Белгийците одобряват задължителното ваксиниране срещу COVID

86% от гражданите на Белгия са получили поне една доза ваксина
20 сеп 2021 22:25, Елка Василева
212
Белгийците одобряват задължителното ваксиниране срещу COVID
Снимка: архив, БГНЕС

Двама от трима белгийци подкрепят задължителното ваксиниране срещу COVID, показват данни от проучване на общественото мнение, представени в местни медии.

Досега в страната 86 на сто от гражданите са получили поне една доза ваксина.

Още по темата

Мнозинството от 80 на сто от участниците в допитването са изразили готовност да се ваксинират и с трета доза, ако е необходимо.

Отчита се, че делът на подкрепящите задължителната ваксина расте - от 45 на сто през март и 52 на сто през юни, до 66 на сто днес.

Мнозинство от 60 на сто изразява готовност да приеме ново "затваряне", ако епидемичните показатели се влошат. Това показва спад от 10 на сто в подкрепата за повече ограничения спрямо данните от юни миналата година, след като страната бе "затворена" от октомври 2020 г. до края на май тази година с налагане на вечерен час.

Заради по-малкия брой на ваксинираните в Брюксел някои от жителите на провинцията заявяват, че избягват столицата - 31 на сто във Валония и 48 на сто във Фландрия. В края на миналата седмица столичните власти въведоха изискването всички, пристигащи от чужбина, да бъдат подлагани на 10-дневна карантина и две изследвания - в първия и седмия ден от завръщането, за да се облекчи работата на болниците. Изключения се правят за ваксинираните и наскоро преболедувалите.

Досега в Белгия жертвите на COVID са 25 500, като от юни насам броят на смъртните случаи на ден е под 10, според официалните данни. От юни се наблюдава ръст в броя на положителните проби за заболяване и в последния месец този дял е около пет на сто.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чудя се още колко години трябва да ни лъжат, че да осъзнаете, че повече няма да има нормален живот? Само "новото нормално".
105
1
 
1
 
! Отговори
До Славянин преди 2 години
Защото бактериите се приспособяват да ги избягват. Това се случва и при неправилен прием на антибиотици, и безразборно пиене на антибиотици. И ще бъде голям проблем на човечеството съвсем скоро. Но няма да е виновно лечението на ковида.
104
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 105 от славянин "Да ти обясня ли аз!? Заради масовото профилактично приемане на антибиотици!" Аз също вече ти го обясних: хора, които си мислят, че всичко има е ясно (познато ли ти е :)? ), пият антибиотици и без лекарско предписание, и дори без значение какви (дали помагат).
103
0
 
0
 
! Отговори
до 108 от славянин преди 2 години
Ами работа с 80 души колеги, ''умна'' тиквичке и поне 20-тина изкараха ''страшната'' инфекция, е, мен така и не можа да ме свали, най-вероятно съм я изкарал безсимптомно! А ти с колко работиш ако въобще работиш!?
102
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха ха ха... Чакайте да се върне предишният живот! Ей сега, само още 2, 3, 5, 12 процента да се ваксинират! Всеки момент!
101
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 105 от славянин "По-долу твърдеше че антибиотиците ги давали профилактично срещу евентуална бактериална инфекция сега твърдиш че бактериалната инфекция била задължително съпровождаща вирусната!" Двете неща не си противоречат, но ти си неграмотен: още по неграмотен си, защото не осъзнаваш дори и простия факт, че повечето хора, които се озовават в болница всъщност ВЕЧЕ са с бактериална инфекция, тъй като са в напреднал стадий на Ковид. Там антибиотиците почти винаги са КРАЙНО необходими!
100
0
 
2
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 години
До "инфекциите стимулират имунната система". Това е най-голямата щуротия, която чухме. И, идеята на ваксинацията не е да стимулира имунната система, а да и предложи лесен начин да се запознае с вируса или бактерията, без да предизвика истинска инфекция в организма. И, има различни ваксини. Онези, истинските, както ги наричате съвсем не са безобидни, доколкото могат, в някои случаи да предизвикат заболяването. Но ковид-ваксините не предизвикват ковид! Те не съдържат цял вирус.
99
2
 
0
 
! Отговори
до 105 от славянин преди 2 години
Ти как установи че болните с ковид едновременно са болни и от бактериална инфекция!? По-долу твърдеше че антибиотиците ги давали профилактично срещу евентуална бактериална инфекция сега твърдиш че бактериалната инфекция била задължително съпровождаща вирусната! А я обясни защо вече 85% от бактериите са антибиотично резистентни!? Да ти обясня ли аз!? Заради масовото профилактично приемане на антибиотици! Природата винаги ще излиза победител над науката но понеже си доста тъпичък не ги проумяваш!
98
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 99 от славянин "Здравата имунна система се справя с почти всяка инфекция" "Почти всяка не е всяка, и когато дойде изключението сваляш гащите. Дали живееш в стерилна стъкленица не е важно: важно е дали където и както живееш имаш досег с много хора. Повечето антиваксъри сте и маргинали и социалния ви живот, с всички произтичащи от това последици е сведен до минимум, както и всъщност напрягането за каквото и да било. Само че на лентяи не се крепи развитието, а на тия, които не спят цели нощи.
97
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Виновниците са точно платените антиваксъри дето подлъгаха неграмотната част от населението. Сигурно голяма част от тия *** са ваксинирани, ама се продават за 300 лева, защото за нищо друго не стават. ***
96
3
 
0
 
! Отговори
до 99 от славянин преди 2 години
Здравата имунна система се справя с почти всяка инфекция моята аз например съм приключил с всякаква фармахимия от април 1995-та! Я ми обясни как оттогава досега имунната ми система се справя с всички инфекции защото аз все пак не живея в стерилна стъкленица!? А твоята имунна система ако е калпава и се задъхва и от най-безобидния грип е твой проблем не мой! И за твое сведение в болница заради болест последно съм влизал през март-април 1992, по-конкретно за лека операция!
95
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 95 от славянин "Антибиотиците са на място срещу бактериални инфекции, тиквичке,910 не срещу вирусни!" Ами, хубаво е, че вече го проумя, защото преди малко още твърдеше, че в болниците лекуват вирусната инфекция с антибиотици, докато всъщност там се лекува точно бактериалната инфекция, която е съпровождаща Ковид заболяването. А антибиотиците са донесли огромна полза за човечеството: преди тях средната продължителност на живота в Европа е била 35 години. Сега е близо 79 години.
94
0
 
1
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 години
Т.е. първоизточникът за скапания имунитет е нещо друго, в случая ковид. Далеч повече, отколкото една ваксина.
93
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес нови 138 починали. Отровните антиваксъри са косвените им убийци!
92
0
 
3
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 години
Антибиотиците борят бактериални инфекции. Такива се развиват и от бактериите, които си носите, без да подозирате, но когато Ви падне имунитетът. Ковид е чудесен за снижаване на имунитета. Както и грипът, настинката, и много други на пръв поглед безобидни неща. Определени бактерии често предизвикват пневмония, в добавка към вирусното заболяване(или кратко след него). Те се лекуват с антибиотици. Но антибиотикът не е панацея, и като изтребите едни бактерии, това може да доведе до развитие на други
91
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тука тролята колкото и да се злобят, на никой в Белгия не го интересува дали Ганко се е боцнал или не. След некой месец ше затворят границите и ще си продължат нормално живота.
90
4
 
4
 
! Отговори
до 95 от славянин преди 2 години
Антибиотиците са на място срещу бактериални инфекции, тиквичке,910 не срещу вирусни! А че скапват имунната система е известно много отдавна!
89
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 92 от славянин "Инфекциите стимулират имунната система ''умни и образовани''" Инфекциите стимулират имуннат система докато не се стигне до инфекция, с която имунната система не може да се справи и след това такива като теб сваляте гащите ...
88
5
 
3
 
! Отговори
до 92 от славянин преди 2 години
Още един който не е внимавал в часовете по биология! Инфекциите стимулират имунната система ''умни и образовани'', неслучайно истинските ваксини се правят от омаломощени или умъртвени инфекциозни агенти, за да ти стимулират имунната система и след прекарване на инфекция имунната ти система също е активирана! Наистина е забележително какви уникални ''умни и образовани'' д.били като теб пишат тук!
87
0
 
1
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 години
И аз се чудя откъде да го знаят. От обща култура. Ама тя откъде да дойде?