Д-р Гломб: "Къпем" се във ваксини, а се задават по-строги мерки

У нас все още няма "Мю" вариант, добави тя
13 окт 2021 22:51, Петя Славова
201

От утре в София ще има по-строги мерки, тъй като е навлязла в "тъмночервената" зона по заразяване с коронавирус.

"Трябва дисциплина, всеки има глава на раменете, знае се кои са мерките. Всеки знае, че в затворени помещения трябва да бъде с маска и че трябва да има дистанция. Много ме натъжава, защото излиза, че голяма част от нас не разсъждава или има голям анархистичен бунт. След като е нещо казано - има начин, по който може да се протестира, ако не сме съгласни, но след като в редица страница и континенти се видя, че те относително си решиха проблема с Ковид-19, ние не сме го решили и продължаваме да философстваме", заяви вирусологът доц. д-р Любомира Николаева-Гломб в студиото на "Денят ON AIR.

Тя попита дали трябва да има полицаи, за да спазваме правилата.

"Делта вариантът е по-заразен, а това означава, че много повече хора ще се заразят и разболеят. Все още обаче не се забелязват някакви промени в сравнение с уханския вариант. Специалисти казаха, че настоящата вълна ще бъде вълната на неваксинираните и това ние го виждаме. Няма смисъл да го научаваме на собствен гръб. Видяхме, че болниците в САЩ и Западна Европа се напълниха с неваксинирани хора, можехме през лятото да проявим здравия си разум", допълни д-р Гломб в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите й в България се "къпем" в наличието на ваксини. "Те са осигурени, коридорите също, няма опашки. Мъчно ми е, че конспиративните теории намериха почва в нашето общество. Това го свързвам и със силно заниженото образование. Пропускат се хора, които са неграмотни по биология. Повечето публикации сочат, че заразата се предава от възрастен към децата. Обикновено учителите заразяват учениците", коментира вирусологът.

И припомни, че инфекциозните болести съпътстват човечеството от маймунския ни период.

"Има инфекциозни болести и по животните. Има 3 начина, по които човек може да се справи с тях. Тези начини действат в синхрон. Едното са противоепидемичните мерки. Другият начин е лекарство и третият е ваксината. Тези неща, когато работят заедно, нещата се решават. Най-ефективният начин е имунизацията", подчерта д-р Любомира Николаева-Гломб.

Тя добави, че в България все още няма "Мю" вариант.

"Следим го, той се разпространява по същия начин. Знаем как изглежда, може да го разпознаем. В онези страни, в които той е разпространен, населението е ваксинирано с малко по-различни ваксини от нашите. Той частично успява да избягва антителата", посочи експертът

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гломб защо се чуди. В другите държави съотношението е 10/90 маргинали към нормални хора, тука е 90/10. С толкова кофти матрял няма кво да се чуди.
113
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Леша 'Какво да попия от платен пропагандатор. Я, кажи, защо защитаваш инжектирането? " Първото нещо, което трябва да научиш при дебатиране е да не се опитваш да правиш твърдения с налучкване, защото всяко такова ти отслабва позицията, а ти току що направи такова. Не е нужно някой да ми плаща, за да мисля, че ваксинацията е правилното решение. А ваксинирането, освен, че е базирано на неща създадени от науката и изпитани до нужния стандарт, са и най-доброто,което имаме за справяне с проблема.
112
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 140 "И аз така усещам нещата, за след изборите. Състави ли се редовно правителство ще се затегнат мерките. ЕС от сега мрънкат за ниския процент ваксинирани, ние сме нещо като черна дупка в съюза." Прав си, че които и да са ще го направят, но по съвсем различни причини: ако Радев спечели ДС безскрупулно ще иска да смачка всякаква съпротива срещу заповедите им. Ако е друг и имаме нормално правителство ще се търси ваксинация като начин за излизане от икономичческата дупка.
111
0
 
0
 
! Отговори
Леша преди 2 години
До 139 Е, ОК де, ще покаже, спокойно.
110
1
 
1
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
Не, мисля обективно и разумно съобразно фактите.Китай е на светлинни години от нас във всяко едно отношение.Не знам дали си посещавал техните градове, но нещата са далеч по-различни.Лека нощ!Изморен съм, а утре съм на работа...
109
2
 
4
 
! Отговори
Леша преди 2 години
До 136 Какво да попия от платен пропагандатор. Я, кажи, защо защитаваш инжектирането?
108
2
 
3
 
! Отговори
Не преди 2 години
Здравната ни система и цялото ни общество и държава, не е капацитет, който да определя по насилствен начин, кой, как и кога да се ваксинира.
107
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Леша "Времето ще покаже." Определено.
106
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 135 "Все едно ми говориш за някаква друга паралелна реалност." :)))))) Мдааааа. Както вече казах за тия с едрите приказки : кухи *** без връзка с реалността. Така и тоя, на когото пишеш. :)))
105
0
 
0
 
! Отговори
Леша преди 2 години
До 134 Ок, имаш си мнение. Времето ще покаже.
104
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Леша Нещо си се объркал, ти не си някой, пред който имам нужда да се доказвам. Давам ти нещо, ако попиеш, попиеш. Не очаквам много от някой с ник "Леша".
103
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Леша Досега значи досега. До този момент никой не те е насилвал да се ваксинираш. Има призиви за доброволно ваксиниране. Даже не бяхте от тези, за които в други държави наложиха задължителна ваксинация, тъй че не ми обяснява, как са те принудили. Поведението ви е заради това, което казах. "Но в България няма да стане" Наивник. На политическия хоризонт се задава ДИКТАТУРА. ДС ще ти разгони фамилията когато дойде на власт. Аз съм живял през комунизма, нямаш идея какво те чака.
102
2
 
1
 
! Отговори
Леша преди 2 години
До 128 Много смислен коментар, направо плача. Почуства ли се умен?
101
1
 
2
 
! Отговори
Леша преди 2 години
До 130 Неуместно сравнение, данъците не могат да те повредят ли да те убият. Не говорим за живот в системата и кой как се вписва, тук говорим за инжектиране с препарати в тестов период, без разрешително. Трябва да има свободен избор.
100
1
 
6
 
! Отговори
Леша преди 2 години
До 126 Какво значи досега? Къде слагаш маркера? Или притискаш или оставяш хората да избират. На всички ни е ясно, че се гони процент който да крепи икономиката и обществото при насилствено въвеждане на сертификати, но в България няма да стане. Не виждам кой ще се ваксинира от тук нататък.
99
0
 
8
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
Да, в началото китайците също бяха в паника и ударно започнаха да вдигат болници и какво стана после?Нищо!Малко бавно зацепиха и пръснаха много пари, ама там системата е друга..Айде сега да си отворите очичките и да помислите малко!
98
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Леша "Аз не вярвам на статистики." А на какво? На безграничната си мъдрост и знания, които ги нямаш ли?
97
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Леша "На думи ви е лесно, но ако беше така и в действителност, вече щяхте да ги имате тези проценти." Лъжеш. Досега никой не ви наислваше да се ваксинирате. Самите вие твърдите, че си правите каквото си искате въпреки мерките, тъй че не става дума за "притиснат до стената". Става дума за обикновен келешлък на невменяемия никоинтелигентен ***-ьо. Сега, когато видя, че всички го сочат с пръст, реши да си показва и магарията. И ще ви излезе ПРЕЗ НОСА тоя тарикатлък и то не от "ваксърите".
96
1
 
3
 
! Отговори
Леша преди 2 години
До 121 Аз не вярвам на статистики. Дори и да са инжектирани всички държави и тези проценти да са верни, това какво общо има с нашето правителство? Според теб, правителството трябва да се влияе от лоши погледи зад граница, но да не зачита волята на гражданите? Това ли казваш?
95
0
 
5
 
! Отговори
Не преди 2 години
До 120, Аз съм ваксиниран от Майката природа, да , преболедувал съм и имам N на брой антитела в кръвта, но и да ги нямах, пак нямаше да се ваксинирам.