Математик: 10-12 хиляди души се заразяват на ден у нас

Тези хора не знаят, че са болни и разпространяват
Обновена: 19 окт 2021 08:40 | 19 окт 2021 08:40, Елка Василева
291
Математик: 10-12 хиляди души се заразяват на ден у нас
Снимка: архив, БГНЕС

Броят на реално заразените от коронавирус на дневна база е много по-голям от официалните данни, каза по Нова тв математикът от БАН Огнян Кунчев.

„Около 3500 са случаите на ден. Но това са тези, които демонстрират симптоми. Трябва да ги умножите по 4, за да видите колко се заразяват реално. Най-малко 10-12 хил. се заразяват на ден. Това е много коварно. Тези хора не знаят, че са болни и разпространяват”, коментира математикът.

Още по темата

Според него при въвеждането на мерките са необходими 15-20 дни, за да се стабилизира ситуацията.

„Мерките вече трябва да бъдат доста драстични”, смята Кунчев.

„Времето на зелените сертификати беше дотук, трябват доста по-сериозни ограничителни мерки, за да може до края на месеца да издържи здравната система”, смята Кунчев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


291
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
220
2
 
15
 
! Отговори
Gorskio преди 2 години
230 - ами не е обявила СЗО лечение, как ги "лекуват правилно" в болниците тогава, когато няма лечение? Не мога да разбера как не ви е ясно, че един специалист по математическа статистика не е нужно да бъде лекар? А Алибегов си гледа неговите си интереси и въобще не се интересува дали хората ще умират, заразявайки се в заведенията. Важното е алъш-вериш-а да върви. Както не ги интересувате и политиците. Локдаунда ще го обявят след балотажа за президент, защото така им изнася... Вие си праветеизвод
219
2
 
22
 
! Отговори
св преди 2 години
Т.е. сме минали отдавна 70% стадния имунитет (преболедували, срещнали вируса, ваксинирани). Над 2 млн ваксинирани и над 700 хил. Х 4 преболедували Общо - над 5 млн. От 6,5 млн население.
218
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
реално заразените от коронавирус на дневна база е много по-голям от официалните данни, каза по Нова тв математикът от БАН - под съд за фалшива информация или математика или обявителите на официалните данни! Поне един лъже и при това яко! Съд, затвор за да секнат тези плъхове! А пропо колко е часовата ставка на математиците от БАН - трябва да е много ниска!
217
8
 
0
 
! Отговори
Gorskio преди 2 години
Вижте се бе - неуки тро.лове! 2ма човека пишете всичките про.стотии под статиите, съответно 2ма сте нацъкали минусите! Вървете си намерете работа, не си губете времето по сайтовете, че животът си върви и ще се събудите бедни пенсионери с милионен километраж коментари!
216
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
8%х0лв=26лвЗдравно осигуряване на безработни.По Витанов
215
1
 
8
 
! Отговори
Q преди 2 години
Ама така става като коментиращите са лица, които едно заявление за лична карта не могат да попълнят сами, но разбират медицина, икономика, технологии и всичко останало..=========== Като проф. Витанов и Алибегов ли?
214
0
 
4
 
! Отговори
Q преди 2 години
До GorskioСЗО още не е обявила за открито лечение на КОВИД.======================Но пък СЗО открито обяви, че ваксините са само по желание. А лековете , които сте цитирали са ваши,а не мои твърдения.По внимателно с обобщенията.
213
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
за мастъра 3500 * 4 е някъде 10-12000. ей такова е нивото
212
11
 
2
 
! Отговори
Gorskio преди 2 години
Хах - във фейсбука една леля каза че лекарите убивали пациентите с кислород! Пускали им 10 атм. кислород и ги убивали. Сигурно маската я стягат с кожени ремъци да не излети... Трябвало също да те проверяват да не си алергичен към кислород и да не направиш реакция някаква ?!?! И.диоти недоучени! Г.ъза си не могат да забършат сами, ама леят ли леят п.ростотии...
211
1
 
0
 
! Отговори
до Истината преди 2 години
Проверете си задачката, данните Ви просто не са верни, няма как за октомври да има 441 за месеца, в България на месец умират между 10 000 и 12 000 човека.
210
6
 
1
 
! Отговори
Gorskio преди 2 години
220 и какво е "правилното лечение"? Осветли невежите? Че СЗО още не е обявила за открито лечение на КОВИД. Само те поддържат жив, доколкото могат, и евентуално да оздравееш... Ама така става като коментиращите са лица, които едно заявление за лична карта не могат да попълнят сами, но разбират медицина, икономика, технологии и всичко останало... Наливат се с ремдесивир, хидроксихлорохин, белина, бабини лекове, ракия, чесън и много му разбират на всичко на тоя свят...
209
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тъпо, по-тъпо, най-тъпо, антиваксър склададжия експерт по медицина.
208
2
 
12
 
! Отговори
Бабешки сметки преди 2 години
Айде още веднъж баба да Ви сметне: 12000 заразоносители по 1.3 репродуктивно число (по Витанов) т.е. един заразовирОЗоносител заразява други 1.3 чиляка, след само 24 дни имаме 6 513 607 нови вироЗоносители и смешката приключва през сълзи и смех, кой както го разбира....Който не го мързи да си сметне сам, или да вярва на пишман математиците...
207
7
 
3
 
! Отговори
Gorskio преди 2 години
В никакъв случай не трябва да се ваксинирате - ще ви чипират, натикат тежки метали и графенов оксид... Направо ще ви убият и т.н. *** си като нормалните ора от ковида ***.илно племе!
206
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Истината, а дали не е заради "ваксините"? Щото баш в описания от тебе период се доставиха в България и започнаха да се прилагат...
205
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А дали тези хора не умират от неправилно лечение?М?Интересното е друго, в борбата със смъртоностната болест измислиха ваксина за здравите, но не и лекаства за болните.До сега беше първо лекаството и после се стигаше до намиране на ваксината.Всичко обърнахте с краката нагоре.
204
0
 
0
 
! Отговори
213, преди 2 години
само да попитам: да разбирам ли, че по дефолт си в "правилната група"?!! Лошо няма, но какво правим, ако в един бъдещ момент нещата се окажат малко по-различни от очакванията ни?
203
0
 
0
 
! Отговори
Баах преди 2 години
Много пеееераси тека бе,от ди ги измъквате тези с мазните коси?
202
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Плашещо е настървението и злобата, с които васкърите защитават иглата.Още повече, че се твърди, че тя им е осигурила защита.Наистина неразбирам защо се пенят тогава?
201
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стабилна заразяемост... ако може да се вярва на Кунчев, който също като Генерал Годжи нищо не разбира от вируси... Но не това е важното, важното в случая е, че про подобна заразяемост ваксинирането е НАПЪЛНО НЕПРИЕМЛИВО. Ваксиниране се прави САМО при липса на масово боледуване, иначе резултатите са като в Тайван - повече умрели ОТ ваксината, отколкото от болестта; или като в България - заразените ваксинирани вече са в почти същата пропорция като ваксинираните въобще.