Проф. Аргирова: Пикът на четвъртата COVID вълна предстои

Най-засегнати ще са хората, които не са ваксинирани
18 сеп 2021 13:44, Елка Василева
183
Проф. Аргирова: Пикът на четвъртата COVID вълна предстои
Снимка: архив, БГНЕС

Все още не сме в пика на четвъртата вълна от COVID-19 според вирусолога професор Радка Аргирова.

По нейни прогнози пикът ще бъде около 10 - 15 октомври.

По думите на професор Аргирова най-засегнати ще бъдат хората, които не са ваксинирани.

"Чакам данни от откриването на учебната година. Не знам до каква степен ще засегне по-големите ученици, а вероятно и млади родители. Много хора, които не са имунизирани, ще бъдат заразени с вируса. Сега в момента в страната шества Делта вариантът. На деца над 12-годишна възраст съвсем спокойно могат да се поставят ваксини. Въобще не смятам, че се налага трета игла, именно защото имаме клетъчен имунитет", каза проф. Аргирова, цитирана от БНР.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То е ясно че предстои 15 дни до края на септември и още толкова до 15октомври вече всички могат да смятат
137
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами то преброителите ще вървят от врата на врата и ще разнасят заразата! Тази глупост трябва да приключи!
136
0
 
1
 
! Отговори
Един преди 2 години
До Митко Любопитко 139Скоро е била на посещение д-р Аргирова в предприятие, където работи брат ми. Доколкото помня е споделила, че се е ваксинирала с ваксината на Астра Зенека.
135
2
 
9
 
! Отговори
до 142 от славянин преди 2 години
Изпълняването на ид.отски мерки не е отговорност към обществото, а самоунижение! Утре ще кажат, че от отговорност към обществото ще трябва да се кастрираме!
134
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ни една статия не видях за усложненията и леталните изходи при ваксинирани хора 10-20 дни след поставянето, а такива има..
133
0
 
28
 
! Отговори
До 142 преди 2 години
След като се доказа, че ваксинирани и неваксинирани заразяват еднакво, за каква обществена отговорност говорим? По мединските правила, до сега никога не се е правила ваксинация по време на епидемия. Да не говорим за абсурда - ваксини в молове, супермаркети, на входа на паркове. Без необходимите хигиенно-санитарни изисквания. Отговорността, включва мислене, а не само сляпо следване на телевизионната пропаганда, момче!
132
16
 
0
 
! Отговори
Ддд преди 2 години
До 133Грешиш мойто момче. Става въпрос за ОТГОВОРНОСТ! Първо към семейството. Второ към обществото. Не ги разбирате тия работи. Кой съм аз, че да Ви уча.И да. Ако 100% са ваксинирани, тогава 100% от болните и умрелите ще са ваксинирани. Проста математика. Въпроса е в този случай ще има ли нови щамове, които да заобикалят ваксините, ще имали вълни и колко ще стигат до болница и ще умират. Ей на тез въпроси си отговори.А за чипиране, експерименти и др. тъпотии не пиши.
131
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 126 127 Страх ни е да не заприличаме на вас, герботроловете :)
130
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 137 Това е добра идея, защото точно в болниците убивате хората.
129
1
 
9
 
! Отговори
Митко Любопитко преди 2 години
Тази красавица дали се е ваксинирала ?! Или ни проповядва йезуитски неща ,в които и тя самата не вярва ?! "За каквото и да ти говорят - става дума за пари !"
128
2
 
5
 
! Отговори
До 137 преди 2 години
То и на теб трябва ти забранят да разнасяш заразата ама...нали си от отбора на Луцифер и си в играта им! Абе ,ти че теш ли кво има в тези еликсири че си толкоз нахъсан? Нещо като графен, клетки от аборт,човешки ембриони, Нано мрежа , ясни ли са ти тези неща или аз съм прекалено *** май ...,да да ,аз съм *** ,не се занимавай с мене,извинявай господин наука!
127
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Време е на антиваксърите да се забрани всякакъв достъп до здравеопазване.Болем си, щот си много умен и информиран + еми ходи на ходжа или пали свещи, вън от болницата, вън от аптеката.
126
0
 
4
 
! Отговори
До 133 преди 2 години
Браво браточка!
125
0
 
4
 
! Отговори
До 134 преди 2 години
Брао брато!
124
2
 
19
 
! Отговори
До 127 преди 2 години
Иска ви се на вас всички да се прецакат, както вие сте го направили. Много е кофти да си малцинство, и да се чудиш защо е така. Страхът не спира да те прояжда. Друго си е, всички около теб да са набодени, и да спиш спокойно. Ама, нъц! Ние, нежелаещите да бъдем експериментални мишки, не ни притеснява нито Ковида, нито смотаните ваксини, нас ни притесняват фашистките мерки, терора върху децата и загиващата икономика! Разбра ли!
123
0
 
6
 
! Отговори
Прилича преди 2 години
На Зомби, 20-та игла!
122
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви са тия глупости, няма ваксинирани хора в болниците.Статистиката от Жълт Шок и Фейсбук не е истина.Но какво да се очаква от чалгари с основно образование които вярват във вещици, врачки, пият отвара от билки брани от пияни роми и си вярват че са много умни.Една такава умна вместо да се лекува от рак на гърдата в стадий 1 с химиотерапия, почна да се лекува с хомеоПАТКИя и умря за 1 година.От велик ум си отиде.Хайде време е Антиваксърите да последвате съдбата си-поп и гроб.
121
18
 
4
 
! Отговори
До 126 преди 2 години
Умирате от страх антиваксърите. От две молекули ви е страх. Експериментални били, опасни. НасирАте се от страх да Не ви бъгне една нищо и никаква ваксина. Какво толкова миже да ви стане? Да ви порасне мозък? Едва ли!
120
5
 
19
 
! Отговори
До Ддд преди 2 години
Уважаеми, аз въобще не се притеснявам. Бил съм отървал кожата. Разсмя ме. Въобще и не смятам да си инжектирам експериментален препарат. Вие, ваксинираните умирате от страх, и затова се набодахте набързо. Погледни данни от Великобритания, Израел и други, там масово в болниците са двойно ваксинирани. Минавате на доживотен 6 месечен абонамент за инжекции. Това си е руска рулетка всеки път, кога ще получиш сериозни странични реакции. Чети форуми в Щатите - десетки хиляди смразяващи истории.
119
4
 
2
 
! Отговори
ганЮ сланината преди 2 години
вЕрва на врачки и правачи....науката му пречи....измислена за да му пречи....пфу.