Болниците са препълнени, ваксинираните - малко

Джипитата още не са получили допълнителните средства за август
Обновена: 11 окт 2021 10:34 | 11 окт 2021 09:52, Камелия Цветанова
143
Болниците са препълнени, ваксинираните - малко
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Болниците са препълнени, а здравнатасистема се задъхва, смята д-р Гергана Николова, общопрактикуващ лекар и член на УС на Българския лекарски съюз. 

По думите й има непрекъснат поток от болни, уплашени пациенти с позитивни тестове за COVID-19.
„Безкрайно уморени сме, изтощени сме. За съжаление ваксинациите не вървят с темпа, с който искаме”, коментира д-р Николова пред Нова телевизия.

Още по темата

По думите й сериозен проблем е, че мерките не се спазват.

„Маските, които се носеха миналата година, сега са нещо, което се спазва само от лекарите. Да се въведат допълнителни рестрикции, ще имат същия ефект, който имат и неизпълнените към момента мерки”, казва д-р Николова.

Тя каза, че към вчера парите за първа линия, фактурирани за месец август, не са разплатени на никого от доболничната помощ.

„Ние работим, никой от нас не е затворил кабинета си. Така както работим, така и тихо умираме. Миналата седмица изпратих моя приятелка. Ние сме общопрактикуващи лекари, топим се. Пациентите обаче са същите и някой трябва да ги поеме. Така работата се увеличава. Накрая, когато трябва да получиш признание, че нещо си направил – не го получаваш”, заяви Николова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
11
 
9
 
! Отговори
доцент Мангъров преди 2 години
Най-обикновен сезонен вирус. Не се плашете и не ходете в болниците. Стойте си в къщи и пийте чай с аспирин. Е, някои сухи съчки ще умрат.
29
2
 
7
 
! Отговори
ГРОБАР преди 2 години
До 31 .Да живее простотията
28
12
 
6
 
! Отговори
Бил Гейтс преди 2 години
Болниците не са ви пълни и такъв вирус не съществува,просто аз съм платил да ви плашат за да се боцнете с моите чудотворни ваксини!!
27
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То и извън болниците "ваксинираните" са малко.
26
5
 
15
 
! Отговори
... преди 2 години
Дипломи има, но лекари няма!На никой не му пука дали си диабетик или не. Кортикостероиди и това е. И да нямаш пмевмония ще развиеш. А аконимаш ще я влошил. Лекари!!! Моля ви лекувайте спрямо имдивидуалното състояние. Болен с ковид не означава че ще развие тежко белодробно заболяване. Спрете да изписвате кортикостероиди на поразия...
25
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-спокойното място да убиеш човек е болница. Вкарват хората, за да докарат бройката починали. Много "лекари" вече не знаят значението на думата човек. Ако им паднете в ръцете, не позволявайте да ви слагат тръба и НЕ приемайте ремдесивир!
24
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ОПЛтата да кажат защо лекуват хората по телефона
23
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо ОПЛ ни информира, че болниците са пълни? Първа грижа на лекарите е, че са натоварени и са им закъснели бонусите. А, ако са имали периоди на нищоправене, оплакваха ли се, че им плащат много. Именно лекарите са най-виновни, че участват в тази измама. Те би трябвало да са първите възмутени от истерията, "мерките" и "лечението". Но си мълчат и съучастват. А се чудят защо им нямаме доверие.
22
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кортикостероидите са абсолютно противопоказни за диабетиците. Това може да ги убие. Забележете колко от починалите са диабетици.
21
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пълнят болниците с хора, които не е нужно да са там. Тоя номер вече не минава.
20
3
 
10
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Болниците това , хората онова , бла-бла - бла .....и накрая пак си дойдохме на думата ( ПАРИ ) !!!
19
3
 
13
 
! Отговори
... преди 2 години
Има ли някой който знае защо болните са 3 месеца на кортикостероиди. Т.е. без имунна система? И това е стандартно лечение за болните с коронавирус. И без теси глупости за бури мури. Те са за лечение в точния момент спрямо индивидуалното състояние. Тогава спасяват милиони. Но безразборното им исписване могат да убият милиони.
18
7
 
3
 
! Отговори
ДО ЗУРЛАЛИСТА преди 2 години
За ковид паниката малко плащат.Парите са при толупа. ИЗМИСЛЕТЕ нещо хвалебствено за Банкянския крадец и независимия Професор , и вързахте бюджета на сайтчентцето . Ние пък точно за това ще им покажем средния ( и заради вашите дитирамби ) .
17
8
 
16
 
! Отговори
Пловдив преди 2 години
Като искат признание,да не се ставали лекари,да си лекар е призВание
16
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Споко, болниците изкарват пари и ще се модернизират след ковида.Така си мисля, че парите няма да влезат в чекмеджетата на ГЕРB.
15
9
 
24
 
! Отговори
българин преди 2 години
Защо ни занимават с тази жена, която е по-долна и от куче? Кого мисли, че агитира? *** като нея не ни правят никакво впечатление. Същото се отнася и за отпадъците на населението, които я интервюират.
14
16
 
33
 
! Отговори
Антиваксър до 9 преди 2 години
Само ненормален може да се надява да си върне нормалния живот, като се набоцка.
13
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 9 Мда, и т,р,олове само тук има и в Русия.
12
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 10 Нормално е, нали така ги убиват.
11
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Маските, които се носеха миналата година, сега са нещо, което се спазва само от лекарите" - това не е вярно,много от лекарите не слагат маски или ги слагат под носа, защото и лекарите са същите като останалите - нито се ваксинират, нито спазват мерки, да си кажем истината все пак,а не да идеализираме отделни съсловия!