Белгийците одобряват задължителното ваксиниране срещу COVID

86% от гражданите на Белгия са получили поне една доза ваксина
20 сеп 2021 22:25, Елка Василева
212
Белгийците одобряват задължителното ваксиниране срещу COVID
Снимка: архив, БГНЕС

Двама от трима белгийци подкрепят задължителното ваксиниране срещу COVID, показват данни от проучване на общественото мнение, представени в местни медии.

Досега в страната 86 на сто от гражданите са получили поне една доза ваксина.

Още по темата

Мнозинството от 80 на сто от участниците в допитването са изразили готовност да се ваксинират и с трета доза, ако е необходимо.

Отчита се, че делът на подкрепящите задължителната ваксина расте - от 45 на сто през март и 52 на сто през юни, до 66 на сто днес.

Мнозинство от 60 на сто изразява готовност да приеме ново "затваряне", ако епидемичните показатели се влошат. Това показва спад от 10 на сто в подкрепата за повече ограничения спрямо данните от юни миналата година, след като страната бе "затворена" от октомври 2020 г. до края на май тази година с налагане на вечерен час.

Заради по-малкия брой на ваксинираните в Брюксел някои от жителите на провинцията заявяват, че избягват столицата - 31 на сто във Валония и 48 на сто във Фландрия. В края на миналата седмица столичните власти въведоха изискването всички, пристигащи от чужбина, да бъдат подлагани на 10-дневна карантина и две изследвания - в първия и седмия ден от завръщането, за да се облекчи работата на болниците. Изключения се правят за ваксинираните и наскоро преболедувалите.

Досега в Белгия жертвите на COVID са 25 500, като от юни насам броят на смъртните случаи на ден е под 10, според официалните данни. От юни се наблюдава ръст в броя на положителните проби за заболяване и в последния месец този дял е около пет на сто.
/БТА/
 


212
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
203
1
 
3
 
! Отговори
пастафарианец преди 1 месец
Аз искам да се ваксинирам срещу Великото Летящо Спагетено Чудовище! Защо никъде няма ваксини срещу него? Защо ми се отнема това право да се ваксинирам? Ауууу, ще ревна! Великото Летящо Спагетено Чудовище (в което вярвам) ме дебне навън и затова навсякъде ходя с гевгир на главата, иначе ще ми изпие мозъка със спагетените си пипала, а през гевгира не може да си ги провре (дебели са)!
202
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И няколко наши медийни звезди (щях да кажа мислят) говорят като белгийци, ама... родили са се от грешното място (щях да кажа на грешното място).
201
1
 
0
 
! Отговори
Умник преди 1 месец
Значи като гледам тая сграда пък и останалите около нея и ги сравня със сградите у СофЕто да речем си прайм изводите че белгийците са по-умни от нас.
200
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Еврогейовете да ваксинират и брадатите рошави афганистанци ,като пристигнат там за да могат да им се радват
199
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Попитали 10 човека.... 7 одобрили.... Извод, две трети от населението одобрява... Да ви евем и проучванията!
198
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Изглежда, че ваксините имат страничен ефект и върху мозъка
197
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Поредната лъжлива пропаганда. Крият масовите протести, обаче фалшиви новини като тази никнат всеки ден. Искат да ни смачкат психически, за да си помислим, че нямаме друг избор и да се боднем с отровната игла. За това е цялата патардия. Не се хващайте.
196
2
 
16
 
! Отговори
Мечо Кух преди 1 месец
Те белгийците са одобрявали и политиката на краля им Леополд Втори в Конго.Пак ли трябва да ги вземаме за пример?
195
2
 
4
 
! Отговори
Само така е преди 1 месец
Дано има повече колкото повече толкова по-добре, за да имаме база за сравнение за последствията. Важно е милиони хора да се ваксинират и деца и бебета само така ще се развива медицината и фарма бизнеса. Имаме интерес масово много хора да участват в приема лекарства и ваксини.
194
1
 
2
 
! Отговори
Нека да е 100% преди 1 месец
да видим какво ще се случи с държава на 90% или дори най-добре на 100%
193
8
 
2
 
! Отговори
Зрител преди 1 месец
Ехаааа... Колко много клавиатурани нинджи има тук... В живота го гледаш - мишок, за клавиатурата - ще те размаже от тупани. Смяяяяяяях. Това е България, за съжаление
192
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В провинция Райнланд Пфалц 20 годишен касиер на бензиностанция е застрелян от 49 годишен клиент, защото настоял за спазване на изискването за носене на маска от клиента. Чудовищно е до къде докараха хората с измислената пандемия.
191
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това е лъжа.
190
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
каже ли в джипката: "пери", ще козирувате и перете, за тва ви е идол, да перете и да мълчите
189
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
бойко да им иска данък, бойко е шефа, ще му перете всички чорапите
188
3
 
19
 
! Отговори
Ххйййнкккк преди 1 месец
Белгия се е побъркала
187
1
 
21
 
! Отговори
върбанБрястовСалкъмо преди 1 месец
Дотук беше "демокрацията". И всяка игла е пирон в ковчега и. Като се излъжат почти всички да се ваксинират (както е в Белгия) после (за да не са само те прекарани) го налагат насилствено и на останалите.
186
1
 
26
 
! Отговори
овце безмозъчни преди 1 месец
"показват данни от проучване на общественото мнение, представени в местни медии." - наистина ли вярвате в това т.н. проучване !? Кой го е направил това прочване, кой е участвал в него, къде са данните !? Не само в ковид ще повярвате ами ако утре ако ви кажат че са кацанли марсианците пак ще се вържете !!!
185
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Белгийците са безполезни паразuти, които живеят на гърба на робски труд и крадени евро средства. Една от столиците на злото.
184
7
 
7
 
! Отговори
уауу преди 1 месец
Сега, белгийците ли са много проссти и наивни, или българите много умни и откриват тайййната конспирация ?????