Масовата ваксинация не спира COVID, но смъртността е по-ниска

80% от хората в Сингапур са ваксинирани, но и там ситуацията е тревожна
14 окт 2021 13:55, Петя Славова
101
Масовата ваксинация не спира COVID, но смъртността е по-ниска
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Масовата ваксинация не може напълно да спре разпространението на коронавируса, но може да даде възможност рискът от усложнения и смъртност да бъде сведен до минимум. Мнението е на ръководителя на отделението по инфекциозни болести на болницата Хуашан в Шанхай - Джан Уенхонг. Директорът коментира вижданията си по време на Международната седмица на биофармацевтичната индустрия (IBIWS), проведена в метрополиса, съобщи сайтът Dii Saijing.

Още по темата

"В момента целите на ваксинацията вече са претърпели промени. Вече е пределно ясно, че не можем да контролираме напълно разпространението на болестта чрез ваксинация. Основната цел на ваксинациите е да се намали до минимум рискът от усложнения", каза експертът. Джан Уенхонг посочи Сингапур като пример, където нивото на имунизация на населението надвишава 80%, но броят на заразените расте лавинообразно, предава БГНЕС.

"Виждаме, че в Сингапур над 80% от жителите са получили и двете дози ваксина, но все още не виждаме доказателства, че епидемиологичната ситуация се е нормализирала. Напротив, виждаме, че след като Сингапур отхлабва мерките в локдауна, има постоянно увеличение на броя на заразените", допълни експертът. Същото е и в САЩ - с увеличаване на броя на ваксинираните се отбелязва и увеличаване на броя на заразените, получили и двете дози от препарата срещу вируса.

Експертът, обаче, потвърди, че ваксинацията е необходима: „Въпреки факта, че мутациите на новия коронавирус са довели до увеличаване на заболеваемостта, благодарение на ваксинацията в някои страни смъртността вече е спаднала до доста ниско ниво“, каза Джан Уенхонг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още по темата: ваксинакоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Броят на ваксинираните пациенти с Covid-19 в интензивни отделения в Германия се увеличава. Der Tagesspiegel
85
1
 
8
 
! Отговори
преди 2 години
Хайде въведете тоя "green pass " да видим какво ще стане. Безработица до небето , масови фалити във всички сфери , държавната администрация ще дръптлне ръчна и с този "pass" ще можете да отидете само в гората , защото нищо няма да работи . И тогава когато статистиката започне да е за умрели от глад и брой убийства на ден , тогава пакфще ви питам пак ...
84
5
 
4
 
! Отговори
До 85 преди 2 години
Айде дай примери с цифри за смъртността. Твоите статистики си ги запзи за себе си. Говори с факти. Може ли още да дадеш линкове към листовката, за която говориш защото нито в БГ листовката, нито в тази на сайтoвете на FDA и EMA няма да намериш текст, че безопастността и ефективността не са доказани. Ваксината на Пфайзер получи пълно одобрение от FDA. Ти чувал ли си за одобрено лекарство недоказана безопастност и ефективност? Спете да изкривявате обстоятелствата. Говори с факти !
83
0
 
2
 
! Отговори
Ку40 преди 2 години
Може и да може , може и Да не може.
82
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първо даваха 100% предпазване от тежко протичане и смърт, сега - значително намалявал шанса, каквото и да значи това. Медицина ли беше да я опишеш!!!!
81
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 3М - Откога се радваш на смъртта на други хора? Откакто се ваксинира ли? Ако е така, си длъжен да уведомиш властите за този страничен ефект. Предполагам изобщо не си гледал какво подписваш, но в информираното съгласие си потвърдил с подписа си, че ще го направиш. Действай!
80
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Защо не погледнеш смъртността в държави с по-добри системи на здравеопазване преди и след ваксините и тогава да се изказваш." - Ами погледни ги ти хахах ... Точно след началото на ваксинациите смъртността масово се покачва. През 2021 в световен мащаб е доста по-голяма от 2020. Защо ли? Нали уж все повече хора са защитени, а все повече умират. Логика никаква. Между другото дори в листовките на ваксините пише, че ефикасността и безопасността не са потвърдени, но се обзалагам, че не си ги чел. :)
79
6
 
2
 
! Отговори
преди 2 години
До тяТой касае само стадата овце, които плюят срещу вксините. Хубавото все пак е, че тези стада намаляват!
78
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Кога ще тръгне тази смъртност от ваксините. Я кажи, че само явно ти и шепа богоизбрани сте наясно." - Не, не само богоизбрани са наясно, а всички, които се интересуват. В листовката на Модерна на страница 6 пише "нарушения на имунната система с неизвестна честота" т.е. от твоята имунна система зависи, колко ще изкараш, а и от късмета ти. Производителят не крие, че ще ви скапят имунната система, просто не знаят на колко хора ще се случи или не казват. Със здраве да си ползвате ваксинките!
77
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Където се ваксинира по-масово започват да записват реалните починали от Ковид, а където е по-малък процента на ваксинирани, куцо и сакато се пише "починал от Ковид". Догодина ще обявят, че сме победили Ковид благодарение на ваксинациите, ще спрат да говорят за него, ще отпаднат всякакви ограничения и след 0,5-1 година пускат следващия вирус. Той ще е проблемен за тези със слаба и отслабена имунна система. Познайте последните кои са. След това уж новият вирус ще е виновен за починалите. И така...
76
0
 
8
 
! Отговори
тя преди 2 години
Какво стана с т н стаден имунитет !
75
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И преди и след масовото ваксиниране,което в България не е твърде масово,ние винаги сме били в топ десет по смъртност от тая гад,което говори едно,здравеопазването в България е в трагично състояние!
74
4
 
20
 
! Отговори
Инфо за ваксите преди 2 години
Надупчен с две дозище ореживее не повече от 8 години. Около 40-50% от тях обаче няма да преживеят повече от 3 години. Не е нужно да вярвате, отбележете си в календара, затова ви раздават смарт-часовници. И това не го казвам аз, а този който ви организира цялото мероприятие, новият д-р Менгеле, пълен психопат.
73
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смъртността е паднала, защото е лято. И защото с времето всяка епидемия, даже и измислената, затихва и нова се ражда... Да ви е честита новата НЕнормалност.
72
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Високата смъртност не е от ковида, от липсата на здравеопазване е!!!
71
1
 
28
 
! Отговори
K преди 2 години
Естественият имунитет е за предпочитане - това естествено се подразбира от само себе си. Който се чувства слаб, страх го е или поради друга негова лична причина предпочита ваксина - да се ваксинира, това е негово право, което е осигурено от държавата материално с парите на всички нас. Обаче принудата към масово ваксиниране е фашизъм!!!
70
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смътрността която така или иначе е 0.001% ли?
69
8
 
1
 
! Отговори
До 68 преди 2 години
Кога ще тръгне тази смъртност от ваксините. Я кажи, че само явно ти и шепа богоизбрани сте наясно.
68
12
 
0
 
! Отговори
До 64 преди 2 години
Защо не погледнеш смъртността в държави с по-добри системи на здравеопазване преди и след ваксините и тогава да се изказваш. Дай само един пример за държава, в която след ваксинация смъртността се е увелиила....само един.
67
1
 
10
 
! Отговори
vlady преди 2 години
До Анонимен 24Малко е - трябва ваксина, съдържаща цялата обвивка на вируса, осигуряваща пълноценен имунитет и предпазваща от заразяване. Хората под 40 без хронични заболявания така или иначе боледуват леко или са безсимптомни и изграждат пълноценен имунитет при минимален риск.