Ангелов: Глупост е да има зелен сертификат след първа игла

Това е опасно за живота на хората от медицинска гледна точка
Обновена: 22 окт 2021 09:21 | 22 окт 2021 09:20, Елка Василева
120
Ангелов: Глупост е да има зелен сертификат след първа игла
Снимка: архив, БГНЕС

Глупост е да има зелен сертификат след първа игла от двудозовите ваксини, обяви бившият здравен министър и кандидат за депутат от ГЕРБ Костадин Ангелов пред bTV.

„Така се казва на хората, че са защитени, а от медицинска гледна точка е опасно за техния живот – могат да загинат заради глупави управленски решения. Освен това противоречи на европейския регламент“, уточни Ангелов.

Още по темата

Той напомни, че съгласно кратката характеристика на ваксините защита се изгражда 14 дни след поставянето на втората доза.

Ангелов уточни, че правителството на ГЕРБ би въвело също зеления сертификат, но с гратисен период. Още в началото на лятото трябваше да се каже, че това ще се случи, смята бившият здравен министър.

Той препоръчва да се признава и наличието на антитела срещу вируса.

По думите му служебния кабинет е спрял процеса на имунизация, а служебният здравен министър е обявил, че се съмнява във ваксините.

Друг пропуск според него е, че през лятото болниците на са били подготвени за новата COVID вълна.

Костадин Ангелов признава, че по негово време сме били първо място по смъртност от COVID-19 в Европа, но подчерта, че в момента сме първи в света (по данни на „Джон Хопкинс“).

„Ние се справихме със започването на ваксинационната кампания. Тя стартира с 27% желаещи да се имунизират и благодарение на информационната кампанията достигна до 60% желаещи през април“, твърди бившият здравен министър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
все не доволен ,но при герба и тоя нямаше ваксини ,отворена на време ,се появяваше зенека която никой не желая
107
3
 
7
 
! Отговори
ГЕРБ-крадци преди 2 години
Нахален гербаджийските лакей!
106
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вчера го гледах, прав е особено за болнични персонал.
105
2
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Вирус няма, всичко е лъжа и театър и откровени убийства, които докторите вършат за едни 1000 лв на месец. А Ангелов е обикновен античовек. Хората се опитват да смекчат режима на ковид-тормоз, той иска да го ожесточава.
104
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ангелов, остави тази политика....Много жалко е, че има много фалшиво издадени сертификати. Чувал съм за персонал на цели фитнеси, представете си какво ще се случи...После невярващите на ваксините, ще станат още по-невярващи и ще протестират, че и ваксинирани умират...Оставкаааа Много жалки лекари са способни на този акт за 700 лева на фалшив документ, безотговорно да уморят още 200 човека....
103
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Банка кадри гроб:Общата,тиквата,апартамента,мозъка,катарзиса,суджука,еврото,простата кп,терасата,алото Банов съм,ботокса и тн,до вчера бяхте- помним,не се правете на по католици от папата!!!!!
102
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ангелов, срамно е по време на мор, да се правиш на Политик....Всички знаем, че в момента, това е политически акт и НЕ ТИ ПРАВИ ЧЕСТ....Не съм такъв човек, но ако те срещна ще те заплюя, защото от доста месеци, нямаш нищо общо с човек на науката...Ти си от тези най-опасните манипулатори, кариеристите с дипломи и постове...Не ти слушам вече политическите агитациии. Ти си вечен, а ние смъртните се борим всеки ден с последствията от вашата алчност.Че и лекари вече нямаме....
101
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не Ангелов, голяма глупост е да има игла!!!
100
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обръщат палачинката, бившите управляващи никога не са знаели как да управляват. Забутаха ни последни по всичко, ама пак дават акъл.
99
3
 
7
 
! Отговори
мак преди 2 години
В качеството на какъв се изказва този? Зам. плювач на т.лупа срещу служебно правителство?
98
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 100Според Ангелов и закона не може да се издава зелен сертификат между двете игли, нали така? Но аз и много други сме заварено положение, между две игли, ПО ВРЕМЕ НА ИЗЛИЗАНЕ НА ЗАПОВЕДТА...Какво трябва да правя, за да не наруша закона? Просто Кацаров ми издава документ като заварено положение, да продължи живота ми....
97
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е глупост. Възможност е. Глупост е зеления сертификат по принцип. Казано е в дебелите книги че е свободна Волята на Човека. Това различава разумния човек от неразумното същество примерно амебата и чехълчето. Лекарите трябва да учат вероучение. Божественото у човека е свободната воля, човече....
96
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С всеки изминат ден рейтинга на този човек се стопява като лекар...Защо не се подготви психически, че в един момент може да се наложи да се върне към професията си преди политик...Не зная какво му обещават, но много си е повярвал, личният професор на г-н Борисов...В началото го приех с голямо уважение и респект и след това когато го видях какъв лъжец и марионетка е, наистина се зарадвах, че се разкара от медиите...
95
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 99 "Човек, аз след първа игла не стоя под карантина...Какво не разбираш?" Под карантина не стои никой, който не е тествал позитивен, тъй че откъде ти дойде на акъла, че между първата и втората игла ТРЯБВА да стоиш в карантина?
94
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 93Човек, аз след първа игла не стоя под карантина...Какво не разбираш? Ако всички ваксинирани, чакаме сертификатите след втора игла, значи поне месец не трябва да излизаме от вкъщи....Значи по твоята логика е по-добре неваксиниран навсякъде, а ваксинираните нарушават закон преди втора игла, защото нямат листче хартия.....
93
2
 
5
 
! Отговори
До90 преди 2 години
Най големият проблем щеше да Е ако не беше въведен сертификатът,това е единствената мярка която ускорява масовото ваксиниране и евентуално ограничава разпространението на вируса,другата е пълно затваряне!Та викаш проблем е"видял"в това калинката Ангелов,единственият неговото"посочване" стига дотам да се възползва от тая ситуация и да опита да направи политическа услуга на дебелият крадец!
92
5
 
1
 
! Отговори
1 преди 2 години
Радев и Кацаров провалиха ваксинацията, а сега ще провалят и адекватното въвеждане на зеления сертификат ... и така до изборите. След това ще разберете какво значи да сте се подвеждали през цялото време по игричките на ДС: колкото по-дълбоко сме затънали заради кашата, която забъркаха, толкова по-свирепо ще ви се наложат.
91
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Професор Ангелов иска всички да се затворим вкъщи и да си чакаме сертификатите. С една дума локдаун...ПРОФЕСОРЕ, ЗА ПЪРВИ ПЪТ ДОЖИВЯХ НЯКОЙ УПРАВЛЯВАЩ ДА СЕ ИЗВИНИ НА НАРОДА СИ И ТОВА НЕ БЯХТЕ ВИЕ ОТ ГЕРБ. ВСИЧКО ЗА ВАКСИНАЦИИТЕ ПРИ АНГЕЛОВ Е ЛЪЖА...НЕ ИСКАХМЕ АСТРА ЗЕНЕКА, ПОНЕ ОЩЕ ЕДНА ОПЦИЯ ИСКАХМЕ. ТОВА СИ БЕШЕ ТОТАЛИТАРИЗЪМ...ТОВА Е ВАКСИНАТА...ХАЙДЕ ОВЦЕ..ЗАТОВА ТИ СИ ПРОВАЛЪТ В ТОВА ОТНОШЕНИЕ, ЗАЩОТО СЛУШКАШ ПОЛИТИЦИТЕИЗВИНИ СЕ НА БЛИЗКИТЕ НА ПОЧИНАЛИТЕ ПО СТЪЛБИТЕ...ПОЛИТИЧЕСКИ КЛОУ
90
1
 
4
 
! Отговори
бай Тодор преди 2 години
И този взе да лъже, Румъния е преди нас.
89
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 88 "След първа игла ти издават картонче...така, че в момента картончето се превръща във временен документ, за да мога да ходя на работа, да се кача на метрото и да си купя храна...Не мисля, че е неразумно" Неразумно е, защото единствения смисъл да имаш документ е ако показва, че си миснал пълния курс на ваксинация.