Франция мисли за удължаване на здравния пропуск на коронавируса

Сертификатът може да важи и до следващото лято
29 сеп 2021 21:52, Петя Славова
14
Франция мисли за удължаване на здравния пропуск на коронавируса
Снимка: БГНЕС

Френското правителство ще предложи удължаване на употребата на здравните пропуски, които показват дали някой е ваксиниран срещу COVID-19 или е бил тестван отрицателно за коронавируса, за още няколко месеца - вероятно до следващото лято, заяви в сряда правителственият говорител Габриел Атал.

Още по темата

Атал подчерта, че целта на правителството "не е да удължи за неопределено време мерките и ограниченията", а "да защити французите". Той призова обществеността "винаги да бъде предпазлива и бдителна" въпреки намаляването на броя на новорегистрираните коронавирусни инфекции в страната, предава БНР.

По-рано този месец стана ясно, че френският премиер Жан Кастекс планира да представи на 13 октомври законопроект, който има за цел да удължи срока на действие на здравния COVID пропуск и след 15 ноември, каквато беше първоначалната крайна дата.

Здравният Covid паспорт е електронен сертификат, необходим за участие в повечето публични събития и за влизане в различните институции във Франция. Издава се на лица, които могат да представят доказателство за завършена ваксинация или отрицателен тест за COVID-19, направен не по-рано от 72 часа.

Преди десетина дни президентът Еманюел Макрон заяви, че е готов да отмени някои мерки за социално дистанциране в районите с намалено предаване на вируса, но не предложи конкретна времева рамка. Според правителствения говорител, френските власти работят по адаптирането на здравния пропуск въз основа на бъдещи събития, свързани с коронавирусната пандемия в страната

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
на какви нови медицински доводи се дължи тази промяна.
8
0
 
1
 
! Отговори
Ццфсжб преди 2 години
Хайде, последен напън! Очаква се с въвеждането на платени тестове на 15 октомври да бъдат принудени и последните несигурни във ваксините. Независимо че смъртността е нищожна и че по-голямата част от населението е ваксинирана, те продължават да ни тормозят. Грозния шантаж влиза в последна фаза и за един ресторант ще паднат слабите духом.
7
13
 
2
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 години
Събитията от страната, нашата, не само във връзка с ковид, а с всичко, ясно показват, че народът ни не наред. Но пък коментира францизуте. Те са си добре. Ваксинирани. Нямат препълнени болници. Не се оплакват по медиите от липса на достъп до лечение. И едва ли обсъждат българите колко са умни и свободни.
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много ще го замерят тоя
5
3
 
2
 
! Отговори
СУПЕР! преди 2 години
Тъкмо да се изпонатръшкат яко от Варианта "Мю"!!!
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То и цирка с ковид беше само за малко..... "Само за две седмици"
3
1
 
16
 
! Отговори
Бил Гей преди 2 години
Споко, това не е последното удължаване. Ние ще му кажем до кога. Пък и той си знае да чака инструкции. Животните в цирка и те искат по няколко години дресировка...
2
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Следващия път няма да е яйце.
1
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
дресировката продължава. можеш ли да научиш старо куче на нови трикове?