Спряха процедурата по одобрение на "Спутник V"

Търси се доказателство за съответствие със стандартите за производство
16 сеп 2021 09:22, Петя Славова
70
Спряха процедурата по одобрение на "Спутник V"
Снимка: БГНЕС

Световната здравна организация спря процедурата по одобрение на руската ваксина срещу COVID -"Спутник V".

Причината е назначената нова проверка на заводите на производителя, съобщи д -р Джарбас Барбоса, заместник-ръководител на Панамериканската здравна организация (PAHO), предава БГНЕС.

"Производителите на ваксини трябва да потвърдят, че местата, където се произвеждат ваксини, са в съответствие със стандартите за добра производствена практика ... Що се отнася до процеса на одобрение за ваксината "Спутник V" за спешна употреба, този процес е спрян, тъй като по време на проверка на една от фабриките, които са част от производството на "Спутник V", бяха установени недобри производствени практики", каза той.

"Добрата производствена практика" е система, която гарантира производството и контрола на продуктите в съответствие със стандартите за качество.

"Спутник V" е одобрена за прилагане в 70 държави с общо население от 4 милиарда души, което е повече от 50% от населението на света. Ефективността на ваксината е 97,6%, като данните са въз основа на наблюдение на 3,8 милиона ваксинирани руснаци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още по темата: ваксинаСЗОкоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами *** си сложи , бе? *** в Сърбия , Русия, кой те спира!
16
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците не са коректни при рапортуването и регистрацията на страничните действия. Там им куца информацията много и доверието е изгубено.
15
1
 
3
 
! Отговори
Гласоподавател преди 2 години
"Отстреляй" форумен експерт, спаси България!!!
14
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак сравнява някой с противогрипната. !Първо грипната е жива ваксина , а спутника е векторна като АЗ и Джонсън. Нищо общо нямат.
13
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 9 " недокументирани вируси в нея " Ха ха ха ! Брей ! Къде четеш тия пропагандни материали да ги прочета и аз ? Сигурно в клуба на НПОтосороско ви дават информация . От любимата ти Астра зенека умират всеки ден хора но от Спутник още никой не е умрял. как ще опонираш това ?
12
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има огромен недостиг на ваксини и никой няма интерес да спира една или друга ваксина. Производството не може да достигне потребностите. Така че това е несериозно, че някой искал да прави мръсно на Русия. Руснаците да спазват хигиената и безопасността на производство, да си представят данните от клиничните проучвания, че са им доста оскъдни и несериозни и ще получат разрешението. Европа гледа под "микроскоп" всяка ваксина преди да я разреши.
11
8
 
16
 
! Отговори
От астрата преди 2 години
Умират, но производствените практики на пакитата в Оксфорд са прекрасни. Нещо че спутника е 10 пъти по-чиста технологически. Бърка им в задния отвор на западната бигфарма.
10
9
 
20
 
! Отговори
Nemeca преди 2 години
Истината е че американците за нищо на свето няма да допуснат някой друг да им отнеме това мулти милиардно субсидиране на икономиката, каквото са тези ваксини. Цялата схема е за облагодетелстване на американците. А това че руската ваксина е добра е ясно. Просто запада вече е по-зле и от най-лошия тоталитарен режим
9
9
 
8
 
! Отговори
до 6 преди 2 години
Достата ти е къса и избиартелна паметта. За АстраЗенека да кажеш нещо? Русофилите сте странно племе - ще изберете да се набучите с някаква смеска, която например в Бразилия отказаха да ползват, щото откриха наличие на други, недукоментирани вируси в нея!
8
1
 
20
 
! Отговори
Нищо ново преди 2 години
Процедурата по одобрение на "Спутник V" от Световната здравна организация е като нашето строителство на АЕЦ Белене - никога няма да завърши.
7
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сори кoмyнчeта но Спутник V не струва.
6
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно ! как от ваксината Спутник никой още не е умрял и я спират за проверка а от оная евроатлантическата постоянно умират хора и платените учени ни съветват, че ползите от нея са повече от вредите !
5
11
 
8
 
! Отговори
do 4 Оли.. преди 2 години
Що да не са направили? Технологията, която са ползвали е сгурно от 50 години известна и се ползва за антигрипните ваксини. За да си успешен обаче са нужни три условия: 1. Да имаш интересен продукт; 2. Да имаш пазар за него; 3. Да може да го призведеш. Е, на руснаците винаги им е куцала 3-тата точка.
4
18
 
14
 
! Отговори
Олигоfriends преди 2 години
Ми *** не са направели никаква ваксина а само разтвор плазма и това е. *** го боли фара за някой само за него си. Червен otпaдък.
3
13
 
16
 
! Отговори
Венедикт преди 2 години
Добри производствени практики в Русия:Не пикай в компота, че готвача си мие краката с него!
2
19
 
15
 
! Отговори
Джо преди 2 години
От руснаците само мърлявщини!
1
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като е толкова яка, Путин що се покри тогава? Или той и хората му не са ваксинирани.