Учители срещу маските в час, затрудняват комуникацията

Те не искат и ежеседмично тестване
1 окт 2021 21:49,
63

Учителите са твърдо против предложението  на Министерството на образованието за носене на маски по време на учебни часове. От ведомството препоръчват и тестване на целия персонал в учебните заведения веднъж седмично.

Учителите да носят маски и по време на учебните часове, както и веднъж седмично да се тества целият персонал в училищата. Тази препоръка отправи Министерството на образованието във връзка с усложняващата се обстановка в училищата.

Галина Тодорова е учител в занималня на 1 клас. Не одобрява постоянното носене на маски в училище.  

"Маските в градския транспорт са добро решение, в магазините са добро решение, но в училище за мен учителите с маски не са добро решение, аз съм без маска. Смятам, че контактът, когато учителят е с маска, е по-труден. Освен това, на мен маската ми пречи на дишането", каза Галина Тодорова пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата
"В началния етап мисля, че не е нужно, тъй като дори сме сложили плексигласови прегради и разстоянието е достатъчно голямо между учители и ученици. Те през междучасията така или иначе са заедно" коментира директорът на  ОУ "Никола Обретенов" в Русе Емил Тюлеков.

Родители също са против маските за ученици и учители. Смятат, че така учебният процес се усложнява.

"Чак всяка седмица да се тестват, не мисля, те си имат там пред бюрата и не са нужни чак такива мерки", сподели Наталия Антонова.

В ОУ "Никола Обретенов" в Русе са ваксинирани около 20% от учителите. Директорът вече е дал възможност на персонала да се тества за Ковид-19, но само двама, трима учители са изявили желание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
4
 
17
 
! Отговори
Контрабас преди 2 години
Повярвайте, маските прекъсват комуникацията. Специално аз наистина изпитвам проблем да ме чуят с маска пред устата. Гласът ми е изнесен, модулиран, 25 години си изкарвам прехраната с него.
9
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мигрантите може да ги тества държавата безплатно, но учителите не може. Ваксърска мъдрост.
8
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тогава - ДО. Всеки знае, че поне за големите ученици ДО е по-резултатно и най-важното по-безрисково, отколкото пародията с маски, ротации, тестове и пр. напрежения, които само спъват учебния процес. Защо изобщо се играе тая игра на отлагане, когато е ясно, че нормален присъствен процес е просто невъзможен?!
7
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едно време учителят бе еталон, човек посочен за добър пример. А днес ???
6
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ъъъ: Какви задължения имаш предвид? Щото никой не може да задължи никого да си вреди на здравето. А ти си евтин ***.
5
28
 
10
 
! Отговори
A преди 2 години
Не искат ваксини, не искат маски, но искат държавата да ги тества безплатно. Сами да си плащат тестовете. Вече и без това имат хубави заплати.
4
26
 
9
 
! Отговори
северозапад преди 2 години
Не щът маски ,не щът ваксини,като се разболеят карантина за целият клас ,а най им се ще още увеличение на заплатите.
3
10
 
14
 
! Отговори
Да преди 2 години
се направи бойкот на тези искания...На който не му харесва в България, светът е голям да отиде някъде другаде...Не сме длъжни да се съобразяваме с лудостта на величията..
2
5
 
23
 
! Отговори
Учител преди 2 години
То без маска не те чуват глезените мамини, невъзпитани, а пък с маска как ще да е?
1
20
 
18
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
Българинът винаги обича да изисква от останалите, но когато някой изисква от него, започва да мрънка и да обвинява, че го потискат. Всеки умира да развява правата си, но си трае за задълженията.