Лекар: Зеленият сертификат може да мотивира хората да се ваксинират

Населението реагира парадоксално на тестовете, заяви д-р Христов
12 окт 2021 20:41, Петя Славова
87
Лекар: Зеленият сертификат може да мотивира хората да се ваксинират
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Тревожна е обстановката в страната заради нарастващия брой на новозаразени и починали с коронавирус. Ситуацията във Варна не е по-различна.

Още по темата

"Залети сме от COVID-19 и от пациенти с вирусни оплаквания. От епидемиологична гледна точка е кошмар в големите поликлиники. Все още нямаме блокаж в болниците". Това сподели пред БНР общопрактикуващият лекар във Варна д-р Николай Христов. Той стана известен след като ваксинира децата си за да даде пример на обществото.

"Хората буквално са един върху друг", обясни той и допълни, че лекарите работят. Според него в момента се приемат само пациентите с тежко протичане на болестта.

По думите му населението реагира парадоксално и на тестовете, и на ваксините и "един ден всичко това ще бъде в учебниците по психиатрия". По думите му, родители не позволяват да се тестват децата им.

Той изрази възмущението си, че някои страни в Европа вече са обявили край на пандемията и се връщат към нормалния си начин на живот, а в България продължаваме да броим вълни, болниците да са пълни и да регистрираме високи нива на смъртност.

"Ваксините са единственото решение на проблема към момента", подчерта д-р Христов в предаването "Нещо повече".

Той смята, че зеленият сертификат е начин, по който населението да може да бъде мотивирано да се ваксинира. Според него, 30% са регистрираните учители, а 70% от лекарското съсловие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленият сертификат може не да мотивира , а да изнуди хората! Знаете ли защо се нарича зелен - защото е предназначен в близко бъдеще да се използва за въглеродните кредити т.е. да бъдат изнудвани хората с предстоящите климатични локдауни - пълен контрол над всяка дейност на човек. До скоро хората се присмиваха на идеята че ще има такъв сертификат - сега е реалност.
66
8
 
1
 
! Отговори
Ацо преди 2 години
Кой не иска ваксина - да си седи Дома!
65
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
не съм се родил нито в заведение, нито в театър, мога и без тях......айде нема нужда да ми кавате какво да правя, аз пък искам да дойдат и да ми платят сметките вместо да ми дават акъл, всеки може да дава акъл, въпроса е дали им го иска някой....
64
1
 
9
 
! Отговори
Не! преди 2 години
Гадоше мръсни, само нчкой бунт ще докарате....
63
1
 
15
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
Това не е мотивация, а задължаване! Трябва всеки да има своя избор!
62
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заврете си зелените сертификати отзад и ги направете кафяви!
61
1
 
14
 
! Отговори
върбанБрястовСалкъмо преди 2 години
За какво ще се използва зеления сертификат ? Ако е за да не пускат хората в хранителен магазин и на работа, значи противоречи на конституцията. Минимум още 1 година. Дотогава няма да има нормално одобрена ваксина. Това в момента е експеримент.
60
0
 
12
 
! Отговори
Да ги мотивира преди 2 години
или да ги задьлжи?
59
1
 
12
 
! Отговори
Ангел преди 2 години
Ходи си по пътя бе ваксината Себе си и семейството си си ваксинирала,за Ен и здравето ми не мисли!Ако ми беше джипи щях моментално още юни месец да те сменя.Про..да...ж...ник за колко кинти стана рекламен агент ? Кажи да заработи и ние.Ще рекламираме пред някоя търговска верига промоция ракия плюс ваксина,салам плюс ваксина,кой що му требе!
58
1
 
28
 
! Отговори
Нищо преди 2 години
не може да мотивира хората да се тровят и увреждат....
57
0
 
9
 
! Отговори
Баща ти преди 2 години
Не се надъхвай "Сънчо" , ти си бил в плацебо групата ;)
56
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе разбрахме, че никой не уважава Конституцията на държавата. Разбрахме че селските тарикати са по-харесвани от законноста, но не забравяйте че въпреки че я ползвате за тоалетна хартия, Конституцията все още действа. Докато не я суспендирате хората имат право да откажат ваксинация, поради простата причина че е в поредна фаза на изпитване и е опит, от където и да го гледате. А Конституцията казва, че за опит се иска моето съгласие. Е, аз не го давам. Точка. Научете се да уважавате Конституцията!
55
3
 
19
 
! Отговори
от чужбина преди 2 години
Ваксерите сами са си избрали да загинат. Оставете ги на мира с техните лудости. Като изчезнат ваксърите планетата ще стане по добро място за живеене. Да, така е !
54
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*подарявам :D тэп автокоректор :D
53
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
продавам ваксини втора употреба :D :D :D
52
28
 
4
 
! Отговори
Сънчо ти се обажда преди 2 години
Антиваксърчетата са прави , не бива да ги натискат да се боцкат . Те са си избрали да са болни и да си мрът . Уважавайте изборът им !
51
20
 
1
 
! Отговори
Сънчо ти се обажда преди 2 години
До Приказка за лека нощИ що да ви пази антиваксърчетата ? Шефа уважава изборът ви - да карате ковида, а 1 на 25 да се гътне
50
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не разбраха ли че който се е ваксинирал вече - ваксинирал . Това е . С принуди и заплахи или с омайване и обещания също няма да стане . Какво ще стане ако се въведе тая хартийка ? Двадесетте працента ваксинирани ще могат да си запалят огън с нея , защото всичко ще затвори и фалира . И с тоя "pass" ще мога да отидат само на полето ...
49
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия лекари срама нямат значи! Днес тази Гергана Николова беше сутринта по Нова тв, а следобяд по БТВ радио, тая "лекарка" бачка ли изобщо с пациенти, кога й остава време питам??? Или бачка агитаторка за хонорарите! Безсрамница!
48
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А защо трябва да се мотивират да участват в експеримента?