Антиваксари нападнаха лекари, Кацаров иска наказания

Медиците от Варна са били принудени да прекратят ваксинацията
336
Антиваксари нападнаха лекари, Кацаров иска наказания
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Група антиваксъри са нападнали медицинския екип на мобилен пункт за ваксинация във Варна в неделя.

Медиците от 1-во ДКЦ са били принудени да прекратят ваксинацията.

Още по темата

„Ние няма да допуснем нашите медици да бъдат обиждани, обругавани и унижавани за това, че вършат съвестно работата си и спасяват човешки животи“, съобщиха от пресцентъра на МЗ.

„Ваксините са най-ефективното средство за избягване на тежко протичане и смърт от COVID-19. Ваксинацията срещу COVID-19 в България е доброволна и всеки сам решава дали да си постави ваксина или не. Не принуждаваме никого, но няма да позволим на организирани групи антиваксъри да пречат на желаещите да се имунизират“, допълват от там.

От МЗ допълват, че в същото време, когато антиваксърите нападнаха медиците, близо 5000 души се намират в болниците, а 390 берат душа в интензивните отделения с тежка форма на COVID-19.

„Повече от 95% от тях са неваксинирани. Когато утре същите антиеваксери развият тежки симптоми на COVID-19, ще искат от нашите медици, които вчера обругаха, да им осигурят най-доброто лечение. Няма обаче да можем да им го осигурим, ако ни пречат и не се спазват предписаните от експертите мерки“, посочват от министреството.

Министерството на здравеопазването осъжда категорично незаконните действия на антиваксърите, а Стойко Кацаров настоява  прокуратурата да разследва случая и ако се установят данни за извършено престъпление, виновните лица да бъдат изправени пред съда. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


336
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
това вече е вандалщина, пунктовете са хората които желаят, а не са там за да задължават, а по желание на всеки който смята, че имунната му е по слаба поради куп фактори
52
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Кал-Ел "Аре, свободен си." Ти лично нямаш думата. Затова ако се ангажираш в диалог, се придържай към смисления разговор. Отдавна си личи, че си тук за да разделяш обществото. Уж проповядваш начин на живот, от който уж анти-ваксърската ти позиция е само част, а НИКОГА не съм те виждал в теми, които засягат други теми посветени на общественото здраве. За сметка на това си във всяка тема за Ковид. СлучаЕност? Не мисля!
51
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дай Кацаров гърчи антиваксърите, като не ги слушат главите!
50
12
 
8
 
! Отговори
Германец преди 2 години
"Глоба и общественополезен труд..." -- Хаха, прав си. Трябва да ударим *** там, където най-много го боли - да му бръкнем в джоба и да го накараме да работи. Кошмар :)
49
7
 
24
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ПЪЛНА ИЗМИШЛЬОТИНА!!! ЩЕ НАПАДНАТ ТЕ ВАКСИНАЦИОННИЯ ПУНКТ АЛА БАЛА ДРЪНЦИ!!! ОПИТВАТ СЕ ДА ИЗКАРАТ ВАКСЪРИТЕ ДОБРИТЕ А АНТИВАКСЪРИТЕ ЛОШИТЕ!
48
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е провокация на Кацаров. Съвпада с новината, която сутринта пуснаха по BG ON AIR, че във Франция, докторите-ваксъри били заплашвани със смърт от АГРЕСИВНИ (много важна дума) АНТИВАКСЪРИ. Толкова са смешни мисирките, че не усещат, че се издават. Първо пуснаха новината за Франция и я наблъскаха с лъжи, подчертани в женски стил с черни букви, а след това пуснаха и тази новина.
47
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Кал-Ел Питах те кой ще изпълни фантазиите ти, не ми обяснявай колко са "глупави" другите. Вече се доказа, че българските 80% сте безнадеждни, няма нужда да ми обясняваш, че сте такива.
46
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да очакваме ли медиите да публикуват номера на разрешителното?
45
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Германец "9 грама олово в кухарките на такива" Глоба и общественополезен труд: да помагат за санитарни дейности в Ковид отделения с тежкоболни.
44
10
 
8
 
! Отговори
Влади преди 2 години
Тия антиваксъри са същите протестъри от миналата година. Протести за подмяната! Цяла година сме без управление, само злоба и омраза от служебните Рашковци, Кацаровци, Минековци и т.н. България ще изостане поне с две години. От Ковид вече умряха на 20000 души, в огромното си мнозинство НЕваксинирани. На брой починали ли плащат на антиваксърите???
43
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Неваксиниран 'Тия са ченгесарска разработка!Нарочно пратени провокатори че да направят впечатлението -вижте ги какви са долни антиваксърите и да се насажда негативно отношение!" И ти ли си ченгесарска разработка? Защото и ти твърдиш, че искаш само да те оставят на мира, но драскаш нонстоп тук атакувайки хора, които нито познаваш, нито споделят твоите виждания.
42
0
 
3
 
! Отговори
Войко преди 2 години
До АнонименМерси братле!
41
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Кал-Ел "Кацаров, ще бъдеш съден за геноцид срещу българския народ." Интересно, кой ще го "съди". Това, че няма такова нещо е очевидно, но ми е интересно ти на кой се надяваш да реализира "предсказанието" ти. Демокрации и диктатури ваксинират на поразия, защото са разбрали, че друг изход няма. Перковците продължават с безмислените си приказки, но още по-забавното е, че даже не могат да обяснят как ще се реализират фантазиите им.
40
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Просто е- здравната осигуровка да не действа без ваксина за Ковид и ако се разболее неваксиниран - да си плаща от джоба! Не може без ваксина, ама после да те лекуват безплатно!
39
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Селска чест, вариант Варната. Но в интерес на истината, няма по-примитивно мислещо племе от българското-най-висока смъртност и най-ниско ниео на имунизация. Все пак никой не знае повече от бай ви Га ня.Очаквам Стоичков за президент, скоро, с лозунг "България на три морета"
38
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Активно мероприятие, та дрънка
37
5
 
13
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Прок.летници , напръскахте ни като буболечки и имате наглостта да играете цирк пред цяла Бг ! Знаят много добре какво ни причиняват и наглеят,но...БОГ ГЛЕДА!
36
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Войко В тъбето, търси Престъпни Медицински Експерименти
35
6
 
15
 
! Отговори
мне преди 2 години
Пропагандата е силна. Предлагам петиция - тия, които не искат да се ваксинират да бъдат освободени от това да плащат здравните осигуровки и да си плащат за всякакви здравни грижи сами. И без това повечето хора, ако искат каквото и да е адекватно лечение ходят на частно и си плащат. Тогава да видим каква песен ще запеят тия от МЗ. А.. И да ми върнат парите за ваксината, за която не съм се сагласил да се плаща. Мерси.
34
6
 
15
 
! Отговори
Каца, преди 2 години
никога няма да се ваксинираме! Продължавай с пропагандата! Вече никой не ви смята за нещо повече от ***!