Проф. Александрова: Заразените с Делта два пъти по-често в болница

Изпаднахме в Бермудски триъгълник, смята ученият
18 окт 2021 15:46, Красимир Ангелов
53
Проф. Александрова: Заразените с Делта два пъти по-често в болница
Снимка: БГНЕС

"Мисля, че изпаднахме в Бермудски триъгълник – от една страна имаме Делта вариант, който се разпространява много по-бързо и е два пъти по-голям рискът заразен човек да попадне в болница, това са данните до момента на Европейския център за контрол на заразяванията", обяви пред БНР проф. Радостина Александрова от БАН.

По думите й от друга страна са изключително ниският брой на ваксинирани  у нас, а от трета страна - недостигът на персонал, „което няма как да бъде компенсирано дори и с мерки“.

Още по темата
"А това, че 6 месеца сме в избори също не спомага за ситуацията у нас", каза още проф. Александрова.

Тя уточни, че хората, които сега ще се ваксинират, ще имат защита след три седмици, затова и всички специалисти са призовавали това да стане в по-ранен етап. "Колкото и да не са съвършени ваксините, това ни помага да прекараме по-леко заболяването и затова трябва да го използваме, за да не стигаме до болница", посочи тя.

По думите на проф. Александрова коварното при този вирус е, че е силно опасен, като може да атакува едновременно над 140 вида клетки в организма.

В момента този вариант атакува и по-младите и децата. Влошаването при болните става много бързо. Затова сега при наличието на ваксини е тъжно, че поемаме риск да се срещнем челно с този вирус, заяви проф. Александрова.

"Това не е някакъв невероятен и свръхестествен вирус. Просто той е пандемичен и непознат за нас и затова ние нямахме никакъв имунитет. Той се адаптира много добре сред нас и затова ваксинацията е доказано в историята, че може да го спре и превърне след време в сезонен вирус", поясни още проф. Александров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как да ви повярваме, като няма логика в действията ви: знае се, че училищата са най-големите разпространители на вируса, тогава защо още са отворени??всеки ден има по около 350 новозаразени деца,а колко са родителите, учителите...! Ако сте толкова загрижени, нямаше да оставите "развъдниците" отворени,да расте стремглаво бройката,а в същото време само за ваксини говорите,щото уж много сте загрижени за здравето. Пълно противоречие, не се хабете!!По добре локдаун и затваряйте училищата незабавно!!
15
2
 
19
 
! Отговори
м-во на истината преди 2 години
От дълги месеци насам, официалните твърдения са че делта е заменил напълно предходните варианти, и че е по-заразен но не по-опасен от тях. Според нещото на снимката, това не е така. Още ли се чудите защо никой не ви вярва, и ваксинацията отече в канала? Имам усещането, че управлението на пандемията е по хороскоп, и всеки ангажиран с нея плещи каквото са му говорили звездите.
14
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това нещо да вземе да отслабне малко!
13
2
 
20
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Брава на тъз мома ! Хем пухкава , хем от сложни работи разбира.
12
4
 
22
 
! Отговори
123 преди 2 години
Поредният напълно ваксиниран е починал от Ковид.. И не у БГ, а У САЩ . И не кой да е , а Колин Паул! Още нещо да измяка неуважаемата госпожа??
11
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това нещо защо са го пуснали от зоопарка?
10
2
 
23
 
! Отговори
Това е резултата от преди 2 години
Това дето му се случи на Колин Пауъл ли?
9
3
 
19
 
! Отговори
Вчера четох преди 2 години
икономически доклад за България за периода 2022 - 2026. Прогнозите не са никак добри. Стагнация, застой на икономиката и политическа криза, която няма да се реши и на следващите избори. Та, тази страна потъва яко. С или без ваксинирани нещата никак не са розови. И както обичат да казват: партньорите ни от ЕС никак не са доволни от това. С други думи, хайде стига с тази модерна болест. Време да се захвнаем и да работим, а не по цял ден да се чудите как да плашите хората. К19 няма да ви нахрани!
8
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да сте се ваксинирали! Това е резултата от глупостта ви.
7
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Колкото и да не са съвършени ваксините, това ни помага да прекараме по-леко заболяването и затова трябва да го използваме, за да не стигаме до болница"Той и Колин Пауъл така мислеше, пък тя ква стана.
6
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПРОФЕСОРЕ СПРЕТЕ СЕ С РЕКЛАМИТЕ И ЗАПЛАХИТЕ, БЪЛГАРИТЕ ВЕЧЕ НЕ СЕ ПЛАШАТ---ТЕ ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ СИ *** КАТО МУХИТЕ И БЕЗ "ВАШАТА КОРОНА", БИЛО ОТ СТУД, ГЛАД, ИНФАРКТ, РАК---И НАЙ ВЕЧЕ ОТ МИЗЕРИЯТА ДО КОЯТО ГИ ДОКАРАХТЕ.
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
заразените прасета се евтаназират и загробват. всички прасета на 20 км от заразеното прасе също. и дивите прасета също. честито
4
2
 
17
 
! Отговори
тия вече изтрещяха преди 2 години
Нали почти 100%от случаите на заразени у нас бяха с делта варианта.Тая чува ли се кви ги плещи.Тия дето са два пъти по-рядко в болницата с кой вариант са?
3
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами спрете децата от училище въведете времени ограничения за да спадне заболеваемостта и тогава агитирайте за ваксини да пропагандираш ваксинация при върхов пик на заразени е равно да тикате хората в ада....това трябваше да се свърши лятото не сега ...
2
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ле ле мале
1
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ужас!