Вторият пик набира скорост, но нямало да има тотален локдаун в страната

Проф. Витанов не очаква апокалипсис нито тази, нито другата седмица
Обновена: 6 окт 2021 15:45 | 6 окт 2021 15:45, Камелия Цветанова
157
Вторият пик набира скорост, но нямало да има тотален локдаун в страната
С

Няма опасност от пълно затваряне на страната заради надигащия се вторичен пик на настоящата вълна от коронавируса, прогнозира математикът на закрития НОЩ проф. Николай Витанов в социалната мрежа Facebook.
"Tотален локдаун за цялата страна на 15-ти октомври не се очаква. Има влошаване, но то си е в рамките на развитието на вторичния пик на вълната", пише той.

Още по темата

Според него големият брой заразени по време на първичния пик на вълната ще смекчи удара върху здравната система този път.

Едно разсъждение, затова защо няма да има апокалипсис на 15-ти октомври. Базовото репродуктивно число днес е 1.145, обяснява специалистът. До 15-ти октомври има 10 дни. Знаете, че за апокалипсис трябва 2 седмици базовото репродуктивно число да е над 1.3. Виждате, че това няма как да стане до 15-ти октомври, нещо повече - първичният пик и оздравяващите (които се заразиха по време на първичния пик)  не позволяват на базовото репродуктивно число да  се вдигне до 1.3. Така, че, не очаквам апокалипсис нито през тази, нито през следващата седмица.
Постепенно влошаване на ситуацията - да, апокалипсис - не", посочва проф. Витанов.

Според картата съгласно плана на Министерството на здравеопазването, през следващите три дни областите Габрово, Перник, Монтана и Сливен ще навлязат в последното ниво 4 по брой на забелелите на 100 000 души население. Кърджали се очаква да излезе от зелената зона и да отиде на ниво 2 - в жълтата.
София-град и Пловдив се очаква да навлязат в зоната на дифузно разпространение на заразата. Тоест, очаква се висока заболеваемост в тези 2 области в следващите 2 седмици, прогнозира още той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди си мислех,че има много умни хора в България,после си мислих че има малко умни хора в България,сега вече знам,че са на изчезване.
63
0
 
1
 
! Отговори
до 123 преди 2 години
отговор на зададения въпрос обаче нямаш.Така че плувай..
62
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За пича който коментира коментарите на хората за мутацията на вируса и обяснява за противогрипните ваксини и как вируса бил се адаптирал.Молллллллятееее спри се ,че си смешшшшшен и си личи ,че не си учил биология и медицински науки и се излагаш.Достаъчен пример е изчезването на вируси след масова ваксинация на цялата планета.До там и след това спри,защото няма смисъл да се обяснява,много си далеч.
61
1
 
7
 
! Отговори
До 43 преди 2 години
На един ваксър касиер в Германия му теглиха куршума наскоро,такаче внимавайте...вие сте по уязвими на тия неща ;)
60
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Витанката се е притеснил за зимните гуми и затова вече не е толкова наперен.
59
1
 
7
 
! Отговори
до 46 преди 2 години
Ти пък що реши, че 39 не знае?Някой свише ли ти каза или го прочете в учебника по биология, която не се преподава във 2 клас?Всичкото ваксъри сте скарани с логиката, ама от овци ква ли логика да очакваш
58
4
 
0
 
! Отговори
123 преди 2 години
До И какПоредният обратното на остър. Заради такива като теб, "селянин" се превърна в синоним на ***. Стой си на село, но поне не осмърдявай коментарните секции под статиите.
57
1
 
9
 
! Отговори
Бил Гейтс преди 2 години
Грипът идва бързо след изборите, тогава ще е нужен да се оправдае задължителната ваксина с моите инжекции въведен от спонсорирания от мен кандидат. Ваксинирайте се ако не искате да умрете от глад защото скенерите за чипа ще са във всяка банка и магазин след нова година. Няма смисъл да си харчите парите за фалшиви сертификати, защото ще се проверява дали сте инжектирани с чип излъчващ 5G сигнал, който е във ваксините.
56
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Локдаун за неваксинираните, нокаут за ваксинираните.
55
3
 
14
 
! Отговори
лагери преди 2 години
Който гроб копае другиму, сам пада в него. Ваксинираните сте малцинство, така че лагерите ще са за вас. Ако правителството е на друго мнение и то отива в лагера. Това е същността на демокрацията. Мнозинството налага правилата на малцинството. Нещо сте се объркали. Както че сте безсмъртни, така и че ще раздавате морал и правосъдие.
54
2
 
17
 
! Отговори
К преди 2 години
Едно нещо не мога да разбера - защо ваксинираните напират толкова и останалите да ги последват. Нали са се ваксинирали?!? Да се отменят всички мерки и това е. Който е поискал, се е ваксинирал. Останалите - да се оправяме, както дойде, никой няма да ни е крив , ако изпукаме случайно (което, разбира се, няма да се случи с изключение на единични бройки)
53
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антивакърите падат като кегли....Давай,Ковиде,гътай ги наред....,да знаят за бъдеще да не дават акъл там,където не разбират !
52
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 50 Те, и преди ваксините нямаха такава смъртност, т.р.оле. Само че "пропуснахте" да забележите.
51
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Витанов е получил инструкции.Иска настоящето управление на държавата да се изложи и това е причината да говори за първи път по този начин.Той е наясно,че ще има увеличение на болните и до седмица ще има криза за легала и много починали.Така е в Русия в момента,а там нивото на ваксинация е като у нас.
50
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 44 вирус? Ти май си се понапръскал с ракийка, а ?
49
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ваксинатор 43 Да, де целта е да ни убиете, а не да спасите някого.
48
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората в цивилизацията се ваксинираха и забравиха за ковида,тук още затваряме и мрем по 100 души на ден.Пълен провал като нация !!!Пълен !!Ама тъй....,като сме много умни и разбираме от всичко -нека страдаме !!! Чипирали ги,тровели ги,следели ги,лъжели ги....пфффф....Боже ,колко пр()ст и ограничен народ !Кой ви лъже бе,гюлета ? Че в ЕС има по един двама починали ли ? Лъжат ,а ? Лъжат,че ваксините са ефективни? Затова по мачовете им по 50хиляди на стадиона....
47
4
 
10
 
! Отговори
И как преди 2 години
ще ме задължите да се ваксинирам, сладурчета.Ще ми дойдете у дома на село с двама пазванти ли, че не схващам?
46
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха ха тук наваксаните, голям мерак за задължителна ваксинация, май най-сетне им е светнало как са се минали - и се разболяват и умират, и сега зор и другите да са като тях, щото дългосрочните ефекти още не са се появили не се знае какви ще са и това направо ги влудява
45
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да караш коуеуо с маска - няма такава овца