Кунчев: Не е нужна масова реимунизация, безумно е да имаш държавата за враг

Ще бъде коригирано ограничението за публиката на спортни събития
Обновена: 26 сеп 2021 11:24 | 26 сеп 2021 11:24,
150
Кунчев: Не е нужна масова реимунизация, безумно е да имаш държавата за враг
Снимка: БГНЕС

Към момента не е необходима масова реимунизация, обяви пред БНР главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

„Общото мнение на специалистите е, че в масовия случай при човек, който е реагирал нормално на антигенното дразнене, трета доза не е необходима“, поясни той.

„Само че в медицината 2 и 2 не винаги е 4. Всеки реагира на база на собствения организъм. При хора, които по някакви причини имат по-ниско ниво на антителата, което предполага изследване на антитела и на клетъчен имунитет, може да се препоръча трета доза. Подробностите са важни – каква ваксина да бъде направена, в какъв срок, какви изследвания трябва да направят хората. Искаше ми се да има единно европейско решение, но няма смисъл да чакаме, интересът е голям. Това ще се случва минимум 6 месеца след завършения цикъл на ваксиниране“, допълни Кунчев.

По думите му в момента сме свидетели на поредната вълна на коронавирус, а положителните проби са между 8  и 9,5% от всички направени тестове. Той добави, че расте броят на приетите в болници, което поставя здравната система под натиск.

“Ако през следващите две седмици започне лек спад, това би било добър вариант.Не трябва да гледаме на този процес като на някакво чисто природно явление, в което сме просто наблюдатели, защото другите данни, които имаме от различните страни показват, че общества, които реагират единно и изпълняват указанията на експертите, преминават много леко през тази четвърта вълна“, коментира Кунчев.

Още по темата
„Колкото по-малко имунизирани имаме, толкова по-интензивна е вълната, толкова повече хора с в болница, съответно процентът на починалите е по-голям“, каза още държавния здравен инспектор.

Според него у нас антиваксърството е толкова активно заради социални явления.

„Да имаш държавата за враг, да не вярваш на никого, а да вярваш на това, което прочиташ в абсолютно неясни източници. При 6 млрд. направени ваксини до момента да твърдиш, че има неясноти, е безумно“, коментира специалистът.

Доц. Ангел Кунчев поясни, че другата седмица ще бъде коригирано ограничението за публиката на спортни събития.

Здравният инспектор посочи, че хора, които са изградили имунитет по време на боледуване, за което не са разбрали, е нормално да притежават сертификат. Срокът на ваксинационните паспорти според него ще бъде автоматично удължен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 88: Извинявай, че се намесвам, ама съвсем скоро ще ти се наложи да разбереш на какво е способен народът. И няма да ти хареса.
81
27
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 86 Щом "държавата - това е народът", излиза че народът лъже, краде и е враг. Това ли ви е логиката на ревльовците тук? Да, държавата е абстрактно понятие, тя зависи от всеки един от нас. Вие какво по-точно правите, за да сме читава държава?
80
7
 
9
 
! Отговори
Българин до 86: преди 2 години
ДА, ТОЧНО ТАКА! При парламентарната демокрация, ДЪРЖАВАТА Е ТОЧНО НАРОДЪТ - ОТ ПРЕЗИДЕНТЪТ И ПРЕМИЕРЪТ ДО ... ПРОСЯКЪТ НА МОСТА! ВСИЧКИ НИЕ СМЕ ДЪРЖАВАТА И ЕДИНСТВЕНО И САМО ОТ НАС ЗАВИСИ ДАЛИ ТЯ ЩЕ БЪДЕ ПО-ХУБАВО ИЛИ ПО-ЛОШО МЯСТО ЗА ЖИВЕЕНЕ, РАЙ ИЛИ АД! Проблемът е че в България в момента НАРОД НЯМА! Бай *** и Андрешко вместо да осъзнаят горепосочената истина, да се захванат и ДА СИ ОПРАВЯТ ДЪРЖАВАТА, както са направили "лошите" западни народи, САМО СТОЯТ И ЧАКАТ ДА ДОЙДЕ НЯКОЙ ДА ГИ ОПРАВИ!
79
7
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ти ли си държавата, бе, ляльо? Или тия продажници като теб? Държавата- това е народът. И тя не е враг. Врагът сте вие.
78
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Тук ДЪРЖАВАТА Е ВРАГ, който трябва непременно да бъде излъган, измамен, преметна, окраден" ами враг е, квото повикало - такова се обадило. Ние (тези, които не сме се продали) сме ежедневно ограбвани, притискани и психически и физически, доведени до ръба на физическо оцеляване.
77
8
 
16
 
! Отговори
Българин! преди 2 години
"безумно е да имаш държавата за враг" Сори, пич, ама ТОВА Е БЪЛГАРИЯ! Тук Бай *** и Андрешко СА ПОЛОЖИТЕЛНИ ГЕРОИ! Тук никои не е чувал думите на краля Слънце: "Държавата това съм аз!", нито тези на Джон Кенеди: "Не питай, какво родината ти може да направи за теб, а питай, какво можеш да направиш ти за родината си!" Пък и да ги чувал, случайно, ИЗОБЩО НЕ МУ ПУКА! Тук ДЪРЖАВАТА Е ВРАГ, който трябва непременно да бъде излъган, измамен, преметна, окраден ... То затова и скоро НЯМА ДА Я ИМА!
76
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Безумно е да вярваш, че държава е там за да ти помогне. Може или да вярваш на държава или да разбираш историята. Не може и двете.
75
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Забавата продължава. Много интересен сериал.
74
12
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксиниране никогаааа с отровните смъртоносни, импотентни ваксини на ОнаяМършаБилГейтс
73
6
 
64
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Тоз в друга държава ли живее, и на друг Народ ли ги говори тез работи?!))
72
6
 
34
 
! Отговори
Handel преди 2 години
"Не е нужна масова реимунизация, безумно е да имаш държавата за враг" Тоя обаче е като ветропоказалец - по три пъти на ден се завърта натам, накъдето усети че духа вятъра.
71
3
 
12
 
! Отговори
До kris преди 2 години
Не е вярно, в интервюто по Хоризонт каза, че щели да го мислят. Слушах го на живо. Не знам какво са препечатвали джурналайзерите от тоя сайт.
70
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей тая думичка " масов", дето я споменава няколко пъти, ми навява асоциация със стадо го.в.еда. При вас така ли е?
69
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кунчев стига говори глупости. Откакто бръщо99левиш все глупости говориш.
68
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кунчев, що не отговори в интервюто какво правите с безсимптомно преболедувалите, които имат антитела, ами директно ги обвини в престъпление, че са се крили от държавата? Добре, че водещият ти наби кофата, ***!
67
34
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това което казва Кунчев няма как да бъде разбрано.Той не осъзнава къде живее.Народа ни е много изостанал във всеки един показател.Ние не трябва да сме в Европейски Съюз,ние сме за съюза на изостаналите интелектуално народи.Може да създадем този съюз,предполагам ,че от Европа може още 4 до 5 държави да членуват и от останалия свят още 10. Там ще сме лидъри.
66
1
 
32
 
! Отговори
kris преди 2 години
''Здравният инспектор посочи, че хора, които са изградили имунитет по време на боледуване, за което не са разбрали, е нормално да притежават сертификат.''Чудесно, а защо не се случва?
65
5
 
27
 
! Отговори
истински либерал преди 2 години
Ами вие правите и невъзможното за да ни отблъснете. А с тия ваксини вече станахте банални. Оставете хората сами да си преценят, всеки отговаря за себе си. С насилие, било то и вербално нестава, ефекта винаги е обратен. Никой няма право да налага своето мнение на другите, все едно е закон. Свободата е право на всеки човек, не я отнемайте, ставайки поробители на собствения си народ. Оставете хората на мира!
64
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изчезна ми мнението. Нищо чудно. Не съвпада с официалната политика.
63
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Държавата е враг, но не и за теб, хрантутнико. Ние ви издържаме с частния бизнес. Да не искаш да кажеш, че държавните чиновници плащат нещо? Знаят ли как се попълва данъчна декларация?