Проф. Момеков: В момента алтернатива на ваксинацията

Има и хора, които не успяват да формират имунитет след ваксинация
21 сеп 2021 14:34, Ния Христова
67
Проф. Момеков: В момента алтернатива на ваксинацията
Снимка: БГНЕС
"Можем да погледнем статистиката за "свръхсмъртност", можем да погледнем по данните на НСИ какво се е случило през този печален период в сравнение с пет години назад и ще видим, че тежестта на тази пандемия в България е много голяма."
 
Това коментира пред bTV председателят на Българското научно дружество по фармацията проф. Георги Момеков.
 
"Няма алтернатива на ваксинацията срещу коронавирус в момента, няма друга гледна точка, но за съжаление у нас се даде дума на нарцистични личности, които говорят без никаква научна подкрепа", сподели мнението си той.
 
"досега не е имало 100-процентово успешна ваксина, с много малки изключения, цащото винаги има някакъв малък процент хора, които не успяват да формират имунитет след ваксинацията", коментира Момеков.
Още по темата
 
Относно ваксинацията на деца фармацефтът отбеляза, че в момента се правят проучвания на съотношението полза-риск, тоъй като в тази възрастова група понякога се получават усложнения. 
 
"В момента има лъчи надежда, ЕМА преглежда документите на няколко медикамента срещу коронавируса. Това са моноклонални антитела", каза още проф. Момеков.
 
Фармацефтът изтъкна, че за лечение на COVID-19 у нас се използват много кортикостероиди, но отбеляза, че те не са за домашно лечение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
3
 
15
 
! Отговори
123 преди 2 години
Не знаех, че сме имали толкова професори у БГ. То всеки втори тук е професор.
15
8
 
7
 
! Отговори
80% преди 2 години
До Наапротив, има - А като свършат местата в болниците, ще приемаш ли у вас болни. То иначе много лесно така да пуснем няква тъпотия в пространството.
14
17
 
13
 
! Отговори
до 17 преди 2 години
Вие сериозно ли искате да стане като при Чернобил. За последното денонощие са починали две дечица - на 7 и на 9 години. какъв душевен комфорт търсите насред чума. Опичайте си акъла, защото сме изправени пред жестока здравна криза. Разни Мангъровци трябва да си понесат отговорността за лъжата и за подвеждането на стотици хиляди хора.
13
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До v ивермектин е за *** при едрия ***. ама ти си го пий, Домуса харесвва това
12
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ако един професор не може да обясни на едно 5 годишно дете, защо е професор значи не е никакъв професор--------------===========--------------- Ако един учител по математика не може да обясни на едно кученце таблицата за умножение, значи не е никакъв учител! Баси, Юнакът Балкански дълбае ли, дълбае.
11
3
 
13
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Повечето хора го преболедуват леко или дори безсимптомно_, особено по-младите !!! _____Защо и някои лекари се изказаха негатривно за ваксините ?!___Защо не насочихте повече усилия към рисковите групи, именно те умират след боледуване ?!?!?! _____ Нашият народ с право не вярва на правителствата, защоот адекватните мерки за справяне с корона-вируса са много малко, ако има такива въобще !!! ___ А и сред лекарите има скептици, не само в Бъгларяи , а и в другите страни, така че повечето не искаме
10
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като му гледам научната подкрепа, май е по-самовлюбен от този, за когото го казва :) Пък и не сме забравили кой кого покани на научен диспут и кой отказа :)
9
2
 
10
 
! Отговори
v преди 2 години
моноклонални антитела се използват в Щатите от месеци. вдигнаха Джо Роуган за 3 дни с тях и Ивермектин.
8
12
 
13
 
! Отговори
Живко преди 2 години
А имало ли е ваксина след която се боледува по-тежко от заболяването, заради която тя се поставя? В Израел и Великобритания измряха вече десетки хиляди! Това НЕЩО изобщо води ли се за ваксина?
7
11
 
4
 
! Отговори
Бay преди 2 години
До Бау заради такива като теб се регистрирах и сложих емоте. :D
6
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 1 преболедуването е решение само за онези дето преболедуват без трайни увреждания и онези 20 хиляди дето бутат маргаритките. Тва с преболедуването е естествен отбор - бог дал бог зел. В БГ умрат 4% от положителните тестове
5
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ОЩЕ 1 ХРАНТУТНИК НА ХРАНИЛКАТА. ПО ПРОФЕСОРИ СМЕ НА 1 ВО МЯСТО!
4
9
 
13
 
! Отговори
Бау преди 2 години
ако един професор не може да обясни на едно 5 годишно дете, защо е професор значи не е никакъв професор
3
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Професора добре се е изказал, а фризьорката Веска какво мисли по въпроса? Моля тука във форума да сподели.
2
19
 
7
 
! Отговори
Бay преди 2 години
*** ще спори с професора до дупка. :D
1
4
 
20
 
! Отговори
Наапротив, има преди 2 години
Алтернативата е свалянето на всички мерки.*** нема никой с топки да я приложи.