Витанов: Вече изгубихме 20 000 души, все едно сме изгубили война

Математикът прогнозира втори пик на четвъртата COVID вълна през октомври
20 сеп 2021 09:57, Ния Христова
355
Витанов: Вече изгубихме 20 000 души, все едно сме изгубили война
Снимка: БГНЕС
"Вторият пик на четвъртата COVID вълна се очаква през октомври. Базовото репродуктивно число е 0,93, т.е. 100 души, които се лекуват от COVID-19, оставят след себе си 93 заразени. В момента има леко свиване."
 
Това каза в ефира на bTV математикът проф. Николай Витанов.
 
"Вече изгубихме 20 000 души, все едно сме изгубили война. Броят на жертвите ще продължава да расте", каза още той. 
 
Според него максималното репродуктивно число през втория пик на четвъртата вълна ще бъде между 2-2,20. 
 
Проф. Витанов представи и прогноза за 14-дневна заболеваемост спрямо 24.09, където само областите Плевен, Добрич, Смолян и Кърджали няма да попаднат в "червената зона".
Още по темата
 
Той допълни още, че България все още е на повърхността, защото София-град и Пловдив още не са оцветени във виолетов цвят. 
 
"Скритата заболеваемост бива два вида. Миналата година тя беше на безсимптомните. Тази година се появи нов феномен. Хора със симптоми, които не се регистрират, особено младите. Той се прояви в края на август. През лятото процентът на заболелите се вдигна, защото пристигнаха множество хора от чужбина, които си изваха заразени, както и такива туристи. Нормално е да се вдигне вълната", допълни Витанов.
 
Според него присъственото обучение и връщането на хората по офисите ще окажат влияние. 
 
Математикът сподели още, че получава заплахи за убийство, но не е сигнализирал полицията. 
 
"През април 2020 г. имаше човек, който каза, че вирусът си има помагач. Срещу този човек се вдигна страшен вой още тогава. Народът, политиците и журналистите бяха излъгани от хора, които твърдяха, че COVID-19 е безопасен и видите ли нищо няма да стане", допълни той.
 
Витанов смята, че през пролетта на миналата година на 25% от хората е внушено, че вирусът не е толкова опасен и заради тяхното поведение сега говорим за 20 000 починали.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


355
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
АЙДЕ НЕ СЕ ПРАВЕТЕ ПОВЕЧЕ НА ЗАГРИЖЕНИ ЗА НАС! АМАН ОТ СПАСИТЕЛИ! ЗАГРИЖЕНИ СТЕ ЕДИНСТВЕНО ЗА МИЛИОННИТЕ СИ БАНКОВИ СМЕТКИ И ЗАПЛАТИТЕ СИ ОТ 150 000 МЕСЕЧНО!
30
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 25: Да се отказва и болнолечение на ваксинирани преди всичко!
29
1
 
8
 
! Отговори
Гаври с Българи преди 2 години
Изтезават хора с Военна апаратура(Оръжие) ,Интерфейс Човек-Компютър в България!Това е програма заСИНТЕТИЧНА ТЕЛЕПАТИЯ и V2K
28
3
 
15
 
! Отговори
359 преди 2 години
Губим, губят всички нормални,работещи хора..нали това планувахте..многолъчева атака към Човека.. сега ще го оберете и с измислената инфлация...това дето спести не купувайки коли,имоти, материали...ще го грабнете.Дяволи недни сте всички .В Австралия е геноцид.Из нашите медии и сайтчета нищо.Изприбитите хора във Франция и Италия.Защо е тоя зор бе господа .С армия и полиция зор да ни набодете..? и метални палки и газ. С мисъл за здравето..? Брей.... що ли си мисля че има нещо друго.
27
6
 
25
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
20 ХИЛЯДИ ЖЕРТВИ НА ЛИЧНИТЕ ЛЕКАРИ КОИТО ПРЕДПИСВАТ ПО 1 ИЛИ 2 АНТИБИОТИКА! ВМЕСТО НЯКОЙ ИЗЦЯЛО БИЛКОВ ПРЕПАРАТ ПРИДРУЖЕН СЪС ПРОПОЛИС НА КАПКИ И МАЛКО ЧЕСЪН! НЕ КОРОНА ВИРУСА УБИВА А НЕПРАВИЛНОТО МУ ЛЕЧЕНИЕ С АНТИБИОТИК!
26
3
 
8
 
! Отговори
до 8 преди 2 години
Добре бе, я питай твоя приятел, ако всички се ваксинират, колко процента от влезлите в болница ще са неваксинирани? :) Тогава какво правим, ще се отваксинираме ли? :)
25
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
АВЕ ТЕ 50 000 СА ЗАМИНАЛИ ЗА ЧУЖБИНА ЗА ГОДИНА , *** НЕ РЕВАТ ЗА ТЯХ МАТТЕМАТИЦИ И ПРОФЕСОРИ...
24
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И аз съм на мнение, че трябва да се отказва болнично лечение на неваксинирани. Да им изписват лекарства и домашно лечение. Тогава рязко ще се ваксинират 80% поне, защото антиваксърите са силни само на думи.
23
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма ли някой доцент от минно геоложкия институт да се изкаже по въпроса с вируса?
22
6
 
1
 
! Отговори
до 8 и 9 преди 2 години
ами айде вярно откажете им болничо лечение, да ви видим? или така прикзвате като у кръчмата?
21
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В момента сме в инфлационна криза.Подчертавам ..най -големия проблем в момента е инфлацията .Инфлацията е навсякъде ,а Вие сте взели да баламосвате хората с вируси,мерки,и всякакви глупости,вместо да обърнете внимание че инфлацията засяга бизнеси,домакинства и все повече тежи над възстановяването и нормализирането на живота ни
20
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя е дрогиран или луд.
19
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И защо тогава не пуснете руската ваксина Спутник-V? Тя се оказа най-ефективна и най-надеждна, няма случаи на странични ефекти, да не говорим за умрели от нея. Или не става въпрос за здравето на хората, ами за нещо друго. Комисарите в Брюксел със заплати половин милионе европ взеха и милиони комисионни да инжектират хората със експериметналните химикали на Пфайзер и Астразенека, които нямат никакъв ефект, а от тях дори много хора умират!
18
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много хора си отидоха, защото не им обърнаха внимание понеже не са болни от ковид
17
3
 
27
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
75000 души през 2020 са починали от сърдечно съдови заболявания. 18 000 души през 2020 са умрели от онкологично заболяване. Сайтът на НСИ е публичен. Този човек има сериозни проблеми от психиатрично естество.
16
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Плана за елиминиране на нискоинтелигентното население което не вярва в науката си върви.
15
6
 
14
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Абе, дрогаре, каква стана тя? Нали тук денонощно дращехте, че като се махне Борисов и НОЩ и Ковида ще изчезне? Че всявал нарочно паника и лъжел, за да открадне парите от ЕС за ваксините. Чакахте да дойде Фигуранта, дето от Шипка се провикна, че това бил "вируса на страха" и измислен от Борисов и сестра Галева, дето гореше маски на жълтите павета. Е, сега те са на власт, ама нещо вируса не изчезва, а вие мълчите като пукали
14
9
 
7
 
! Отговори
Смехурко преди 2 години
Това което показва си е чиста математикаА срещу числата не може да се бориш. Въпреки, че се опитват с фалшивите новини.Нали знаете живота е терминална болест - винаги завършва със смърт. А този ковид отне по няколко годинки на доста възрастни и не само
13
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Народен съд за тоя ***!
12
6
 
22
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Мога ли да си инсталирам софтуер на компютъра,който автоматично да изхвърля статиите на Витанов?Ако някой разполага с такъв да пише.