СЗО с нов опит да установи произхода на COVID-19

Дали вирусът е "прескочил" от животно или "изтекъл" от лаборатория?
14 окт 2021 13:26, Петя Славова
29
СЗО с нов опит да установи произхода на COVID-19
Снимка: БГНЕС

Новосформиран екип от Световната здравна организация вероятно е последният шанс да бъде открит произходът на COVID-19, съобщава BBC.

СЗО номинира 26 експерти в новия орган наречен Sago – Научна съветническа група за произхода на нови патогени, предава БНР.

Повече от година и половина откакто вирусът бе засечен в китайския град Ухан, въпросът за възникването му остава неясен.

Екипът ще проучи дали вирусът е "прескочил" от животни към хора на пазарите в Ухан или е "изтекъл" при лабораторен инцидент.

Китай категорично отрича втората теория.

През февруари екип на СЗО, натоварен със задачата да разследва произхода на коронавируса, посети Китай и заключи, че вирусът вероятно е дошъл от прилепи, но е нужна още работа по въпроса.

По-късно обаче генералният директор на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус заяви, че разследването е бил възпрепятствано от липса на данни и прозрачност от страна на Китай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
3
 
! Отговори
Тези преди 2 години
защо се правят на луди....
23
0
 
2
 
! Отговори
Колко пъти? преди 2 години
Като изгонят и тоя екип на СЗО от Китай ще се наложи следващ екип да проучва въпроса.
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази дето изяде супата прилепа ,чете новината и се смее.
21
0
 
2
 
! Отговори
ветеринарен лекар преди 2 години
втората теория/лабораторен/
20
0
 
12
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Въпросът е какво значение има произхода. Ясно е, че не е дошъл от пиле, решило да се изке-н-за върху рибата. Генерално има няколко подхода за събиране на парите на хората - световна криза (примерно като 2007/2008, война, болести, климат). Това с кризата вече го играхме, войната също, болестите ги виждаме сега. Остава играта с климатични те промени, където яко ще ни цакат такса въздух, такса слънце, такса вода, такса не знам си какво. Вижда откъде духа вятъра в Брюксел!!!!!!!!!!!
19
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Замислете се! Самият вирус е войната. А Китай засега се справя най-добре.
18
6
 
6
 
! Отговори
Замислете се! преди 2 години
Този вирус е с цел за да НАТО започнат война с Китай! Сега екипът на СЗО ще каже, че вирусът е изтекъл от китайска лаборатория, ще има масово протести и накрая война, световна! И без това наскоро с Тайван отношенията стават по-зле. Не знам, просто не знам как ще оцелеем
17
5
 
7
 
! Отговори
Жоро преди 2 години
Какво има да проучват? В България всички знаят, че вирусът е създаден в лабораториите на Бил Гейтс с цел впоследствие да ни чипира и инжектира с графен с т. нар. "ваксини". Много са загубени тия западняци...
16
0
 
2
 
! Отговори
USA преди 2 години
ЗЕМЯТА ШЕ СЕ ВАКСИНИРА ШО ИМА ВИРОС У КОЗМОСА !
15
1
 
8
 
! Отговори
USA преди 2 години
ЗАРАЗЯВАТ БЕЗРАЗБОРНО БЕДНИТИ ОРА !
14
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Алекс 14 Проблемът е, че не само е пуснат, а непрекъснато го пускат.
13
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 11 Защото очевидно ще обвинят тях, дори и да не са те. Защо се търси само при тях? Сигурно има поне хиляда учени, които знаят как стоят нещата, но са им затворени устите.
12
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е нали оня ден писахте че е от некви миньори дет ринали ла*на на прилепи още през 2012 година? Или вие пишете кот чуете-недочуете. И после хората като ви казват че сте маaлoyмници и вие им триете коментарите, блокирате ги и вее сте големия информационен портал. Не, вие сте ла*наpи, всички дето тук драскате безумия и чакащи после да вземете някой лев по сметките си. И се наричате журналисти? Не, пак казвам - вие сте дoлHи Ла*наpи.
11
12
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Ясно е ,че вирусът е изпуснат от китайска лабораратория поради неграмотност и некадърност.СЗО няма да го каже,защото са щедро финансирани от Китай.
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Успех с намирането на истината!
9
4
 
24
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
ПИТАЙТЕ БРАТЯТА АМЕРИКАНЦИ (САЩ). НА ТЯХ ИМ ТРЯБВАШЕ НОВА ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА КАТО ПРЕЗ 2008 Г. СЕГА САМО СМЕНИХА СЦЕНАРИЯ!
8
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако всичко е изрядно,защо Китай не подпомага разследването?Противник съм на всякакви конспиративни теории,но работата тук специално е ясна.
7
2
 
18
 
! Отговори
Ганьо преди 2 години
Истината и свободата са заметени под килима засега, на показ са страха, терора и лъжата!
6
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не думай! 2 години ни баламосват, ама решили да търсят истината. Ако искате да научите истината, трябва да прегледате документите на всички военни лаборатории + на Малкиятмек и да разпитате с полиграф всички учени, които работят в тях. Със сигурност ще изскочи истината. Но кой иска истината да се разбере. Само обикновените хора. Значи няма да се разбере.
5
5
 
14
 
! Отговори
От телевизора преди 2 години
Му е произходът.Ако спрат да плямпат за кромид 5 дена и направят клиничната пътека евтина ще се забрави бързо!