Уволняват 593 неваксинирани служители на "Юнайтед еърлайнс"

Над 99% от 67 000 служители са избрали да се ваксинират
29 сеп 2021 08:30, Елка Василева
109
Уволняват 593 неваксинирани служители на "Юнайтед еърлайнс"
Снимка: архив, БГНЕС

Авиокомпания "Юнайтед еърлайнс", която в началото на август поиска от всичките си служители в САЩ да се ваксинират срещу COVID-19, обяви, че се готви да уволни 593-ма души, които не са представили доказателство, че са имунизирани, предаде Франс прес.

Още по темата

От общо 67 000 служители в компанията под 3 процента (около 2000 души) са поискали да бъдат освободени от задължението по медицинска или религиозна причина. Над 99 процента от останалите са избрали да се ваксинират.

Поискахме всичките ни служители в САЩ да се ваксинират по една проста причина: да гарантираме сигурността на персонала си, посочиха в изявление главният изпълнителен директор Скот Кърби и президентът Брет Харт. "Истината е, че всички са в по-голяма безопасност, когато всички са ваксинирани и изискването за имунизиране работи", допълниха те.

За 593-та служители, които не са представили доказателство за ваксинация, компания ще започне процес на уволняване съгласно процедура, договорена с профсъюзите.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
9
 
! Отговори
сегрегация преди 2 години
се нарича подобна политика-Присъща е само на развитите демокрации...
47
2
 
14
 
! Отговори
Бай Пешо преди 2 години
Новата демокрация в действие. Свиквайте. Скоро и у нас. Само където Бай *** ще си извади фалшив сертификат и ще мине. Което е и добре, защото това не е ваксина. Това е експериментална течност.
46
2
 
13
 
! Отговори
тъй де преди 2 години
Ако съм на мястото на уволняваните, ще им прецакам поне 2-3 самолета, а може и летището да запаля.
45
3
 
14
 
! Отговори
Карлуково преди 2 години
Много и.ди.оти има на тоя свят...даже прекалено много!Ваксина се слага, за да те предпази теб самия........как един неваксиниран е опасен за обществото, да не говорим, че и ваксинираните се заразяват, разнасят заразата и умират.....
44
1
 
13
 
! Отговори
Али преди 2 години
На ми стана ясно, как стои въпроса със свободите и демокрацията и т.н. екстри
43
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АНОНИМЕН"не е важно, какво иска мнозинството"В United airlines се случва каквото иска United airlines. Антиваксърите са абсолютно свободни да не се ваксинират и да работят другаде, даже може да направят авиокомпания в която работят само неваксинирани.
42
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Работодателите трябва да имат свобода да подбират персонала си.
41
1
 
3
 
! Отговори
Черния преди 2 години
Пак пропаганди,кой ще уволнят.Кой ще им работи
40
1
 
1
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 години
Демокрация от нов тип - не е важно, какво иска мнозинството, а какво е добре за всички!Въпроса е, кой го решава и в чий интерес?
39
2
 
8
 
! Отговори
1984 преди 2 години
Министерството на истината разяснява новговора: доброволно, значи, ако не искаш да те уволнят от работа.
38
2
 
0
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Точно така, ще се лезкаш и ша ти е много забавно.....))
37
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мислим за вашето здраве, затова ви оставаме без препитание
36
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
много скоро балканския антиваксер ще гледа цивилизованите държави през крива макарена или по телевизията , все пак има право на избор .
35
2
 
3
 
! Отговори
Ай Сиктир преди 2 години
До анонимен 46: ти явно си от ония, които могат само да обобщават всеизвестни и очевидни факти в красиви списъци с номера или булети. За такива като теб: говори само ако имаш да кажеш нещо по-умно от тишината.
34
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вечната карта на фашистите- прави това или онова "за сигурността на другите". Това, което те изтъкват като проста причина звучи като "навечеряй се, за да са нахранени другите". Аз лично никога няма да се ваксинирам доброволно.
33
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
конспиративни теории ама накрая една по една се реализират, не че съм им фен, но някакси така се получава
32
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голям рев!Що не полачете и за неваксинираните деца, които не се допускат до детски заведения, не получават детски и т.н. Ако не ги ваксинират, родителите са глобявани.Ваксината за шарки да не е по - малко "опасна" от тази за ковид? Стара ваксина била, изпитана! Да бе, 1 от 40000 деца свършва с тромбоцитопения, при ковидната е 1 от 100000. Ама що не поревете и затова, ами ваксинирате бебета си без да ви мигне окото? А, сетих се, щото във ФБто нищо не пише по - въпроса.
31
3
 
6
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Ще ви прегазиме краварски слуги... А за новобранците програмистчета и тен подобни, ще има и бонуси... Така, че си налягайте парцалките, щото, даже и не мож си помислите, кви чудеса мож да ви се случат... И колко рев ша ударите...
30
13
 
5
 
! Отговори
Дядо Иван преди 2 години
Браво! Това трябва да направят и други големи фирми.
29
4
 
6
 
! Отговори
Мен преди 2 години
До аааФирмата е моя, аз ще реша какви хора ще работят за мен. Уволнените имат свободата да използват опита си и знанията и да направят свой собствен бизнес и те да определят правилата.