Болниците са препълнени, ваксинираните - малко

Джипитата още не са получили допълнителните средства за август
Обновена: 11 окт 2021 10:34 | 11 окт 2021 09:52, Камелия Цветанова
143
Болниците са препълнени, ваксинираните - малко
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Болниците са препълнени, а здравнатасистема се задъхва, смята д-р Гергана Николова, общопрактикуващ лекар и член на УС на Българския лекарски съюз. 

По думите й има непрекъснат поток от болни, уплашени пациенти с позитивни тестове за COVID-19.
„Безкрайно уморени сме, изтощени сме. За съжаление ваксинациите не вървят с темпа, с който искаме”, коментира д-р Николова пред Нова телевизия.

Още по темата

По думите й сериозен проблем е, че мерките не се спазват.

„Маските, които се носеха миналата година, сега са нещо, което се спазва само от лекарите. Да се въведат допълнителни рестрикции, ще имат същия ефект, който имат и неизпълнените към момента мерки”, казва д-р Николова.

Тя каза, че към вчера парите за първа линия, фактурирани за месец август, не са разплатени на никого от доболничната помощ.

„Ние работим, никой от нас не е затворил кабинета си. Така както работим, така и тихо умираме. Миналата седмица изпратих моя приятелка. Ние сме общопрактикуващи лекари, топим се. Пациентите обаче са същите и някой трябва да ги поеме. Така работата се увеличава. Накрая, когато трябва да получиш признание, че нещо си направил – не го получаваш”, заяви Николова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
2
 
11
 
! Отговори
vlady преди 2 години
Напротив - при 20% ваксинирани общо 8-9% от настанените в болници са ваксинирани. Явно е, че ваксините не работят и за хора под 40 без хронични заболявания е по-добре да преболедуват и да изградят пълноценен естествен имунитет с минимален риск.
89
3
 
3
 
! Отговори
До 107 преди 2 години
Ами тогава се приобщи към ромите и талибаните,които официално забраниха ваксинацията !!!
88
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се ваксинирайте, никой не ви и задължава. Не и в България. Няма защо да виете на умряло като се заговори за ваксини. Но моля, не се оплаквайте, че нямате достъп до здравеопазване, защото вие сте причината за краха на системата.Не обнинявайте лекарите, защото те изнемогват от дълги дежурства, липса на време за възстановяване, ненормални условия на работа. Не рипайте срещу мерките, защото без тях ще настане катастрофа. Лавина от болни, на които няма кой и как да помогне. Инфлацията е очаквана
87
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цифрите и фактите разгромиха антиваксърите !Брутална гавра с плиткоумните,комплексирани профани-антиваксъри. Отново категоричен триумф на ваксиниралата се цивилизацията !Всичко що мре е неваксинирано,всичко интубирано-също !По-малко от 2% от реално ваксинирани в тежко състояние( което е в абсолютната рамка на ефикастност).Антиваксърите са се н****** и в агонията си повтарят папагалите едно и също " ще видите след години" Кво ще гледам след години бе,гюлета,вие гледайте сега какво става !!!
86
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До капитан майтапчийскиНе, щаба и парЪзитите да цуцат от ваксЗОК, и без това вакснатите са безсмъртни на тях лечение им не требе
85
0
 
5
 
! Отговори
капят като есенни ли преди 2 години
Такъв гъст килим се е заформил, че чак не смогват да ги изметата от улиците.
84
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антиваксърите капят като есенни листа ! Най-живописната картина .....
83
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Болниците са пълни, само по телевизията.
82
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аха, значи парите от клиничните пътеки не ви стигат, срамота!
81
1
 
7
 
! Отговори
Мен преди 2 години
Айде пак ревете
80
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я за сметнем 80% неваксинирани, върнете ни здравните осигуровки, ***, ние ще се направим здравен фонд, от който ще плаща на спасен живот , а не за игли и часовници.
79
14
 
10
 
! Отговори
Ваксиниран преди 2 години
Още на портала на болницата: Ваксиниран ли си? Не. Айде обратно и какъвто ти е късмета.Не искам данъците ми да отиват да лекувам банда хора(силно казано), които са с интелект на лилав гражданин от Столипиново.
78
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Постоянния поток на кихащи е предпоставка за постоянен поток на бонуси и пътеки..що разиграват драма? Всички знаем, че се радват на ковидокихащите. Без аплодисменти обаче. Точно тези поддържат мита за пандемията!
77
1
 
10
 
! Отговори
българин преди 2 години
Държава в момента няма , братя българи! Бог да пази България!
76
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А що са препълнени?Щото няма болнии и болничен персонал? Щото някой е крал и защото обича да прехвърля от болнаат на здравата глава и да ни обяснява колко сме виновни, че не искаме да се евтанизираме.
75
1
 
8
 
! Отговори
Joro преди 2 години
Тя държавата е интубирана и в кома. Какво да очакваме...
74
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дебелите само абят кислорода и храната
73
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 82Ама искате парите от здравните осигуровки на неваксинираните, нали? Да ми ги върнат, ако не искат да ме лекуват. 306 лв на месец, 3672 лв. на година - все ще им намеря приложение.
72
7
 
15
 
! Отговори
85, преди 2 години
"Не се ваксинирайте,но не ходете на лекар,не ходете и на работа,а на село да копае.Там ви е мястото."Зомби ковидясало, имам същите права на медицинско обслужване като теб. Щом си плащам осигуровки. Никой не ти е крив, че си се наболо с експериментална течност и сега злобееш срещу останалите, повечето от които го минахме и забравихме. А ако не ходим на работа, ти гладно ще умреш, защото само от тро-лска заработка по жълти медии няма за единия хляб да ти стига много скоро.
71
9
 
13
 
! Отговори
82, преди 2 години
Поставянето на експериментални химикали не е лечение. Това, че ти си избрало да участваш в опитите на фармамафията си е твоя работа и никой не ти е ангажиран с избора, освен теб, но здравна помощ се дължи на всеки осигурен, независимо колко отк-ачени сте зомбя- салите ков- и- д- иоти. Злобата ви ви кара да треперите от гняв затова, че не всеки желае да се прекара. Ние минахме по пътя си още миналата година и забравихме. От тогава живеем нормално, без страх и затваряния и най-важното-без злоба.