Мъж с COVID-19 обиколи няколко болници без да бъде прегледан

Линейки с болни обикалят с часове болници в София
18 окт 2021 08:45, Ния Христова
97
Мъж с COVID-19 обиколи няколко болници без да бъде прегледан
Снимка: БГНЕС
Линейки с инфектирани с COVID-19 обикалят с часове болници в София, докато намерят свободни легла за пациентите.
 
Синът на Мая Любенова се лекува в домашни условия. Състоянието му обаче се влошава и е посъветван да си направи снимка на белите дробове, за да се отхвърли пневмония.
 
"Първо личният ни лекар ни изпрати към "Пирогов". Казаха му, че там приемат само тежко болни. Посъветваха ни да отидем в 12-ти ДКЦ, където няма рентген. Обадихме се отново на личния лекар и този път той ни изпрати към ВМА. Там чакахме около 4-5 часа, защото имало един дежурен лекар, който бил на домашни посещения. В крайна сметка прегледът ще бъде извършен чак днес. Снимката вероятно ще бъде направена утре", разказва пред Нова тв майката Мая Любенова.
 
"Свързахме се с РЗИ относно въпросния зелен коридор, за да не сме нарушител. Болният обаче сам трябва да си намери къде да бъде прегледан. Тогава трябва да се обади на РЗИ и полицията за часа и мястото на прегледа. Целия този процес обаче не работи", добавя Мая.
 
 
 
 
 
 
 
 

97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А личния толкова ли не може да го преслуша, за да потвърди или отхвърли пневмония? Личните взеха много да бягат от отговорност.
94
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Сномка в частна клиника струва към 30 лв. Правят я до 10 минути. Какви са тези драми с рентгените?!? Какъв дежурен лекар, като снмиката се прави от рентгенолог и той казва има ли пневмония или няма!
93
1
 
2
 
! Отговори
Димитър преди 3 месеца
И какво ни казва тази новина? Всичко е под контрол, нали така другари? Ще видим след месец, задава се "веселба".
92
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нещо много комфортна тишина за управляващите. Никаква критика от никъде. При комунистите е така, отлагане до подледно и приспивни песни. После другите са виновни. Ама кое не е заслужено, нали народа ги обича?!?
91
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ако се бяхте ваксинирали сега нямаше да сте на тоя хал. Сърдете се на себе си.
90
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Сега държавата няма ли да му плати разходите , за обиколките по болниците ,нервите и изгубеното време или иска само пациентите да плащат?
89
2
 
0
 
! Отговори
До Сата НАТО преди 3 месеца
"Глуа куч ка" е много добър стар лаф, майка. Thumb up!
88
7
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 месеца
Нищо му няма на това мамино детенце, щом може да обикаля болниците като глуа куч ка.
87
0
 
1
 
! Отговори
Стойчо Кацаров преди 3 месеца
Положението е сериозно, но е под контрол. Няма нужда от паника.
86
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
По-корумпирана, некачествена, скъпа и некачествено работеща от нашата здравна система едва ли има в Европа.По официални данни, нашето здравеопазване е най-скъпото и най-неефективното.Мисля, че добре кръщават болниците на имената на светци, да знаят хората като влизат там къде ще идат после (на небето), но е хубаво и да се въведе официален девиз на нашето здравеопазване - НАДЕЖДА ВСЯКА ОСТАВЕТЕ!
85
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Когато аз се разболях, ме сложиха под карантина. Нямал съм право да излизам от къщи по никакъв повод, дори на лекар съм нямал право да ида. Не мога да си напазарувам дори храна. Нямам право да изляза и за изследвания. Можело само да извикам да ми направят изследвания в къщи, но три дни по цял ден звънях и никой не дойде. Единствено може да извикам линейка в краен случай. За съседа дойде след 9 часаРЗИ казаха, че скоро ще ми се обадят, да ми кажат какво да правя и не ме потърсиха, а аз оздравях.
84
2
 
8
 
! Отговори
До 83 преди 3 месеца
Добре че не са го приели. Иначе прогнозата им е щяла да се сбъдне... Но както се казва ако на човек му се живее дори медицината е безсилна.
83
4
 
5
 
! Отговори
Разминаване Голямо преди 3 месеца
Има голямо разминаване между действителността и това което ни говорят по телевизора. После как да имаш доверие на управлението? За кой да гласуваш? Дали да се ваксинираш, като мошеници те агитират да го направиш. Много се лъже тука, много! И затова и истина да говорят полютиците никой не им вярва!
82
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Преди 14 години обиколихме 4 болници с мой роднина, който се беше влошил след инсулт... Никъде не ни приеха с аргумента "Ми той до дни ще умре, не ни трябва тук." Човекът живя още 11 години.
81
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нарочно държат леглата на минимум, за да създават паника, за да всяват страх и да рекетират хората, за да се бодат иначе ги чакат стълбите. Мръснишко на квадрат.
80
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Да пита фигуранта
79
0
 
14
 
! Отговори
Мечо кух преди 3 месеца
Проблемът е системен, не медицински.
78
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Според текста болният сам трябва да си намери къде да бъде прегледан и да се обади на РЗИ и полицията за часа и мястото на прегледа. Мъжът обикалял ли е, или е звънял по телефона на няколко болници? Става ясно, че още не е прегледан и не му е направена снимка.
77
15
 
10
 
! Отговори
Ган*о Балкански преди 3 месеца
Ами не е като от 1 г. и 9 месеца да не се обясбява и да не се алармира за това. Всеки, който отказва да се ваксинира, трябва да си знае че може да му се случи това. А сега най-наглото е че тия хора като се разболеят първи търсят медицинска помощ и пискат по телевизиите че не са ги приели веднага и не се грижели за тях както трябва.
76
0
 
25
 
! Отговори
ДртПрч преди 3 месеца
Хората отдавна са измислили телефона и централизираните системи за управление, а тук разкарваме болните от болница в болница, вместо един диспечер да упъти линейката към най-близката болница с легла. Организацията на бърза помощ е под всякаква критика. Апропо, телефонът не е само за да събирате лайкове в социалните мрежи.