Учители срещу маските в час, затрудняват комуникацията

Те не искат и ежеседмично тестване
1 окт 2021 21:49,
63

Учителите са твърдо против предложението  на Министерството на образованието за носене на маски по време на учебни часове. От ведомството препоръчват и тестване на целия персонал в учебните заведения веднъж седмично.

Учителите да носят маски и по време на учебните часове, както и веднъж седмично да се тества целият персонал в училищата. Тази препоръка отправи Министерството на образованието във връзка с усложняващата се обстановка в училищата.

Галина Тодорова е учител в занималня на 1 клас. Не одобрява постоянното носене на маски в училище.  

"Маските в градския транспорт са добро решение, в магазините са добро решение, но в училище за мен учителите с маски не са добро решение, аз съм без маска. Смятам, че контактът, когато учителят е с маска, е по-труден. Освен това, на мен маската ми пречи на дишането", каза Галина Тодорова пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата
"В началния етап мисля, че не е нужно, тъй като дори сме сложили плексигласови прегради и разстоянието е достатъчно голямо между учители и ученици. Те през междучасията така или иначе са заедно" коментира директорът на  ОУ "Никола Обретенов" в Русе Емил Тюлеков.

Родители също са против маските за ученици и учители. Смятат, че така учебният процес се усложнява.

"Чак всяка седмица да се тестват, не мисля, те си имат там пред бюрата и не са нужни чак такива мерки", сподели Наталия Антонова.

В ОУ "Никола Обретенов" в Русе са ваксинирани около 20% от учителите. Директорът вече е дал възможност на персонала да се тества за Ковид-19, но само двама, трима учители са изявили желание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
до 29 от славянин преди 2 години
А гробищата с такива като теб!
29
1
 
0
 
! Отговори
До 30 преди 2 години
Ако беше малко по-образован и прочел нещо повече от Фейсбук нямаше да задаваш *** въпроси. Вътре в страната са за ваксини, но експортират антиваксърство. И не само у нас. Вчера ютюб им спря РТ за Германия именно заради такава дезинформация.
28
1
 
11
 
! Отговори
до 17 от славянин преди 2 години
А аз по собствения си и на близките си опит ЗНАМ ЧЕ ИМА САМО ИНФО И ПСИХОПАНДЕМИЯ! И на мен ми дойде в повече ш.зофреничната ви хипохондрия като толкови шубе от ''страшно страшния'' вирус си стойте вкъщи маскирани, каскирани и ид.отизирани и не пречете на нормалните хора да живеят, защото животът ни не ни е даден да си го пропиляваме в ид.отски страхове и ограничения!!
27
4
 
0
 
! Отговори
До 26 преди 2 години
По затворите е пълно с такива гръмогласни мутри като теб
26
0
 
0
 
! Отговори
До 25 преди 2 години
От писаното от тоя, по който плюеш и твойто изхвърляне личи, че ти не знаеш какво е пандемия.
25
1
 
2
 
! Отговори
До 3 преди 2 години
Но сме длъжни да се съобразяваме с простотията и промитите мозъци от руската пропаганда?
24
4
 
4
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Така искам някой да ме тества и да се обслужва сам няколко месеца с гипсирани ръчички!
23
1
 
1
 
! Отговори
До 4 преди 2 години
При това увеличение щото мерките и маските ги затрудняват
22
7
 
3
 
! Отговори
До 12 преди 2 години
За всичко си има технически решения. Имаше и достатъчно време. Но българинът само мрънка и се оплаква. През това време другите народи вървят напред и се справят с обстоятелствата.
21
6
 
5
 
! Отговори
До 15 преди 2 години
Що не отидеш да помагаш в някое интензивно отделение без маска и после да ни разкажеш как няма пандемия? Като си толкова сигурен, че те лъжат.
20
9
 
5
 
! Отговори
анонимна преди 2 години
На мен маската не ми пречи да преподавам.Не беше лесно свикването,но сега дори не я забелязвам.Предпочитам да съм с маска защото по-големите ученици масово не ги носят.
19
7
 
2
 
! Отговори
До 17 преди 2 години
Сега ни обясни и как нямало корона и бил обикновен грип. Опааа *** кой грип държи по 2 години? Не си се подготвил досатъчно. Май руският ти не е на ниво
18
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да бяха се ваксинирали учителите вместо да мрънкате срещу маските. 30% ваксиниране учители. Пък после се чудите що образованието ни е на това ниво.
17
4
 
11
 
! Отговори
до 17 преди 2 години
от какво точно са ти умрели приятелите бе ***? дали не е от свински грип тип "А". Или ооо, ама то грип няма от две години. Изчезна, изпари се.
16
11
 
8
 
! Отговори
до 15 преди 2 години
Ами има пандемия. Знам го по себе си. Знам го и от загубените животи на приятели. Млъквай трътльо, че ми писна оот такива като вас. Престъпници. Като искате да се самоубивате, вървете на м..та си, но не убивайте другите хора. Мерзавци.
15
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Селски диалект и била учителка жената :)) Еми за мен грипчето е преекспонирано в медиите, обаче училищата са зона на много деца, както в транспорта, така и в големите вериги, разлика нема :)))
14
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да се протестира против лъжата и геноцида, а не против мерки. Един вид съгласен си, че има пандемия, ама не си съгласен с мерките. Ако не се вдигнем здраво всички, тоя физически и психически тормоз няма да свърши никога!
13
2
 
12
 
! Отговори
Дело в Русе преди 2 години
Дело за не-носене на маска от 2020. Аз-свидетел. Пред "катедрата" ми (бе не знам как му е името) има прозрачен щит. Аз с маска, съдията с маска. И се започна едно "моля повторете". И от двама ни. И накрая и двамата се озовахме с маски под брадите, като лигавници. То няма начин иначе да се чуем. То изхода от делото ви е ясен.
12
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая игра се играе повече от година и половина. Решението е дистанционно, поне за по-големите ученици. Кому е нужна тая пародия - с маски, без маски, тестове, ротации..Вместо мантрата "присъствено на всяка цена", трябваше да се работи за максимализиране на ДО. Всичко това е предизествено и е обида за здравия разум.
11
3
 
19
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
невероятна глупотевине е тая "заповед" за "маските" в час!..НЕВЕРОЯТНА!..Как ще преподаваш урока,като паааарцалчето пред устата ти заглушава думите?...Аз като ида в магазина,за да поискам един хляб, трябва три пъти да повторя и въпреки това продавачката мига:..-"Какво каза?"..Чак като дръпна "маската" надолу и тя вика:..-"А,искаш хляб..Ами така кажи бе!"....Та си представям какво МУЧЕНЕ И ГЪГНЕНЕ ще чуват учениците от учителя,носещ ПРОКЛЕТАТА "маска..