Клубовете бойкотират мерките, МЗ иска глоби

Въпреки забраните заведенията отварят врати
14 сеп 2021 20:48, Александър Попов
52

Министерството на здравеопазването излезе с нови инструкции към Регионалните здравни инспекции и МВР, с които ги информират, че при грубо нарушаване на ковид мерките да подават сигнали към прокуратурата.

Въпреки забраните, нощен клуб в Русе работи, в петък и събота. Според собственика му Петър Йорданов наложените мерки са неадекватни и съсипват бизнеса.  

"С две думи направо да ни дават на съд, без да ни чуят мнението. Нямат представа от този бизнес, за да говорят за него", категоричен е Петър пред Bulgaria ON AIR.

Персоналът на Петър е изцяло ваксиниран, той смята, че при условие, че се спазват мерките за дистанция и дезинфекция, клубовете са безопасно място и е категоричен, че ще продължи да работи.  

Голяма част от колегите на Петър в цялата страна също бойкотират мерките.   

"Окръжна прокуратура трябва тогава да се сезира и в обществения транспорт. Всички сме заедно, целият бранш сме обединени, ще продължим", каза председателят на БАЗ Ричард Алибегов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пълна анархия. Никой не взема на сериозно чорапа. Всеки ден копаем дъното.През 2010 година над 40% са се преброили електронно, днес 8% . Първи по смъртност и от вируса в света и последни по ваксини
3
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма такава държава , всичко е оставено на самотек . Всеки си прави , каквото си иска . Все едно нямаме никакво управление . Никой за нищо не иска да носи отговорност .
2
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ама глобите падат в съда, или държавата си мисли че обикновения човек няма куража обжалва антиконституционни глоби?
1
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой нищо не бойкотира, хората са си ваксинирани и спазват дистанция.