Ваксините са ефективни срещу Делта варианта

Предотвратяват приемане в болница и посещение на спешно отделение
14 сеп 2021 18:37, Елка Василева
30
Ваксините са ефективни срещу Делта варианта
Снимка: архив, БГНЕС

Ваксините срещу новия коронавирус са ефективни и при Делта варианта, като предотвратяват настаняването в болница и посещение на спешно отделение, предаде Ройтерс, като цитира американско изследване.

Още по темата

Учени от Центрове за контрол и профилактика на заболяванията в САЩ проследяват 33 000 спешни центъра и случаи на настанени в болница пациенти със заболявания като COVID-19. Данните са за юни, юли и август, когато Делта вариантът на новия коронавирус стана доминиращ в САЩ.

Според събраната информация при неваксинираните възможността за положителен тест е между пет и седем пъти по-голяма в сравнение с имунизираните.

Препаратът на "Модерна" има най-висока ефективност (92%) срещу развитието на тежки симптоми, налагащи посещения в спешни центрове. По този показател следва ваксината на "Пфайзер" (77%) и на "Джонсън енд Джонсън" (65%). Подобни са данните и за предотвратяване на настаняването в болница на заразените.

Анализът потвърждава, че и трите ваксини дават "висока защита" срещу COVID-19, който води до тежки симптоми, принуждаващи заразените да търсят спешна лекарска помощ или да бъдат изпратени в лечебно заведение. Това е заключението на експертите от Центрове за контрол и профилактика на заболяванията в САЩ.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ментета ваксини за едни милиарди)вече и децата го знаят
25
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никакви ваксини не са ефикасни *** проклети убийци никога никакъв случай няма да се ваксинират хората стига майнатави на вас и на вашите убийствени ваксини стига сте дигали бройките че вече става банално никой не ви иска вашите убийствени ваксини ай сиктир няма даси я сложим тая отрова
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колов ти катоо умреш ще продължиш да дишаш ти бог ли си или ***
23
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СЛОЖИ СИ ВАКСИНА СТАВАШ ВЕЧЕН ПРОСТО МУМИЯ и никакви болести няма за теб
22
0
 
10
 
! Отговори
До колов преди 2 години
Средно по 250 човека си отиват от този свят всеки ден , според данните на НСИ за последните 10 години. Как така това, преди короната не ти правеше накова впечатление
21
1
 
5
 
! Отговори
ДртПрч преди 2 години
До Колов. Знам за един такъв - когато разбра, че има коронавирус, се обеси. Писаха го умрял от коронавирус, защото ако не бил имал коронавирус, нямало да се обеси.
20
7
 
2
 
! Отговори
Колов. преди 2 години
Още над 200 заминаха сини задушени неваксинирани в земята.Поклон пред глупостта..
19
4
 
4
 
! Отговори
ДртПрч преди 2 години
При положение, че 80% от заразените с коронавирус са безсимптомни или малосимптомни, трябва да си коронадебилен, че да си слагаш Pfizer който ще свали този процент до 77%, а J&J дори до 65%.
18
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези експериментални отрови никога не са били ефективни с/у никакъв вирус, доказа се в Израел и Англия. Но го крият в стъкмистиките си, щото изглежда лошо за фармамафията и поддържащите я политически про ститу тки. Тази т.нар. Ваксина е причина за безброй болести и смърт. Който е уязвим, шанса му е да се пази. Отровната ваксина ще ви вкара в гроба.
17
0
 
2
 
! Отговори
Добавка преди 2 години
Да се чете от ОРЗ, различни от ковид 19
16
2
 
7
 
! Отговори
До 15 преди 2 години
Към настоящия момент по официални данни, в световен мащаб за около година и половина общия брой на заразените е 220 млн души , което е по-малко от 3% от популацията, а общия брой на починалите е къмто 4.5 млн. души около 0.06% от популацията.Ква пандемия, кви пет лева.Според СЗО само за една година, от ОРЗ от ковид 19, умират над 2.5 млн. ДЕЦА,Сравнявай, ако ти отърва.
15
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксините пазят като Рибарска мрежа от комари.
14
0
 
12
 
! Отговори
преди 2 години
Сравнявайте процентите с каквото искате, обачето, това, че 80% от популацията е резистентна не само към ковид 19, но и към всички останали коронавируси поради самото им естество,и това е ноторно известен факт.Страхът погубва първо разума.
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само 10% са безсимптомни или малосимптомни при неваксинирани. Пак лъжа!
12
1
 
9
 
! Отговори
ГОЧО преди 2 години
Вие не се ли сетихте, че тая болест е изкуствена и никога няма да изчезне. Освен това я пренасят ваксинираните, защото те обикалят свободно целият свят. Човек може да се справи с нея и без ваксина. Защо статиските за умрелите от ковид не поясняват, колко умрели са ваксинирани и колко не са!? Ще стане много неудобно за производителит!
11
1
 
17
 
! Отговори
ДртПрч преди 2 години
Абе то и 90% от неваксинираните не развиват тежки симптоми, налагащи посещение в спешни центрове. Така поне пише в сайта на СЗО - 80% без симптоми, 10-15% със средно тежка симптоматика и 5% в интензивното. Ако ще е за 2% разлика, защо да си я слагаме тая ваксина?
10
1
 
5
 
! Отговори
Ford преди 2 години
До Не не и не!!!При Вас вече се проявяват страничните ефекти. Злобата е една от тях.
9
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много действат като в Израел, където за ваксиниран се счита набол си трета доза, а миналата седмица изследванията показваха ефективност около 40%. Май много бързо забравят какво да говорили медиите
8
2
 
20
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Днес 15 статии за ваксината. Ай сиктир!!! Да уточнят - ваксината или опита за ваксина?
7
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мда много са ефективни. За това най-ваксинираните държави това ЛЯТО видяха по-тежка пандемия от зима 2020...