Уволняват 593 неваксинирани служители на "Юнайтед еърлайнс"

Над 99% от 67 000 служители са избрали да се ваксинират
29 сеп 2021 08:30, Елка Василева
109
Уволняват 593 неваксинирани служители на "Юнайтед еърлайнс"
Снимка: архив, БГНЕС

Авиокомпания "Юнайтед еърлайнс", която в началото на август поиска от всичките си служители в САЩ да се ваксинират срещу COVID-19, обяви, че се готви да уволни 593-ма души, които не са представили доказателство, че са имунизирани, предаде Франс прес.

Още по темата

От общо 67 000 служители в компанията под 3 процента (около 2000 души) са поискали да бъдат освободени от задължението по медицинска или религиозна причина. Над 99 процента от останалите са избрали да се ваксинират.

Поискахме всичките ни служители в САЩ да се ваксинират по една проста причина: да гарантираме сигурността на персонала си, посочиха в изявление главният изпълнителен директор Скот Кърби и президентът Брет Харт. "Истината е, че всички са в по-голяма безопасност, когато всички са ваксинирани и изискването за имунизиране работи", допълниха те.

За 593-та служители, които не са представили доказателство за ваксинация, компания ще започне процес на уволняване съгласно процедура, договорена с профсъюзите.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
4
 
19
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
До Анонимен 13 ____Абе откъдето и да погледнеш, си е чиста дискриминация и неправомерно уволнение !!! ____Все едно да те отстранят от работа, защото не си се ваксинирал срещу грип !!!____Съгласен съм, че имаме и задължения, но задължителна ваксинация може само ако се обяви извънредно положение , тогава законно се ограничават някои човешки права !!!
7
3
 
11
 
! Отговори
До 13 преди 2 години
Питай и евреите. И те не бяха чували през 40те
6
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имат право да не се ваксинират, но и компанията има право да ги уволни за неспазване на правилата за здраве и безопасност на самата компания.
5
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"По религиозни и други причини 3% не искат ваксина" ....ами да работят на полето тогава. Не може да работиш с хора, въздушен транспорт и да сееш зараза.
4
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-голяма безопасност, по-малка безопасност.... Тука има, тука нема
3
31
 
11
 
! Отговори
Чичо преди 2 години
Във всяко стадо има мършa. Сега е момента да се прочистят от нея. Та, похвално!
2
35
 
16
 
! Отговори
Основно преди 2 години
Право на човека е правото на живот. Неваксинираният безмасъчник открито заявява, че отказва това право на околните, следователно се доказва като престъпен активист-социопат.
1
35
 
17
 
! Отговори
Браво преди 2 години
Това е пазарна икономика, никой няма полза от доброволно непредпазилите се от разболяване и спиране на дейността на компанията.