Математик: Реалният брой на смъртните случаи у нас е двоен

До ноември страната ще светне в "тъмночервената" зона
2 окт 2021 14:45, Петя Славова
263
Математик: Реалният брой на смъртните случаи у нас е двоен
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В разгара на четвъртата вълна сме, а матемитици пресмятат, че поредния пик ще е още в средата на октомври. Според Лъчезар Томов пък, до ноември страната ще е в  "тъмночервената" зона, а здравната ни система отново няма да издържи на натиска.

Още по темата

"Вероятно има 6 пъти повече преболедували, отколкото е известно, защото у нас се правят малко тестове и има огромна скрита заболеваемост. В Сърбия и Румъния, където се правят повече изследвания и има двойно повече ваксинирани, имат по 8-10 000 случая на ден. Така, че има основание да се твърди, че и при нас ще стане така до месец, ако не се вземат мерки", уточни пред Нова тв математикът и преподавател в Департамент "Информатика" на Нов български университет.

Според него поне по шест може да се умножи, за да се види актуалната статистика в момента, а в училищата може да е дори по 10, защото има много скрита инфекция. Според него, това колко преболедували има нищо не значи. Трябва да се гледат колко са ваксинираните. Според него ще се удвоят положителните резултати до 25% на тестваните.

В Габрово има почти 500 карантинирани паралелки в училищата, обяви още Томов. "След отварянето на учебните заведения имаме рязък скок на болните деца. В много от тях мерките не се спазват. Много родители не дават да се правят тестове на децата им. Учителите пък не искат да се ваксинират, не се носят маски в час", каза той и допълни, че ако няма локдаун училищата ще затворят, защото няма да има кой да работи в тях.

"Когато имаме дифузия, ако се вземат мерки само на едно място, заразата ще се пренесе в друго", уточни той. Според него здравната система няма да издържи.

По думите му в момента официално знаем за 20 000 починали, но реалният брой на смъртните случаи според него е двоен. Смъртността у нас е втора след Перу. "Има двойна смъртност от тази в Швеция и се харчи с лека ръка живота на хората.", заяви той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


263
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
4
 
18
 
! Отговори
Пожелателна Ваксина преди 2 години
Никога няма да се ваксинирам. НИ КО ГА
35
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 36: Срамуваме се от вас.
34
3
 
11
 
! Отговори
SHEFA преди 2 години
ТИЕ МАЙ СЕ ПРИТЕСНЯВАТ ПОВЕЧЕ ЗА ЗДРАВНАТА КАСА ДАЛИ ЩЕ ИЗДЪРЖИ.
33
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каза ви - общата смъртност на второ място в света, след Перу! Честито! Антиваксъри, гордеете ли се с глупостта си!
32
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 27: Преди измислената пандемия никога никой не е купувал антибиотик ли? Я се скрий някъде, че ставаш жалък. Предпочитам да споря с умни.
31
3
 
9
 
! Отговори
Така ще е преди 2 години
Цяла пандемия всички банки и супермаркети стояха отворени и разнасяха заразата, докато малките бизнеси фалираха, за радост на ГЕРБ, НОЩ и Световната Банка.
30
6
 
9
 
! Отговори
Факт преди 2 години
70% от Умрелите от КОВИД във Великобритания за последните 6 месеца - НаПълно Ваксинирани! Имаше статия във всеки водещ вестник в Англия през последните дни!!
29
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако умрелите не са тествани приживе за ковид , не влизат в статистиката. Общата смъртност, повишена в сравнение с минали години е скрита смъртност. Умрял в къщи, не тестван , естествено, че не влиза в статистиката за ковид. А Швеция е 11 милиона, и смъртните случаи от ковид са 2х по-малко, защото Швеция е ваксинирана. 87% с поне една доза , 77% двойно ваксинирани, и то над 15 годишна възраст.
28
3
 
21
 
! Отговори
Прав е преди 2 години
Ваксинираните трупове не ги пишат Ковид и не ги вкарват в Ковид отделения.
27
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 21 "Прав е. Отворете статистиката по седмици на НСИ и ще видите,ч е броят на починалите спрямо миналата година е поне два пъти по-голяма от обявените. Числата не лъжат." Затова Радев побърза да смени шефа на НСИ: за да може да фалшифицира числата. Точно както Путин го прави в Русия.
26
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В хрнтелните ериги и изрзните дребни бизнеси персобалът е нонстоп с хреми и кашлици. И си работят без точка, защото бяма кой да я сложи. Мефицинскивт оерсо ал в ниското е на същото дередже.
25
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 24 "И какви са тези специални лекарства за ковид бе тарикат? Я сподели." Всички антибиотици, които се използват за овладяването на инфекциите, например. Толкова ви е зле троленето, че не осъзнавате колко е очевидно.
24
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
кампанийките са така, утре ще са 10торно повече според кампанийката, важно е томболата и иглите
23
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те правят чудеса от храброст, пренасят трупове от другите отделения в ковид отделението, за да се издокараме на първо място по смъртност, а на този все още му се струват малко и вика, че били двойно повече! Е ако имаше повече, нали и тях щяха щастливо да ги впишат в статистиката?
22
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какви са тези специални лекарства за ковид бе тарикат? Я сподели. Вчера купих аспирин за трушии. Сигурно си мисли жена ти, че съм с ковид.. Плоска ти е лъжата.
21
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прав е.
20
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прав е. Отворете статистиката по седмици на НСИ и ще видите,ч е броят на починалите спрямо миналата година е поне два пъти по-голяма от обявените. Числата не лъжат.
19
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дим дими от главите на настървените ваксъри и са извън кожата си от фактите, които са до един против техните заблудителни твърдения и изчисления." ... и пази нас, Гисподи, от заблуждение и избави ни от лукавия защото Твое е царството и силата, и славата.Амин, амин, амин!"
18
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предположения са това. Малко е вероятно.
17
10
 
21
 
! Отговори
1 преди 2 години
Жена ми е фармацевт в голяма аптека.Всеки ден установяват десетки болни от Ковид по рецептите и лекарствата които си купуват.Не си правятят тест в болниците,за да не ги карантинират,купуват лекарства и се самолекуват.На въпроса защо поне не си седят в къщи и обикалят из града да сеят зараза отговарят нагло че нищо им няма и ще правят каквото си искат.И наистина заразените са в пъти повече от установените.Това си има цена-от вчера имаме най-високата смъртност в света.