МЗ за варианта "Делта": Налага се по-строго спазване на мерки

Трябва да се ограничат местата, където се срещат хората
Обновена: 29 сеп 2021 15:55 | 29 сеп 2021 15:55, Нели Христова
72
МЗ за варианта "Делта": Налага се по-строго спазване на мерки
Снимка: Pixabay

За да се предпазят хората от зараза с "Делта" варианта, трябва да спазват същите противоепидемични мерки, но много по-стриктно, защото този вариант се предава по-лесно, съобщава БТА като цитира Министерството на здравеопазването..

За да се ограничи разпространението му е необходимо гражданите да се съобразяват с всички мерки, които се въвеждат от МЗ спрямо развитието на епидемичната обстановка - спазване на дистанция, избягване на събиранията на закрито и др.

Максимално трябва да се ограничат възможностите и местата, където се срещат хората и могат да се заразят.
Ваксините са основното средство за профилактика. Няма друга надеждна алтернатива, която да предпази хората. Ваксините пазят в много висок процент и от "Делта" варианта - много успешно срещу заразяване, а освен това и от тежко протичане и хоспитализации., коментират от Здравното министерство.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Училищата в момента трябва да са затворени, защото абсолютно никакви мерки не се спазват там и са разпространители на вируса, точно от там се заразяват масово родители и го пренасят и т.н. Имат вариант онлайн учениците, не е да нямат и е точно за случаи като в момента, да го ползват, а не да сриват икономиката!!!Учениците-онлайн, бизнесите нямат онлайн-да ни оставят да работим!!!
50
4
 
5
 
! Отговори
Евгения преди 2 години
Бая народ си отиде благодарение на "животоспасяващите ваксини". Да не говорим пък за хора, които взеха да дават "заето". Всеки сам да си решава. Мен ковида не ме плаши!... ама грам. Мерките ги спазвам, колкото да не ме глобят и д ане ме гледат накриво наивните и наплашените от Пландемията. И не ми насаждайте вина за каквото и да било!
49
1
 
2
 
! Отговори
докато се налага преди 2 години
то почти ще свърши - за много хора - няма втори шанс.
48
0
 
1
 
! Отговори
50 преди 2 години
До: 51 Аз не знам дали съм овца, но за разлика от тебе мога да чета и пиша. И малки букви както и големи. И не само заглавията. Да се беше постарал да ми прочетеш коментара преди да си изкажеш "меродавното" си мнение.България няма да се развива като държава докато се ядем един друг и всеки се мисли за най-умния!
47
10
 
14
 
! Отговори
Ганьо преди 2 години
Може ли такава простотия, те ако действаха тези "мерки" да сме забравили вече за всичко, как може да правиш едно и също нещо в продължение на година и половина безрезултатно и да продължаваш да твърдиш, че това трябва да продължава?Не, няма смисъл от "мерките" Има смисъл от естествен имунитет, но това вече е в историята...
46
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи тия мерки са за да не се заразя? Аз може пък и да искам да се заразя! Как ще изградя имунитет ако не се заразя с него?
45
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не, не се налага и не трябва!
44
5
 
17
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
"Максимално трябва да се ограничат възможностите и местата, където се срещат хората и могат да се заразят." - еее сега...нали започнахте присъствено учебната година. Не съм видял нито едно училище да спазва някакви мерки. На тази възраст няма как да ги накараш всички ученици да спазват, каквото и да е. Минаха около 2 седмици от началото на учебната година, сега ще видите резултатите от простотията си и некадърността на служебните ид.....специалисти, специалисти исках да кажа.
43
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ми да ваксинират другите групи кръвни
42
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
значи от прочетеното които имат 0 + алфа/бета реално са хората с истинската защита
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако човек има кръвна група A, B или 0, тогава в кръвната му плазма има и антитела, които унищожават онези антигени, които човекът няма. Примери: Ако сте с кръвна група А, тогава не трябва да преливате кръв от група В, защото в този случай в кръвта ви има антитела, които се борят с В антигени. Ако имате кръвна група 0, тогава в кръвта ви има антитела, които се бият, срещу антигени A и срещу антигени B.
40
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Делта вариант е лъжа. Няма и 1 човек, който да има делта вариант
39
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всяка кръвна група притежава имунно-генетични признаци и сходни антигени. Всяка кръвна група образува определени антитела като защитна реакция на организма срещу навлизането на чужди тела, например микроорганизми. Наличието или липсата на антигени, както и възможните комбинации създават хиляди варианти на антигенни структури. Антигените се обединяват в групи по системата АВ0, по резус фактор и други. 0 е най силно защитената.
38
2
 
8
 
! Отговори
До 50 преди 2 години
Ето я поредната овца дето като и кажат скочи, той вика колко високо
37
6
 
1
 
! Отговори
Колко стриктно? преди 2 години
Да ги спазваме? А как? По-стриктно? Ми тогава - закрийте пътническите превози на БДЖ!Да останат само товарните! Съответните министри да издадат съответните заповеди!
36
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не, не трябва
35
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе първия болен с Делта в Бг е от Април Месец. Или всички сме го пррболедували вече или здраво лъжете.
34
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората от кръвна група А притежават бета антитела,от кръвна група В алфа антитела, а от кръвна група 0 алфа и бета антитела.
33
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
при цялото: 0лева положителна алфа-бета го изкарват само на хрема, някои дори и без симптоми
32
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
делта удря не болните а хората с квърна група "А", най защитна кръвна група имат "0" без значение дали е "положителна", "алфа-бета"