Болниците са препълнени, ваксинираните - малко

Джипитата още не са получили допълнителните средства за август
Обновена: 11 окт 2021 10:34 | 11 окт 2021 09:52, Камелия Цветанова
143
Болниците са препълнени, ваксинираните - малко
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Болниците са препълнени, а здравнатасистема се задъхва, смята д-р Гергана Николова, общопрактикуващ лекар и член на УС на Българския лекарски съюз. 

По думите й има непрекъснат поток от болни, уплашени пациенти с позитивни тестове за COVID-19.
„Безкрайно уморени сме, изтощени сме. За съжаление ваксинациите не вървят с темпа, с който искаме”, коментира д-р Николова пред Нова телевизия.

Още по темата

По думите й сериозен проблем е, че мерките не се спазват.

„Маските, които се носеха миналата година, сега са нещо, което се спазва само от лекарите. Да се въведат допълнителни рестрикции, ще имат същия ефект, който имат и неизпълнените към момента мерки”, казва д-р Николова.

Тя каза, че към вчера парите за първа линия, фактурирани за месец август, не са разплатени на никого от доболничната помощ.

„Ние работим, никой от нас не е затворил кабинета си. Така както работим, така и тихо умираме. Миналата седмица изпратих моя приятелка. Ние сме общопрактикуващи лекари, топим се. Пациентите обаче са същите и някой трябва да ги поеме. Така работата се увеличава. Накрая, когато трябва да получиш признание, че нещо си направил – не го получаваш”, заяви Николова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
пак ни занимават с тоя вирус, нагли ли са
109
0
 
2
 
! Отговори
Вьзмутен преди 2 години
И ас работя като джипитата с много хора на ден и с още повече пьтувам по метрото автобусите но допьлнителни пари за ковид не ми дава никои
108
1
 
2
 
! Отговори
Талибан преди 2 години
Гледайте интервюто с професор Андрей Чобанов днес от "лице в лице"!!!Нека сега да видим и него ли ще изкарат конспиратор, ид.иот, глу.пак и т.н. Истината за ваксините най-накрая казана в национален ефир!!!
107
1
 
2
 
! Отговори
за обща култура преди 2 години
Евтино и ефективно противовирусно средство за профилактика на ковид. Пуснете в търсачка "Lysine Therapy for SARS-CoV-2". Ако не знаете английски-поставете текста в преводача. И познайте защо вместо да ви го кажат, медиите ви съобщават за "ново лекарство".
106
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лъже. Няма как обикновено джи пи да знае колко са пълни болниците. Освен това какво значи "уплашени пациенти с положителни тестове"? Това, че са уплашени к с положителни тестове значи само, че трябва да си отидат вкъщи и да пийнат нещо успокоително.
105
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Набодена главица сабя не сече :D
104
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво стана с чая и аспирина? Нещо те вършат работа май? Ха хаВършат, що да не вършат.у наше село само с тва се лекуваме и нямаме нито един хоспитализиран.
103
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Инфарктите и инсултите са специалитет на ковид инфекцията. Всеки втори болен си заминава от тромбози. При ваксинация е изключително рядка странична реакция-1 на милион. Пак оплескахте данни и информация. Голяма каша е в главите на антиваксърите.
102
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво стана с чая и аспирина? Нещо те вършат работа май? Ха ха
101
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искам да видя статистика колко ваксинирани са починали от инфаркт и инсулт! Починали от фалшив вирус не ме интересуват. Дайте да видим колко са се увеличили свързаните с тромбоза случаи в сравнение с годините преди "ваксинацията".
100
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Та от какво, казвате, пазят ваксините? Ваксинираните се заразяват, пренасят зараза, влизат в болница, *** като пилци. Нещо не се сещам от какво пазят.
99
2
 
2
 
! Отговори
ко стаа бе преди 2 години
ама кацарОФ нали казва че всички мерки срещу ковид са предприети , как така болниците препълнени , па и хора умирали ???
98
4
 
8
 
! Отговори
Т.Шак преди 2 години
Ама вие с какво искате да са пълни болниците? Със здрави хора ли?
97
1
 
3
 
! Отговори
До славянин преди 2 години
Статията вчера беше,че най-големи щети К19 е нанесъл в САЩ,Бразилия,Индия !Всеки може да провери !Нека сега хората видят кой дезинформира и лъже !!!
96
3
 
14
 
! Отговори
Ха-ха! преди 2 години
До Мира: На докторите работата им е да лекуват болни. Ако не щат, да стават таксиджии и никой няма да им "нарушава личното пространство"! Личното пространство - вкъщи!
95
2
 
11
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 2 години
Уплашени били пациентите с позитивен тест! Ами да не си бяха правили тест и нямаше да са толкова уплашени! Ама-ха! Да си бяха изкарали и вируса, когато беше първата вълна, а не да чакат все в последния момент!
94
16
 
6
 
! Отговори
Мира преди 2 години
Антиваксъри,защо нарушавате личното пространство на докторите ,когато се разболявате от ковид.Лекувайте се сами,нали сте всезнайковци.Що за простотия е това?Щели да ги чипират? Че вие сте си чипирани и без ваксини.
93
0
 
7
 
! Отговори
друг поглед преди 2 години
В последните 10 години отрицателния прираст- съотношението между починали и новородени, надхвърля почти двукратно всичките досега установени жертви от настинката. За сравнение през 2010, г когато е регистриран най ниския отрицателен прираст за последното деситилетие той е бил в размер на - 35 000 души и отогава трайно нараства за да достигне над -60 000 за миналата година.Та щетите от настинката са доволно пренебрежими от тази камбанария
92
3
 
21
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 2 години
Айде, стига сте се оплаквали! И това ще мине. Разбирам, че на докторката основния й поблем е неполучените пари за първа линия за хората, които е "лекувала" по телефона, ама какво ми е ревнала! Да е станала истински лекар, а не ДжиПи!
91
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цифрите и фактите разгромиха ваксъритеПочинали досега 21656 - 0,35% от популацията.Супер опасен вирус, валяло трупове по улиците.*** хипохондриците.