Отговори
Гост с обувки преди 2 години
В повечето щати в САЩ вече ни е много трудно да работим без да се ваксинираме. Щом САЩ и другите водещи икономики го правят - значи всички ще го направят, но със закъснение. Както всяко друго нещо. Затова едните водят, другите следват.
152
1
 
9
 
! Отговори
мамин сладък преди 2 години
До Жив да не бях 172Къде са тия милиони учени за ковида??? Напротив - над 1 мил.учени са подписали декларацията за връщане към нормалност и без глупави мерки, а почти 800 хил. са внесли искане до съда за спиране с глупостите.
151
1
 
6
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
В България има закони на които са длъжни да се подчиняват чуждите фирми. Щом не спазва закона-беж през границата. Никой не може да ви задължи да се ваксинирате.
150
1
 
5
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Много болни от ваксините има тук. Да бъдем по търпеливи към.тях. О тв са българи.
149
5
 
2
 
! Отговори
до мамин сладък преди 2 години
Фирмата никого не кара. Просто те викат и ти връчват предизвестието, плащат ти обезщетението и по живо, по здраво. Нищо незаконно няма.
148
8
 
2
 
! Отговори
Таня преди 2 години
Щом така се успокоявате от задуха - добре. Дано стигнат апаратите за всички ви. Трябва да се връщам на работа, че някой ще трябва да ви плати сметката в болницата. До скоро.... надявам се, хахахаххахаха
147
2
 
8
 
! Отговори
мамин сладък преди 2 години
До Таня 160Фирмата ви е за съд - да караш хората да се боцката с все още НЕОДОБРЕНИ вакси си е чисто престъпление...
146
3
 
8
 
! Отговори
Безплатно преди 2 години
Те са си избрали да умират. Все едно да жалим някой самоубиец. Така искал - така направил. Аз съм против задължителната ваксинация. Има нужда населението да се раздели с по-невзрачните умствено.
145
0
 
4
 
! Отговори
антиваксър преди 2 години
До Анонимен 161 Ако знае от какви, с удоволствие :), ама те са дистрибутори на фармафията, не знаят нищо за билките.
144
1
 
6
 
! Отговори
българин преди 2 години
До: номер 160 Не са локуми човече, не са локуми а факти! Не е естествено че "ваксината срещу ковид не е нещо ново" по простата причина, че новата (и единствена) ваксина е само срещу щама SARS-CoV-2 и срещу никой от останалите около 199 щама! Знаеш ли, че много от коронавирусите причиняват така наречената обикновена настинка (common cold на английски)? Срещу тези коронавируси ваксини никога не са правени, защото какъв е смисълът да те ваксинират ако леко кихаш и кашляш?
143
1
 
7
 
! Отговори
антиваксър преди 2 години
До Анонимен 160 Медицината, във вида, в който я имаме в момента, е от 100 години. Преди това как е оцелявало човечеството? Не ставайте смешни! Жизнената граница може да се е вдигнала, но при какво качество на живот.
142
0
 
7
 
! Отговори
гогич преди 2 години
И след като преболедувалите (т.е. хората с анитела, без значение дали са били с положителен пср или не) не се разболяват , защо ****** сте ни игнорирали тотално и не ни приравнявате на ваксаните и ни карате да си прави неперкъснато тестове за да ходим насам-натам???? А ваксаните си ходят спокойно навсякъде без проблем и без проблем заразяват всички. По последни данни вероятността преболедувал да се зарази и боледува е 10-15 ПЪТИ ПО-МАЛКА от ваксан...
141
9
 
1
 
! Отговори
Seaman преди 2 години
С ваучарите имаше доста добър ефект. Пуснете 200лв за всеки ваксинирал се за един месец, а след това направета доза ваксина 500лв. Така ще е справедливо и ще се отсеят хората. Нискоинтелигентните по правило трябва да заплатят всеки масраф.
140
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Масови са ви лъжите и простотиите.Ще се бием, ако трябва но няма да се ваксинираме. Не разбрахте ли тъпоумници!
139
10
 
6
 
! Отговори
Таня преди 2 години
Във фирмата все повече се обсъжда да бъдат освободени тези, които отказват ваксинация. Отначало се смяха, ама от септември имаме яко интервюта и вече не им е смешно. Стоят стегнати и тихи, някои веднага се ваксинираха. Не знаят страх ли, хахаххах
138
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако тази вълна е на неваксинираните, то на кого бяха предишните две вълни? Първата не я броим, с нея започна лъжата.