Мира Кожухарова: 89% от заразените през септември - неваксинирани

96% от починалите също не са били имунизирани
5 окт 2021 12:53,
94
Мира Кожухарова: 89% от заразените през септември - неваксинирани
Снимка: БГНЕС

46 000 души са се заразили с коронавирус през септември, а 88,9% от тях не са били ваксинирани, обяви в ефира на bTV съветникът на здравния министър проф. Мира Кожухарова.

Тя допълни, че 15 000 са постъпили в болници, като 93 на сто не са си поставили ваксина. 96% от починалите – също.

Още по темата
„Увеличаването на случаите на заразени с COVID-19 става относително бавно, много обезпокоително е увеличаването на смъртните случаи на фона на спада на ваксинираните хора. Има тясна връзка, доказана от практиката в България, между това дали си ваксиниран и дали се разболяваш и има риск от постъпване в интензивно отделение“, коментира проф. Кожухарова.

„Ваксинираните са изложени на много малък риск от заразяване и минимален риск от необходимост от болнично лечение”, поясни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 45: Аз съм от тези, дето ги изреди. Обаче го правя по собствено желание. И по собствено желание няма да сложа ваксина.Нещо против?
39
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смъртността е висока поради ред причини - лоша здравна култура, прекомерно пиене, хранене с кво ли не, пушене, тъпчене и наднормено тегло, късно откриване на заболявания. Е, тия същите, дето слагат в устите си кво ли не, стига да е на промоция в Кауфланд, разправят колко опасни били ваксините.
38
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че то ваксинирани има ли? 11% не се броят.
37
0
 
3
 
! Отговори
жгжгжгвнгнт преди 2 години
бабо нещо те е ударило много яката може би вируса си самата ти трябва да се вардим от тебе
36
0
 
8
 
! Отговори
върбанБрястовСалкъмо преди 2 години
Мирке, ако и да си професор и съветник, ще си позволя да те посъветвам. 89% неваксинирани значи 11% ваксинирани, но те поначало са само 18%, така че ваксината изглежда е помогнала, но не много.На пръв поглед. А ако се сетим че ваксинирания е убеден че е безсмъртен и ще потърси помощ само в малкото най тежки случаи? И обратното - неваксинирания е наплашен и ще тича да се изследва само заради ***,кашлица или температурка? Да не се окаже че ваксината вреди а?
35
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да се набоцкат повече хора в БГ, че да е по-голям % на новозаразени набоцкани.... Към това ли призовава тази лелка?!
34
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 32 от славянин "Не позна 19,3 % са набодените с една доза, те не се водят пълноценни набодени r и не им дават кетаб за такива, ''пълноценните'' набодени са 15,82 %!" Отново не позна. Данните са от ourworlddata.org. База данни, която се актуализира директно от правителствените служби за имунизация. Нещо не видях коментара ти за 7% хоспитализирани ваксинирани,и 4% смъртност при ваксинираните (срещу 96% при неваксинираните) Какво стана, граматиката ли си глътна?
33
1
 
8
 
! Отговори
Малиии преди 2 години
Е какви да са, като ваксинираните са 15%Ама да има страхуване и пропаганда за нещотоси, кръстено ваксина!
32
0
 
4
 
! Отговори
Ааа преди 2 години
До 30При респираторните вируси е така. Бодем се всяка година. Пример - ваксината за грип.
31
2
 
11
 
! Отговори
до 32 от славянин преди 2 години
Не позна 19,3 % са набодените с една доза, те не се водят пълноценни набодени r и не им дават кетаб за такива, ''пълноценните'' набодени са 15,82 %! Колкото до смъртността - в Беларус където ''пълноценно'' набодени са 16,1 %, смъртността сред заразените е 0,8 %, а в България е 4,2 %! Та потърси другаде причината за високата смъртност у нас например в прогнилата ни и корумпирана здравна система, ''компетентните'' ни ''лекари'' и ''адекватното'' им ''лечение''!
30
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я малко сметки сега. Под американско робство живеят към един милиард човека - САЩ ,ЕС ,Япония и други изчезващи нации . Ако трябва на 6 месеца да се слага ваксина (щото те ваксините затова са направени да предпазват само по време на грипния сезон) Значи Фазера ще печели по 25 милиарда евро на всеки 6 месеца заради американско робство . Дали няма яка далавера аааа ???
29
9
 
1
 
! Отговори
А преди 2 години
До Анонимен 2610% от 100 и 10% от 1000 едно и също ли е да попитам. Гледа се абсолютния брой. При 90% ваксинирани няма да има 46 000 болни за месец, първо. И, да. Ако са 10 000, то най вероятно 70 от тях ще са всксинирани. Просто математика. Това вече се доказа в Израел. Там 40% от болните са неваксинирани деца. А се разболяват вече и тези, които си сложиха ваксина първи. Пътя е ясен. Бързо и всички да се ваксинират за да изчезне вируса.
28
0
 
14
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 2 години
МНОГО Е ЛЪГАН ТОЯ НАРОД ЗАТОВА ПРАВИ НА ПУК И НЕ СЕ ВАКСИНИРА А И НЯМА КВО ДА ГУБИ ОВЕЛИЧЕНИЯТА ДЕТО ГИ ДАДОХА ГИ ИЗЯДИ ИНФЛАЦИЯТА
27
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
не знам какво съветваш Кацаров.ама ние сме последни в Европа по ваксинирани
26
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До славянин "Набодени с две дози в България - 15 %, заразени набодени с две дози - 11 %!" Не позна. Ваксинирани 19.3%. Постъпили в болници ваксинирани - 7%. Смъртни случаи сред ваксинирани - 4%. Усещаш ли го? :)
25
4
 
17
 
! Отговори
Дъи пак преди 2 години
Значи и ваксинирани се разболяват все пак...та нали ваксината има едно единствено действие ,а то е да те пази...означава че не е ваксина като ваксина ,а искат да се боцкаме всяка година занапред ....НЕ мерси
24
4
 
11
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Набодени с две дози в България - 15 %, заразени набодени с две дози - 11 %!
23
2
 
11
 
! Отговори
И къде преди 2 години
Е новината? При 85% неваксинирани нали не очаквате да имате 50% ваксинирани в болница? Вероятности и статистика са тегави наука, ама чак толкова не са!
22
9
 
1
 
! Отговори
?!? преди 2 години
Едно правителство, което прави всичко възможно да не обиди някой! Даже въведените от самите тях не се спазват пред очите им. Всичко това е за сметка живота, здравето и парите на всички Българи. Това не е политика, това е държанието на загубеняцитее.
21
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И ся ко ? 89 % от заразените са неваксинирани а от незаразените 90 % са неваксинирани . Да разбираме ли че от ваксините файда няма ???