Джонсън за COVID-19: Великобритания я очаква трудна зима

Има ръст на дневните случаи на заразяване с коронавирус
20 окт 2021 14:16, Елка Василева
37
Джонсън за COVID-19: Великобритания я очаква трудна зима
Снимка: архив, БГНЕС

Британското правителство следи отблизо ситуацията с увеличаващите се случаи на заразявания с Covid-19. За последното денонощие са регистрирани над 43 700 нови случаи на заразяване и 223 жертви.

Вече седем дни поред броят на заразените надхвърля 40 000 дневно. Смъртните случаи за последното денонощие са най-много от март насам, предаде БНР.

Още по темата

Премиерът Борис Джонсън заяви на среща на кабинета, че страната я очаква трудна зима. Според "зимния план" на правителството, ако мерките, които са в сила в момента, не са достатъчни да предотвратят прекомерния натиск върху националното здравеопазване, тогава стъпки като носенето на маски на определени места и въвеждане на ваксинационни паспорти могат да бъдат обсъдени като част от така наречения "план Б".

От "Даунинг стрийт" посочиха, че не са доволни от данните за увеличаващите се случаи, но благодарение на успешния ход на програмата за масово ваксиниране както при пациентите, постъпващи в болници, така и при смъртните случаи нивата са доста по-ниски от предишните пикове на пандемията.

Професор Кристина Пейгъл от Лондонския университетски колеж обаче заяви, че се наблюдава неконтролируема епидемия сред децата в училищата, както и увеличаване на случаите сред останалите възрастови групи наред с постъпванията в болници. Професор Пейгъл призова за преминаване към "план Б". Подобен призив отправиха и от Конфедерацията на националното здравеoпазване, изтъквайки, че става все по-тревожно положението и с чакащите за лечение и операции от други заболявания, които вече са около 5 милиона души.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
0
 
! Отговори
Iordan Ivanov Geolog преди 2 години
WARNINGS ABOUT TERROR WITH BSE ?MAD COW White radioactive scanners plus activators!! TYPE ANDROMEDA ANTI earth 2018 - 2021След обемно прочуване се получиха данни за много мощна анти човешка високо вредна техника инсталирана в биологична голяма лаболатория в Англия Западно от Лондон. НАд 13 000 по малки мощни скенера се засичат във ФЕРМИ За крави,ОВце,***,Птици в Англия ,Шотландия и в Северна Ирландия.ДА СЕ ОБЕЗОПАСЯТ ФЕРМИТЕ <ЗАВОДИТЕ ..
35
0
 
5
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Джонсън и Джонсън... У Лондон изобщо нема зима :)))
34
3
 
16
 
! Отговори
Айде преди 2 години
Моля ви се, стига сте смятали умните. На всички е ясно, че тук в БГ смъртността си е най-висока и с Ковид и без Ковид, заради скапаното здравеопазване. Ама що да не ни продънят ушите, че неваксинираните били виновни.
33
1
 
3
 
! Отговори
До 8 преди 2 години
Някои четат само заглавието и коментират, други - до средата статията и пак коментират. :)
32
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Аз. Тази математика тука никой не я признава. АКо стигнем броя на заразените на дневна база във великобритания тук трябва да имаме по хиляда - две хиляди души починали на ден. Но да не се хабим, антиваксърите са много, гласовити и упорити.
31
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
докато си играем на демокрация ще е така, Китай Австралия и Н Заландия си решиха проблема
30
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой не ви и иска да се ваксинирате, мpeте си на воля и не заразявате други.
29
3
 
13
 
! Отговори
Eli преди 2 години
Защо през тези три години неуморно работят само лекарите, къде са разузнаванията на всички страни? Ако се беше открила истината за "създаването" на вируса, много по лесно би се открила и противоотровата. Извода е че това не е изгодно за шепа хора, които откриха една цяла индустрия- Ковид индустрията.
28
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що, бе, чичко Борис? Вие не бяхте ли от тия, дето се боцкат яко?!
27
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
това е поредното доказателство ,че ваксините не са много ефективни
26
4
 
26
 
! Отговори
Много ви здраве преди 2 години
Все по сигурно заявявам че няма да се ваксинирам. Ако е за добро едва ли политиците и медиите ще натискат толкова много за ваксините.
25
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак ви казвам - възможността за заразяване НЕ зависи от виксинирането. В България заразените са предимно неваксинирани хора, просто защото повечето хора не са ваксинирани. В държавите, където повечето са ваксинирани е обратното.
24
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
20 с тия " дарби" май си проклел радевото правителство и тукашните антиваксрусороби! Не ви желая смъртта, но Бг май най- яко мре в момента...
23
0
 
11
 
! Отговори
Бай Антиваксър преди 2 години
А да погледнем нивото на тяхното и нашето здравеопазване?
22
2
 
5
 
! Отговори
оставете ги UK преди 2 години
Те си имат вече вариант Делта плюс. Не им работят сертификатите вече.
21
18
 
11
 
! Отговори
Аз преди 2 години
"За последното денонощие са регистрирани над 43 700 нови случаи на заразяване и 223 жертви".Да обобщим: - България: 4957 нови инфекции и 124 смъртни случая - Обединеното Кралство: 43 758 нови случая и 224 смъртни. Горе долу 120 смъртни случая при 21 000 заразени. *** отдолу още разправят, че ваксините не работят. То за тва сме цъфнали, от такива форумни зарбирачи с нарушени човешки права. Само дето за кретена задължения няма, иска само права.
20
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 19 - "България е на 4-то място по смъртност на 1 милион, UK - на 26 място в момента!" А преди пандемията сигурно бяхме на последно място ? Не че няма увеличение на смъртността ,но сега още по-ясно се видя колко е зле здравеопазването у нас ,най-вече превенцията .
19
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Почвам да се плаша, че имам дарби - народите които проклех най-много хамериканци и англичани *** като пилци!Вие кажете кой да е следващ.
18
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
40 000 - положителни! Не лежащи в интензивното. България е на 4-то място по смъртност на 1 милион, UK - на 26 място в момента!
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 12,Я сравни цената на ваксината с цената на един флакон ремдисивир. Знаеш ли колко флакона са нужни за един човек. И нови препарати идват с моноклонални тела и те не са евтини.