Още една родилка почина от COVID-19, спасиха близнаците й

Жената от Сливен е била на 28 години
18 окт 2021 16:30, Нели Христова
37
Още една родилка почина от COVID-19, спасиха близнаците й
Снимка: Pixabay

Родилка на 28 години е сред починалите от коронавирус в Сливен през миналата седмица. Това съобщиха от Областния кризисен щаб, цитирани от БТА. Жената е родила близнаци, които лекарите са успели да спасят. Няма данни починалата да е имала придружаващи заболявания.

Общо 43-ма пациенти в областта са загубили битката с COVID-19 от 11 до 17 октомври. Повечето - с придружаващи заболявания, всичките не са били имунизирани. Най-възрастният е на 91 години.

В периода са били регистрирани 543-ма нови болни. Сред тях са 12 учители, 10 ученици, трима лекари и медицински сестри от доболничната и болничната помощ. Излекувани са 405 души. Към момента 1280 са болните в областта, а заболеваемостта достига 575.18 души на 100 000 от населението, при средна стойност за страната 500.60 души.

Анализът на здравните власти е, че в областта е налице тенденция за увеличение на броя на болните, но с по-бавни темпове, за разлика от други райони в страната. В резултат на временните противоепидемични мерки се отчита намаляване на заболелите в сферата на образованието.

Общият брой на поставените дози ваксини е 52 592. Близо 27 800 жители са със завършен имунизационен статус.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен Що и моргите ли са с по няколко камери, както отделения с по няколко легла?
12
0
 
8
 
! Отговори
Сливенинфо преди 2 години
първоначално бременната дошла в болницата с типичните за коронавирусна инфекция оплаквания, но подписала декларация, че отказва хоспитализация и се прибрала в дома си в сливенското село Градец. Същата вечер обаче състоянието й се влошило и жената отново се върнала в сливенската болница. Настанена е за лечение в реанимацията, като се наложило да бъде интубирана.Едно от бебетата й, които са се родили с тегло от около 500 грама, е починало 12 часа след раждането, а другото 6 часа след това.
11
27
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 1. Момче, поразпитай какво става стига поства един и същи коментар под статиите. Има болни съседи по легла са им вече починали и по няколко дни си лежат с тях щото моргите са пълни. Няма да го чуеш като официална информация, щото се твърди от служебното правителство че всичко е под контрол. Всичко е като Вера Су. Това което казваше Годжи се оказа напълно вярно и се случва и по зле става и заради такива като тебе ги е страх да вземат мерки служебните мишш оци.
10
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Номер 6 или е с основно, или е пубер. Не може някой разбиращ от болести да пише толкова неграмотно.
9
16
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как се умира от ковид бе умове неземни..Ковида вероятно/ според теорията/ предизвиква болести като сърдечна недостатъчност, пневмония и др., от които се умира. Не от ковида. Що подвеждате хората! За по- голям шок и ужас ли?
8
10
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много сладка дъвка е ковида. Всеки умрял заради безхаберието и некадърност на лекарите го пишат от ковид. Ако го нямаше сега щяхме да четем, че роднини на починала са нахлули, изпочупили и набили лекарите. А сега ковид чиста работа, не могат да ги барнат.
7
11
 
53
 
! Отговори
Хм! преди 2 години
Сега всяка лекарска грешка е ковид. Колко удобно! При родилките аутопсията е задължителна. Нека първо я направят а после да казват от какво е умряла жената!
6
16
 
29
 
! Отговори
Сашо преди 2 години
Престанете с тоя ковид и с педераските ви ваксини, първа игла, 2ра игла,3та игла, 4 та игла, може ли, да ви *** майката на всичките вече
5
18
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При много заболяващи в момента всички са виновни - ако имаше ред и ваксинирани - щяхме да сме като Унгария - хвърлиха маските и нямат смъртност - а сега погребваме бъдещето, като вярваме на шамани.
4
31
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
МЛАДИТЕ МРЬТ КАТО МУХИ, А НА ПРЕСТЪПНИТЕ АНТИВАКСЬРИ НЕ ИМ ПУКА!
3
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Сливен няма българи, помнете.
2
15
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как точно се разбира, че е починала ОТ короната?
1
18
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а бе ко стана с чувалите и хладилните камиони на годжи?