Проф. Витанов: 2,2 млн. души имат защита срещу COVID-19, недостатъчно е

30% от хората със симптоми не са регистрирани в статистиката
Обновена: 21 сеп 2021 08:45 | 21 сеп 2021 08:43, Елка Василева
175
Проф. Витанов: 2,2 млн. души имат защита срещу COVID-19, недостатъчно е
Снимка: архив, БГНЕС

Щитът срещу коронавируса у нас е е крайно недостатъчен, коментира математикът проф. Николай Витанов пред БНР.

Математикът обясни, че от миналата година досега са изчислявали броя на хората - безсимптомни носители на вируса, чрез числото 4, по което трябва да се умножава броят на регистрираните случаи.

Още по темата

"Сега обаче хората без симптоми не се регистрират. Те са 30 на сто по-малко от реалния брой. Така че сега се взима предвид числото на регистрираните, които са 2/3 от реалните случаи, умножавате го по 4, за да получите представа колко души се срещат с вируса реално за деня. Ако в петък са били 1800 души регистрирани / това са 2/3/ и плюс 900 стават 2700 души, умножаваме по 4 и така получаваме 10 хиляди души , които реално в петък са се срещнали с коронавируса", разясни проф. Николай Витанов.

По думите на математика общият брой на вирусоносителите е още по-голям. Този брой се променя, обаче и към тези хора, които вече са преболедували и загубили имунитет трябва да добавим и иминузираните.

"Така става ясно, че около 2 милиона и 200 хиляди души у нас имат защита срещу COVID-19 в момента - това е т.нар. щит срещу вируса. Което е крайно недостатъчно. А това число и ще намалява, далеч сме от груповия имунитет, още повече, че ваксинацията не е достатъчно интензивна", смята още проф. Витанов.

Самият математик е ваксиниран с две дози. Но смята, че хората сами трябва да вземат това решение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
2
 
12
 
! Отговори
Математик Томов преди 2 години
"Самият математик е ваксиниран с две дози." Часовникът вече тиктака за колегата Витанов. Тромбът пътува към гениалния му мозък.
52
1
 
7
 
! Отговори
Док преди 2 години
И отново папиломения гном си уйдурдисва числата както са му наредили. Преди едно известно време спрягахте числото 8(осем) за да изчислите реалния брой хора преминали през вируса. Ама с 8 вече не излиза сметката и го сменихте на 4. Накрая да не стане да ти се редуват по 4 (четири)манннаффа на всеки 6(шест) часа във затвора!!!
51
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако математика е прав, то значи вече трябва да сме го докарали до стаден имунитет. Той не отчита, че изкаралите го имат 13 пъти по-силен имунитет, т.е. ако ваксината пази 6 месеца, естествения имунитет е 5 години и половина, поне по сегашни данни.
50
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
57, точно! И да кажат колко *звезди* от тея гов няри в холивуд има дали фира....или те само се разболяват да кажат на света колко е лошо и колко е опасно без ваксини. Като педофила том хенкс и кадъната примерно
49
8
 
2
 
! Отговори
ХонДо преди 2 години
Ние от обсерваторията те подкрепяме професоре и всички сме се ваксинирали - за съжаление има много зомбиран антивсичко народ, който нио дърпа отново в казана - то и затова девол ни не трябва да го пази
48
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спокойно професоре, ще имате възможност да уморите още толкова с отровните инжекции, дано тогава да мирясате и да удовлетворите гаспадарите.
47
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
когат видя 50 починали депутати от 240 които са, в един ден ще повярвам, че има опасна зараза, дотогава, само ще ви се смея и ще разказвам кви вицове разказвате на новоовцете които търсите, 240 в една зала, няма нито един сред статистиката починали, а би трябвало да поне 25%
46
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много начетен и много точни прогнози дава професора, ама в България един друг професор казваше че 70 процента са ***-или - тъпили и трудно ще го разберат - все пак се иска и малко мозък да имаш в главата а не само бръмбари
45
9
 
4
 
! Отговори
ДжоЛан преди 2 години
само така професоре! трябва от сутрин до вечер да мутафиш това племе, щото много от тях се мангъреят.
44
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До: 43 и 44 Аз досега не познавам такъв - да го е повторил КОВИДа. А около мен над 70% от всички които познавам го прекараха още миналата година. Само двама трима знам които го прекараха наскоро, но те не се бяха заразили досега! А за няколко души знам болни, които са даже ваксинирани!
43
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако не беше "щита", щехме да гледаме "трупове" по улиците......хахахахаха :)) Откъде ги изкопават тези индивиди, незнам просто.....хахахаха :))
42
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 43, и с мен се случи същото, карах го два пъти, възможно е да са били дори три пъти защото преди пандемията пътувах из чужбина почти всеки месец. Съмнява ме ваксините да работят след като антителата от предните преболедувания не вършат работа.
41
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
витанов пак ли не е сред болните? а някой от шефовете му? или кампанийката пак реклама и правят?
40
1
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
До Анонимен 19 Признай си,че и ти си математик,не се срамувай.Не е нужно да скатаваш като анонимен.
39
4
 
5
 
! Отговори
dakotabg преди 2 години
Хора,1-во е математик и 2-ро е ваксиниран два пъти.Е,не ви ли стига това,да му простите....
38
14
 
6
 
! Отговори
Луди ли сте? преди 2 години
Хора, ваксинирайте се! Кой трябва да излезе на екрана или да го напише в интернет, за да го разберете? Самият Господ ли?
37
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Алекс, ти си фенче на фигуранта и Кокорчо, нали. Личи ти, не че искам да ти кажа че си ***, но натам клоня де факто :)
36
3
 
11
 
! Отговори
sss преди 2 години
малко са му тия 2 дози да си шиба поне по една на седмица! тоя е за затвора за всяване на паника!
35
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а един колега го кара за трети път ковида и сега е много зле
34
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
прекарах ковида миналата есен и сега ме повтори - преболедувалите нямат никаква защита - за какво си говорим и какво ни лъжат мангъровци че сме защитени доживот