Проф. Витанов: До края на седмицата 13 области светват в тъмночервено

Голяма проблемна област има в Западна България, подчертава математикът
15 окт 2021 15:03, Ния Христова
145
Проф. Витанов: До края на седмицата 13 области светват в тъмночервено
Снимка: БГНЕС
13 области ще светнат в тъмночервено на COVID картата на страната. Това прогнозира математикът проф. Николай Витанов в свой пост в социалните мрежи. 
 
Според изчисленията му в неделя в тъмночервената зона ще бъдат София град, София област, Перник, Кюстендил, Варна, Видин, Монтана, Габрово, Сливен, Стара Загора, Благоевград и Добрич и Ямбол. 
 
Голямата проблемна област е в Западна България, смята математикът. Данните му показват, че в Източните Родопи и в Плевен положението вече не е толкова спокойно, там нещата полека се влошават, а Кърджали е добре на общия фон.
 
"Проблемната зона в западна България се вижда ясно и на прогнозната карта на 14-дневната заболеваемост. Там се вижда как и Добрич и Ямбол са се засилили към кандидатски статус за влизане на ниво 4 на риска съгласно плана на Миенистерството на здравеопазването", пише проф. Витанов.
Още по темата
 
"Плавно, плавно, но се приближаваме към границите на възможностите на здравната система да издържа на натиска. Пак пиша, не забравяйте закона за преминаване на количествените изменения в качествени - и плавният натиск (плавното увеличаване на количествените изменения) може да извади системата от строя (качествено изменение).
 
Числото наближава 1.3, ако го прехвърли, натискът вече няма да е плавен. Хората на първа линия усещат засилващия се натиск", пише още математикът. 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
0
 
8
 
! Отговори
Плъх преди 2 години
Умрях от страх! И още 80% умни българи. "Треперим "от писанията ти , брадат , платен неудачнико ... Не си виновен ти , а тези дето те публикуват ...Прибирай стотинките и си ги харчи ...Престъпнико, един ден ще плащаш за дребната си продажба душа и за многото погубени души от твоите " предсказания" ...Има кой да те съди и ще го направи ... Въпрос на време ...
121
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде се е учил да хвърля боб? Защото е виновен учителя.
120
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам до края на седмицата колко области светват в тъмно-пембяно, ама на тоя няма ли кой да му светне един ляв-прав, че вече е нетърпим. То бива изродщина, бива... ама неговото вече минава всички граници на нормалността.
119
1
 
4
 
! Отговори
какви тълпи кра.туни преди 2 години
Енгелс не е писал Капиталът. Значи няма защо да ви се обяснява кои са Кейнс, Пол Самуелсън и Пол Кругман. Браво на Витанов, че принадлежи към тази школа. Значи наистина разбира от икономика.
118
0
 
3
 
! Отговори
Не знаеш за Витанов преди 2 години
До ТтВитанов не веднъж е казвал, че е изучавал Капиталът в детайли, докато е бил в Германия. Но Маркс се учи в детайли във всеки уважаван западен университет. Който иска да разбере капитализма, трябва да чете Маркс. Това не го прави комунист. Прави го образован. Между другото Витанов има една интересна книжка по Нова икономическа география и статистика на разпределение на населението в градски системи. Това, *** главо, е американската неокейнсианска школа на MIT, тъпкана с нобелови лауреати.
117
3
 
1
 
! Отговори
Тт преди 2 години
А бе Витанов ти си изучавал Капиталът на Маркс и Енгелс, значи си комунист,а се пребоядиса на демократ?
116
2
 
9
 
! Отговори
МРЪСНИ КОВИДАРИ преди 2 години
НЯМА ДА СЛАГАМЕ ЮДЕЙСКА ОТРОВА НАРЕЧЕНА "ВАКСИНА"
115
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 125Луна ни беше любимка в казармата, то всъщност всека жена която видехме ни беше любимка.......хахахахаха :))) Явно политиката ни се издига в нови висини, щом Луна се предлага за вице-президент.......хахахахаха :)))
114
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Врачката Витанов скоро ще гледа на ръка, ама свита и бърза.
113
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От терористичният щаб, създаден от Бацо за психясване на народа само Мутафчийски се скри. Като ден ни облъчват бай Шиле,Балтов, Коцо Ботокса и Витанката. Тия не разбраха ли, че няма кой повече да им слуша лъжите. Пандемия няма, има някаква зараза, но тя не е пидемия. Епидемия е била Черната смърт през 14 век, когато в някои райони на Европа умира 75% от населението.
112
3
 
6
 
! Отговори
malart преди 2 години
Време е да светне дупето на врачката на армагедона
111
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми, мисля че е достатъчно показателен факта, че моя позната, която се ваксинира и беше яростен поддръжник на ваксините наскоро призна, че дори на нея физиономията на математика Витанов и е противна!!! Какво да си гиворим? Не знам и жена му как го търпи, ако не е разведен? А дали изобщо харесва жени? Виж сега като се замислих...
110
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Математикът направо в кърваво червено да предупреждава, какво е само това червено, не излизат ли числата.......хахахахаха :))) Живота е много по сложен от математиката Витанов, то ако беше само до числа. щеше да е много по улеснен живота ни :)
109
7
 
4
 
! Отговори
Илиев преди 2 години
Днес в Русия умряха 1000, а в България 100 и това само от комунистическа простотия
108
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Витанов е прав независимо кой го харесва казва точно и ясно нещата
107
3
 
6
 
! Отговори
Ужас преди 2 години
Болшевиките ни избиха като през 1944г
106
10
 
8
 
! Отговори
Янко преди 2 години
Радев върви през трупове към втория си мандат
105
3
 
8
 
! Отговори
2021г К19 в БГ преди 2 години
На Радев му е все едно.На здр. министър -същото.
104
2
 
5
 
! Отговори
До некъпано чучуло преди 2 години
*** такъв,ти можеш ли да направиш преценка и разлика между това,което медицината представя като инфо и патология за К19 и чисто математически да се изчисли интензитета и степента на зараза според текущата обстановка на база именно медициските данни.Чувал ли си за R-число изобщо и в чия компетенция е да се изчисли.Проблемът е НЕ,че математиците разбират,а че вие-неграмотните,некомпетентните и неквалифицирани комплексари РАЗБИРАТЕ от вирусология !Вие объркахте много наивни хора с абсурдите си
103
11
 
8
 
! Отговори
До бай кръстьо преди 2 години
Явно ти и всичките убит***ци като теб сте от някой село или сте социопати с приятелски кръг от двама души.Кви глупости говориш бе,селянин ?! Какви медии правели пандемията?Невменяеми ли сте? Знаете ли в болниците кво е?Нямаш ли познат сблъскал се с К19? Проблемът е,че сте гюлета кухи и не се ваксинирате.Така пълните болниците и останалите диагнози са принудени да отстъпят.Оня ден една жена почина от инсулт,защото антиваксърите сте напълнили болниците и нямаше къде да реагират бързо,за да я спасят.