COVID ситуацията в София е под контрол, проблем в Своге, Годеч...

Всичко зависи от спазването на мерките, заявиха Дончо Барбалов и Радослав Стойчев
12 окт 2021 12:00, Ния Христова
94

София-град и София-област се оцветиха в "тъмночервено" на COVID картата у нас. От днес в областта влизат в сила нови ограничителни мерки.

"Около 4% са карантинираните паралелки в училищата в столицата, в същото време около 30% от хората са ваксинирани, като почти 27% от преподавателския състав е имунизиран. Затова предложението на общинския щаб е да делегира на директорите взимането на решения кога и кои паралелки да излизат на дистанционно обучение", обясни зам.-кметът по здравеопазване на София Дончо Барбалов в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
"В някои училища има висока заболеваемост, за последните 14 дни има 1200 новозаразени болни. Затова решихме от днес за затегнем мерките като ограничим масовите мероприятия - като събори, сватби, кръщенета. Преустановяват се организираните спортни мероприятия на закрито, а на открито - те ще се провеждат без публика", обясни областният управител на София Радослав Стойчев.
 
Той уточни, че основният проблем на властите е спирането на хората да се събират. 
 
"Трудно е ограничаването на хората да се събират на масови мероприятия. В София област има такъв проблем и това води до високата заболеваемост. Аз съм против локдауни, но всички зависи от ситуацията към момента. Ако продължаваме да се отнасяме безхаберно към мерките, може да се наложат по-строги", добави Стойчев.
 
"Само за миналата седмица има 560 проверки в градския транспорт, 428 - на търговски обекти, отделно се извършват проверки от РЗИ. Има издадени глоби и актове. Трябва да работим с повече усилия и по-добра координация, за да гарантираме спазването им", добави Дончо Барбалов. 
 
"В пиковете на предишните кризи имаше двойно повече хоспитализирани. По-радикални мерки ще наложат, ако не се спазват настоящите", подчерта зам.-кметът.
 
Областният управител подчерта, че най-сериозен е проблемът със заболеваемостта в Своге, Годеч, Сливница, Драгоман. В Ботевград има и проблем с местната болница, защото един от екипите, който обслужва ковид болните, е карантиниран и не може да обслужва пациентите. 
 
Целия разговор гледайте във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То и кораба с торовете беше под контрол, *** си потъва....Потъваме под контрол, вода има за всички. Колко още ше ви трае бългапския напрод, всички мутри, генерали и милицонери.... и професори, дето па са милиционери
79
0
 
5
 
! Отговори
инж. Андреев преди 2 години
Адски несериозно. Дискотечките се пръскат до 6 сутринта. Заведенията - маса до маса, стол до стол...не че нещо, но умират по 100+ човека на ден, които имат КОВИД в организма си. Явно само аз не схващам нещата...А какво става, когато някой разболял се, зарази някой здрав и по този начин отнеме правото му на работа, а не дай си отнеме и живот на някой от близките му ?!? Най-силнтие оцеляват, нали така :)
78
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да бе да под контрол във всяка паралелка има поне по ефин положителен и продължават учениците да щъкат контролирст де да няма празно
77
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много интересно, при тъмно червена зона училища и градини, трябва да са затворени, защо не се прави това а Кунчо? Защо ученици ходят на училище при положение че 1/3 от учебниците и учителите са заразени? Това са чисти инкубатори на заразата и разпространители. Причината е гнусната ви политическо угодничество пред Радев и кабинета му, за да не предизвикате недоволство сред някои родители.Това е умишлено прикриване на факти и престъпно бездействие.
76
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Леша 61Наистина ли не съществуват вирусите? А грип, от какво се причинява, а хепатитите, а СПИН? От къде ви копаят такива *** Оти?
75
6
 
8
 
! Отговори
иво преди 2 години
ПИТАЙТЕ радефф ,ТОЙ Е НАЙ-ГОЛЕМИЯ АНТИ-ВАКСЕР !
74
10
 
7
 
! Отговори
Леша преди 2 години
До 82 Нали си много умен и изучен - изолираха ли вируса? Мерките на кунчо законни ли са? Какво се съдържа в инжекциите? Защо състава им е фирмена тайна? Защо, при условие, че 90% от българите ви казахме фъкоф, господарите ти скимтят за фашистките сертификати? Ти ли ще работиш и ще носиш икономиката на гърба си ве!? Отговаряй ве, учения!
73
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ама как само пак са налазили неуките и неграмотни антиваксъри - абе немате спирка, отде изпълзяхте толкоз Ганчовци
72
7
 
7
 
! Отговори
Леша преди 2 години
До 75 Аз също им обръщам внимание, че сте платени пропагандатори и във "ваксините" има графен който окислява кръвта и нанотехнологии за първата крачка към трансхюмън обществото. Проблем ли имаш? Изолираха ли вируса?
71
1
 
5
 
! Отговори
До Бау преди 2 години
моля те, вземи се застреляй! Ще спреш разпространението на ковид и ще предпазиш останалите! Нали знаеш, че когато не дишаш ковид се разпространява? Моля те, вземи се застреляй колкото можеш по-скоро, ти си най-големия разносител на ковид!
70
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Бay Леша, КалЕл и тоя с многото дървесни имена ... една и съща глупост ....
69
2
 
1
 
! Отговори
Бay преди 2 години
До До Бау един път ... даже и един път не съм казал "ваксинирайте се". Само се подигравам на антиваксърите и то безплатно. :D
68
1
 
4
 
! Отговори
До Бау преди 2 години
Тос Бау много *** е майма му стара! Такова нещо дори и в интернет не съм виждал! Чувал съм, че му плащат, да пропагандира мерки и ваксини, но не знаех, че му плащат да се прави на толкова безумно ***! Не е толкова трудно за него, тъй като той по рождение си е такъв!
67
4
 
4
 
! Отговори
Бay преди 2 години
любопитно е дали Леша == Кал-Ел или просто са набори. Хммм
66
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Леша "Щом не ми обръщат внимание, ти защо се притесняваш?" Обръщам внимание на хората с какво си имат работа. Ти мен изобщо не ме притесняваш.
65
4
 
9
 
! Отговори
la speranza non mori преди 2 години
СЗО се рапореждат да не се правят аутопсии на починали ковид позитивни, а причината-да предпазели патоанатомите. Извинете, но това не е сериозно. Каква е истинската причина може само да гадаем!.
64
2
 
3
 
! Отговори
Леша преди 2 години
До 70 Щом не ми обръщат внимание, ти защо се притесняваш?
63
0
 
0
 
! Отговори
До 69 преди 2 години
Много ви благодаря!!!
62
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 66Защото това бъдеще сами сме си избрали. Иначе ако имаш съмнения за по сериозно протичане сигурен съм ще намериш кой да го прегледа.
61
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Леша Пич, пробвай да се правиш някъде другаде на интересен. Тук само си губиш времето. Никой не обръща внимание на неграмотни тинейджъри.