Мира Кожухарова: 89% от заразените през септември - неваксинирани

96% от починалите също не са били имунизирани
5 окт 2021 12:53,
94
Мира Кожухарова: 89% от заразените през септември - неваксинирани
Снимка: БГНЕС

46 000 души са се заразили с коронавирус през септември, а 88,9% от тях не са били ваксинирани, обяви в ефира на bTV съветникът на здравния министър проф. Мира Кожухарова.

Тя допълни, че 15 000 са постъпили в болници, като 93 на сто не са си поставили ваксина. 96% от починалите – също.

Още по темата
„Увеличаването на случаите на заразени с COVID-19 става относително бавно, много обезпокоително е увеличаването на смъртните случаи на фона на спада на ваксинираните хора. Има тясна връзка, доказана от практиката в България, между това дали си ваксиниран и дали се разболяваш и има риск от постъпване в интензивно отделение“, коментира проф. Кожухарова.

„Ваксинираните са изложени на много малък риск от заразяване и минимален риск от необходимост от болнично лечение”, поясни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
1
 
3
 
! Отговори
до 61 от славянин преди 2 години
Последните данни за България в сайта който си ми дал ми излизат за 17 август оттам до днес не излизат данни!
59
0
 
5
 
! Отговори
върбанБрястовСалкъмо преди 2 години
Власт имащите с достъп до цялата информация дължите на обществото нещо изключително важно. Колко са изобщо починалите, и колко от тях са ваксинирани. Не са важни само тези с положителен ковид тест. Такава информация е меко казано едностранчива.
58
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 61 от славянин "Да, прав си, постът ми за Молдова беше в друга статия, грешката е моя" Грешката е твоя за поста, но лъжите ти за това какъв е процента ваксинирани не е "грешка", а напълно съзнателно действие. Също напълно съзнателно действие е избягването да коментираш, че само 7% от хоспитализираните и 4% от смъртните случаи са на ваксинирани спрямо неваксинирани. Тва какво е в другите държави не играе никаква роля: в България и ваксинираните и неваксинираните получават същите грижи!
57
3
 
1
 
! Отговори
до дубрутро преди 2 години
По същата логика на плочата на ваксъра да пише - - ЗАГИНАЛ нещастно от ВАКСИНИТЕ!!!
56
1
 
2
 
! Отговори
до 61 от славянин преди 2 години
Да, прав си, постът ми за Молдова беше в друга статия, грешката е моя, за което се извинявам, но в тази сравнявах данните за България и за Беларус, като почти при еднакъв % ваксинирани в Беларус, умрелите са над 5 пъти по-малко от тези в България!
55
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 40 от славянин "И защо лъжеш, че данните от твоята OURWORLDDATA за Молдова" Аз за МОЛДОВА ИЗОБЩО НЕ СЪМ ГОВОРИЛ в моите постове. Говорил съм само за БЪЛГАРИЯ и ситуацията в нея. Интересно как се опитваш да отклониш вниманието от лъжите си, че в България били ваксинирани само 15.82%, и ЧАК КОГАТО ТЕ ИЗЛОВИХ, се поправи, че говориш за датата 17 август. Необяснимо защо човек ще говори за данните ОТПРЕДИ МЕСЕЦ И ПОЛОВИНА!
54
0
 
0
 
! Отговори
до 40 от славянин преди 2 години
И защо лъжеш, че данните от твоята OURWORLDDATA за Молдова и за България са 30 % и 19,3 % съответно, при положение, че последните за Молдова са от 6-ти август и са 13,4 % FULLY VACCINATED, а за България последните са от 17-ти август и са 15,76 % FULLY VACCINATED!? А аз ако помниш ти постнах данни, че при почти еднакъв % ваксинирани в България и Молдова, в България %-ът умрели е с 50 % по-висок от този в Молдова! Ама май нещо на улав се правиш, че не помниш за какво ставаше въпрос!?
53
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 40 от славянин "Ами отворена тиквичке май спорът ни беше за данните за Молдова!?" КАКВО? Ти нормален ли си? Ставаше дума за БЪЛГАРИЯ! Статията е за БЪЛГАРИЯ, данните за хоспитализираните и смъртните случаи при ваксинирани срещу неваксинирани са за БЪЛГАРИЯ! Актуалните данни можеш да видиш ако просто напишеш "Bulgaria vacciantion". Данните са от 2 Октомври. Интересно, как някой като теб просто игнорира времето от 17 август до началото на октоври. Случайност? Не мисля!
52
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Манипулатори, стига лъгахте. 80% СА НЕВАКСИНИРАНИ.
51
1
 
7
 
! Отговори
до дубрутру преди 2 години
Срещу настинка се ваксинират само хипохондриците.На територията поприключиха
50
0
 
1
 
! Отговори
до 40 от славянин преди 2 години
Ами отворена тиквичке май спорът ни беше за данните за Молдова!? Ти твърдеше, че в Молдова набодените с две дози били 30 %, аз твърдях, че са 14,65 %! Та влязох в ourworlddata-та и там последните данни за ваксинираните в Молдова са от 6-ти август и са 13,4 % FULLY VACCINATED, не знам ти къде видя тези 30 % FULLY VACCINATED там при положение че след 6-ти август няма данни за там!? За България данните за FULLY VACCINADED там последно са от 17-тии август и са 15,76 %!
49
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до53 от ддт Ти как го разбра това, или на теб звездите ти говорят?
48
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 11 Математиката ти не работи, защото използваш грешни данни. Ваксинираните не са 15%, а 19.3. В болница не са 11%, а 7, а смъртността е 4% за ваксинираните.
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до40 0т ддт Вече ти написа: те си вземат данните ДИРЕКТНО от имунизационнните служби. Бил Гейтс няма нищо общо с генерирането на данните.
46
1
 
16
 
! Отговори
11 преди 2 години
Тъз не може да проумее, че сама си вкарва автогол - при 15% ваксинирани има 11% в болница, значи при 50% ваксинирани ще има 36,6% ваксинирани в болница, т .е. ефектът от ваксините е минимален. Ама така са й казали в опорката.
45
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 48 "Останалите 11% са тарикатите с фалшиви сертификати." Не всички, но тук има един СЕРИОЗЕН момент. Адски много българи се прибраха от чужбина, за да се ваксинират бързо и лесно с каквито искат ваксини, които в България бяха изобилни, докато другаде просто ги нямаше. Тези хора се водят ваксинирани в България, но всъщност НЕ живеят в страната. Това означава, че ваксинираните в страната са ПО-МАЛКО от тези 19%. И това стана още при първа възможност,т.е. тези хора не създават динамика
44
0
 
2
 
! Отговори
до40 0т ддт преди 2 години
"Данните са от ourworlddata.org" Тези са на заплата при Гейтс и сие ! СЕПТЕМВРИ 2019 ??? им отпуска 1 000 000 грант! КАК ТИ СЕ СТРУВА ,КОИ ИНТЕРЕСИ ЩЕ ПРОКАРВАТ?
43
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нека припомним фактите (дадени са в другата статия в този сайт): Пфайзер предпазва до 6 месеца.... А колко се боцнаха преди повече от 6 месеца?! Айде сега смятайте колко са ваксинирани в БГ )))
42
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Останалите 11% са тарикатите с фалшиви сертификати.
41
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЛЪЖЕ БАБИШКЕРА ! Да върви да си гледа внуците !