По-строги анти COVID мерки в Габрово

Те важат от 4 до 17 октомври
1 окт 2021 23:17,
41
По-строги анти COVID мерки в Габрово
Снимка: Pixabay

По-строги мерки срещу разпространението на коронавируса влизат въвеждат здравните власти в област Габрово. Те влизат в сила от понеделник и ще важат до 17 октомври.

Причината за затягането на мерките е нарасналата заболеваемост. В момента тя е над 500 заразени на 100 000 души.

Със заповед на директора на РЗИ – Габрово д-р Николай Пенчоков се преустановяват присъствените групови занятия в обучителните центрове, танцовите и музикални школи, посещенията в детски центрове, клубове и занимания за деца. Няма да има посещения на частни събития като сватби, кръщения, погребения. Отлагат се конгреси, конференции, семинари, конкурси, обучения, тиймбилдинги, изложения, фестивали, събори и други обществени събития.

В рамките на две седмици няма да се провеждат масови спортни събития, както на закрито, така и на открито, с изключение на предвидените в годишния държавен спортен календар, но те ще се провеждат без публика. Няма да работят и залите за фитнес, спортните зали, плувните басейни и комплекси, балнеолечебните и спа-центровете.

Още по темата
Посещенията на кина, театри, концерти и други сценични прояви на закрито ще се допускат при 30 на сто от капацитета на залите и носене на защитни маски за лице.

Собствениците и управителите на търговските и административните обекти ще допускат по един човек на площ от 8 квадратни метра. Учениците от областта ще учат на ротационен принцип, ще има и присъствено, и дистанционно обучение. Отворени остават детските градини и ясли - при строго спазване на противоепидемичните мерки.

РЗИ спира свижданията в лечебните заведения. Допускат се изключения единствено за терминално болни, по преценка на директора на лечебното заведение. Няма да има свиждания и в социалните домове, където са настанени деца или възрастни хора.

Областната болница "Д-р Тота Венкова" в Габрово днес обяви, че се нуждае от доброволци, които да се включат в работата извън отделенията за лечение на COVID-19. Доброволчеството включва дезинфекция на общи помещения, разнос на храна и спомагателни дейности.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
4
 
! Отговори
Гуню преди 2 години
Ами това е естествения ход на нещата. Никой не носи маски нито в градски автобуси, нито в магазини, никъде...Очакваше се, че ще пламнем.
25
2
 
4
 
! Отговори
Габровец преди 2 години
Габрово първи "откри" заразени с коронарка преди година и половина и сега първи започват някакви псевдо мерки, измислени от доктор-пaлячо. Истината е, че градът е гербeрасTkи и така изкуствено се нагнетява омраза срещу временното правителство.
24
1
 
3
 
! Отговори
Demonaz преди 2 години
Комунисти. Няма да се боцкам с отровите ви.
23
2
 
8
 
! Отговори
ха ха ха преди 2 години
Смешно е и лъсва измамата когато се нарочват градове от провинцията със затихващи функции,където вечер,или в студа няма жива душа по улиците,че имали много болни.
22
6
 
5
 
! Отговори
Живко преди 2 години
Абсолютно незаконен локдаун! Граждани, не го спазвайте! Нито един фитнес център не е доказан като огнище на Ковид, нито пък е доказано заразяване станало във фитнес център! Въпреки това всички места за спорт се затварят първи, преди всичко останало! Нима спорта не е здраве!? Целта е същата като със задължителното носене на маски-поддържане на заболеваемост и пландемия до дупка! На това може да се отговори по единствено възможния начин- БОЙКОТ НА НЕЗАКОННИТЕ МЕРКИ ДО ДУПКА!!!
21
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Габрово живея. За разлика от миналата есен, сега нямам ни един познат с ковид. Ние вече карахме миналата години - аз, роднини, приятели, колеги. Сега тези поне 200 души сме добре. Не знам реално за болни.
20
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Просташко, последния, типично за ков*****отче на редовни наркотици, крий се ти, като те плаши ситуацията. Хората не са ти криви за отклоненията.
19
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слагайте кпп-та в габрово, никакво излизане и влизане, и ги оставете в кръчмите да поркат.
18
13
 
9
 
! Отговори
никогиш няя да стани преди 2 години
габрово се дига на бунт няма да търпим диктата на разни докторчета исками да си пиим по баровете.
17
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой е тос дето ги затяга тия мерки?
16
6
 
9
 
! Отговори
До Германец преди 2 години
Ще си мечтаеш да си германец, и за жилище там.Пиши в немските сайтове ,какво правиш тук ?
15
5
 
18
 
! Отговори
До 4 преди 2 години
То е ако е точно от ковид и тука няма да са повече от 5-6,ама пишат всичко не конвеер умряло от ковид за да усвояват пари!
14
30
 
10
 
! Отговори
Германец преди 2 години
В нормалните държави с 80% ваксинирани мерките падат. В банановите републики като вашата те се затягат. Който както си го направи, предполагам :)
13
4
 
34
 
! Отговори
Айнщайн преди 2 години
Да правиш едно и също нещо по един и същи начин и да очакваш различен резултат е луд0ст и малоумиe
12
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо ограничавате ваксинираните ,както никъде по света ? Индианци такива
11
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спорта трябва да е отворен до последно или винаги ,не театрите.
10
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Истината боли, но striker добре го каза. Посмешище сме.
9
10
 
10
 
! Отговори
Куршум за министъра1 преди 2 години
Трябва НОКАУТ за директора на РЗИ-Габрово, с юмруци... Българите в Габрово трябва да ИЗГОНЯТ Директора на РЗИ и да уб.ият Предателите- министри, които ПУСКАТ араби, н.е.г.ри и китайци в България, да ни ЗАРАЗЯВАТ с ВИРУСИ... ТОчно в Габрово има и някаква Ислямска змия- с име подобно на заместника на Осама Бен Ладен- Зуахири...
8
9
 
8
 
! Отговори
Куршум за министъра2 преди 2 години
Заради МАСКИТЕ, ПОСКЪПВА всичко, а хората нямат Пари....Ако ЗАСТР.ЕЛЯТ Здравния министър, ще ИЗЧЕЗНЕ и ВИРУСА.. Тоя ПРЕНАСЯ вируси, ЗАЕДНО с разни араби, н.е.г.ри и китайци... Пускат арабите и н.е.г.рите да обикалят БЕЗ маски навсякъде из България, и по футболни и баскетболни стадиони. И дори искал да домъкне някакъв Ислямски ВИРУС от Афганистан, който мъкнел още 14 малки Арабски вируса..
7
5
 
19
 
! Отговори
Майстора преди 2 години
До Striker - щом досега не си разбрал как работи измамата, вероятно никога няма да разбереш. От телевизора няма да ти обяснят, трябва да се поинтересуваш, да сравняваш данни, да мислиш какво и как се случва и защо. Но по-лесно е да вярваш на съчиненията и да вееш лозунги.