Вълна от дела заради задължителния "Зелен сертификат"

Как ще се действа с работници без сертификат от 21 октомври?
132
Вълна от дела заради задължителния "Зелен сертификат"
Снимка: БГНЕС

Адвокатът по медицинско право Христина Николова очаква, че много хора ще подават жалби и ще заведат дела заради новата заповед на здравния министър Стойчо Кацаров за въвеждането на задължителен „зелен сертификат“.

Още по темата

"Според мен е добър и разумен вариант във връзка със затягането на мерките и зеления сертификат да се направи една съвместна дискусия с Министерство на труда и социалната политика и синдикалните организации, за хората, които не са ваксинирани или са го преболедували при първата вълна или безсимптомно. Тези хора не могат утре да отидат на работа, как този проблем ще бъде решен?", коментира тя пред БНР.

"Тези въпроси в трудовото ни законодателство не са решени - този човек какъв ще се води - самоотлъчил се или нещо друго - трябва да се намеси социалният министър. Ако хората искат да отидат на работа, но не могат - потърсих информация от сайта на МТСП и видях, че няма инструкция как да се реши този въпрос. Трябва да се мисли какво да се предприеме", заяви Николова.

Тя посочи също, че новата заповед на министъра на здравеопазването може би ще доведе до по-голям процент на желаещи да се ваксинират, но същевременно много хора ще решат да останат дистанционно на работа до зимата, за да се избутат няколко месеца.

"Много хора ще подават и жалби, защото хората ще бъдат ощетени, например, ако имаш билет за театър от месеци, не можеш сега да отидеш, ти търпиш и имуществени щети", каза още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СЪД! ЗАТВОР!
60
2
 
20
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Никой няма да спазва тези ФАШИСТКИ мерки.
59
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мечката играе според музиката. Като им плащат на докторите за КОВИД, агитират всички да се ваксинират. Като спрат да им плащат - стават "мангъровисти" и "антиваксъри".Примери много: Стойчо Кацаров преди да стане министър ревеше против ваксините. Сега видите ли, не вярвал, но вече се "бил убедил" в тях! О, чудо!Бившия министър Ангелов обратното - преди ни мачкаше, плашеше ни с чували и ковчези, сега видите ли, нарушавали се били правата на неваксинираните???ТИ ДА ВИДИШ!!! Сутринта го гледах!
58
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
представяме си следният вариант: Висококвалифициран кадър, не може да отиде на работа, щото няма сертификат, фирмата ще изкара седмица, две, месец? За колко време се обучава нов човек, да не говорим за липсата на опит. Работодателя ще излезе сам с кривака, иначе хлопва кепенците... Приликата с реални лица е случайна.
57
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Лични Карти Моля Ами после да не ревнете като има пълен локдаун. Вие с чугунените глави не може да разберете, че тези мерки не са за да се правите на хитри и да ги заобикаляте, а за да се намалят случаите. Продължавайте в същия дух и по нова година ще пърдите по диваните вкъщи.
56
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
67, в момента хората грабват закона, за да не бъдат грабнати криваците. А това какво говори за антиковидваксърите, а? Хайде, тълкувай!
55
5
 
20
 
! Отговори
Лични Карти Моля преди 2 години
На мен един приятел ми даде неговия сертификат. Нямат право да ми проверяват личната карта.
54
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
61 и как да се подготви държавата? Има Конституция и тя е висшият закон на държавата. Всеки закон, който й противоречи не се прилага, всеки поднормативен акт, каквито са наредбите на министъра, не могат за се прилагат. Единствения начин да мине зеления сертификат за законен е като се суспендира Конституцията. А това значи фашизъм. Правено е веднъж в историята ни, точно от фашистите, когато налагат фашисткия режим у нас. Направи си изводите сам.
53
0
 
14
 
! Отговори
Хахаха преди 2 години
До И те такаАз съм съгласен с теб, обаче според съда трябва и да плащаш здравни осигуровки ... искаш или не искаш да се лекуваш ?!Здравният фашизъм в България е основан от Иван Костов през 2000 със създаването на НЗОК ... и познайте кой беше зам.-здравен министър тогава ???? ДАААА Стойчо Кацаров
52
4
 
26
 
! Отговори
Да ви преди 2 години
Да ви сepa на сертификатите. Никакви сертификати няма да взимам. Обявявам БОЙКОТ на всеки бизнес, който спазва тази фашистка мярка. Лек ден!
51
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
52, защо не отвориш някой английски вестник да видиш как вече нападат депутатите си по улиците да ги бият. Но това не е оплакване. А нали знаеш, че са яко ваксинирани в Англия. Добре, че ченгетата вчера пазеха министрите им, че ако протестиращите ги бяха хванали, Джонстън щеше да носи още цветя на погребения. Та викаш на запад никой не протестира, а?
50
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГРАБВАЙТЕ КРИВАЦИТЕ И ПРЕД РЕЗИДЕНТСТВОТО!
49
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДА ГИ ИЗЧЕГЪРТАМЕ НЕГОДНИЦИТЕ!
48
3
 
7
 
! Отговори
11 преди 2 години
Аве аз съм за щом прекаралите вируса (слабо или безсимптомно) трябва да се ваксинират за още по-силен имунитет и за сертификат, то и ваксинираните веднага трябва да се заразяват и да го карат също за по-силен имунитет. Докат не го изкарат - никакъв сертификат.
47
3
 
3
 
! Отговори
до Аз искам преди 2 години
отивай в Страсбург чакат те....и ти ще чакаш отговор от арменския поп по радио Ереван
46
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 45 Каква свобода бе, Санчо. Вземаш кредити, ползваш фейсбук, гугъл, смартфон... Каквото им трябва като информация за теб, си го дал доброволно.
45
2
 
8
 
! Отговори
Константин Матеев преди 2 години
Ами да видим КС на САЩ какво отсъжда по въпроса и тогава да ревем и да се оплакваме. Правото на живот е над всички останали!
44
25
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ооо, я по-сериозно! В цял ЕС е това и никой не е седнал да се оплаква, освен разни тотални безделници. Разбира се, най-богатият и най-велик българин ще протестира. АМа само в интернет или пред телевизора вкъщи. Взимайте се в ръце и стига лигавщини. Цивилизования свят забрави вече за пандемията.
43
3
 
20
 
! Отговори
Спрете им Данъците преди 2 години
Ако масово спрем да плащаме данъци, ще видите колко милички и благи ще станат.
42
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От адвокат и банка не очаквайте добро, гледат само да ви вземат.Сега тази се надява да напълни набързо кесията си от хората.