Само в София - карантинираните класове са 121

Четири групи в детските градини също са в карантина
30 сеп 2021 19:09, Петя Славова
18
Само в София - карантинираните класове са 121
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Над 25 000 проверки за спазване на противоепидемичните мерки са направени в градския транспорт през септември, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.

Проверяващите екипи са съставили 278 акта по Закона за здравето и са издали близо 500 предупредителни протокола за неносене на лични предпазни средства, предава Bulgaria ON AIR.

"Всеки ден се увеличава броят на хоспитализираните лица в София, увеличава се и броят на пациентите, които се нуждаят от интензивно лечение", каза столичният кмет.

Фандъкова подчерта, че най-важното в този момент е на хората да може да се осигури лечение. Към момента леглата в Ковид отделенията на общинските  болници са запълнени 80%, а в 9 ДКЦ работят COVID кабинети за диагностика.

След започването на учебната година в София са карантинирани 121 класа и 4 групи в детски градини.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе доста класове не са и карантинирани, ами си ходят, ама както и да е... каквото каже РЗИ това правят. Мерките са абсурдни. Даже не тестват контактните. Явно не е чак толкова опасно, съдейки по действията на РЗИ.
10
3
 
6
 
! Отговори
Тралала преди 2 години
Решенията ги вземат разни чиновници с 5 доза
9
4
 
5
 
! Отговори
Тралала преди 2 години
За всеки хремав ученик поне 3 карантинирани класове. За 3-4 цялото училище
8
4
 
4
 
! Отговори
Натали преди 2 години
То и в един автобус/тролейбус не е по-широко отколкото в класната стая, а учениците в него много повече. И поне половината без маски.
7
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
278 акта за маска в градският транспорт могат да се съставят за ден, а те..
6
4
 
7
 
! Отговори
Родител преди 2 години
Бездетен ***, с пожелания да си останеш такъв до края на дните си ...Не умувай С.О.П .ОЛ ! Не разсъждавай по теми дето не са ти силни. Пийвай рИкия ,мезвай за да замъгли съзнанието и се чувствай велик . Утре като изтрезнееш пак на обекта . С главобол. Вечерта ПАК сам . Да, ние родителите работим за да издържаме децата си ,които ходят на училище. Така е било от векове. Ако децата НЕ ходят на училище то и ние НЕ ходим на работа . Респективно нямаме доходи . Следователно спираме да живеем. Капиш?
5
8
 
11
 
! Отговори
Ристу преди 2 години
Голяма грешка е присъственото обучение.
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече откровено ви мразя.
3
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
вчера си бих трета Пфайзер.в ХЕИ Варна.сега ме тресе.37.4.главоболие.а си бях здрава.преди 6 месеца нямах такъв дискомфорт
2
8
 
12
 
! Отговори
Друго е преди 2 години
Всичките, които хейтят молове и кръчми, за разлика от класните стаи, там може да се въведат мерки и никой не те кара насила! В ринг мола е по-широко от повечето междублокови пространства в софийските квартали. А в клас сте 20-25 деца! Каква дистанция, какви мерки?! Вече, ако лобирате и хейтите карантинните мерки, защото няма кой да ви гледа децата, или не желаете да си ги гледате е ДРУГО!
1
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Важно е моловете да работят ,нищо ,че там са като овце в кошара и дистанцията не важи !