Доц. Атанасов: От 3000 преболедували един не е повторил

Нямаме хора с рухнали имунитети, заяви той
22 окт 2021 10:58, Александър Попов
303
Доц. Атанасов: От 3000 преболедували един не е повторил
Снимка: БГНЕС

Проследил съм състоянието на 3000 души, преболедували COVID-19, и нито един не е повторил, нито един от тях не е с рухващ имунитет, заяви доц. Петър Атанасов, ръководител на COVID отделението в "Пирогов".

Той препоръча пациент, който не се е сблъсквал с вируса, след консултация с компетентен лекар, е редно да се ваксинира.

"От вчера сутринта едва 3 сертификата сме получили за хората, които минаха. И тези сертификати твърдят, че пробите са взимани тази нощ или вчера вечерта", каза още доц. Атанасов и допълни, че отделението може да се поддържа явно на автопилот.

"Иделолозите на тази заповед да заповядат да лекуват, да влязат в график", препоръча той.

На нощно дежурство в ковид отделението на "Пирогов" има по 1 лекар, 1 сестра и 1 санитар заради липса на персонал.

"Легла можем да открием от днес за днес, но леглата не лекуват", каза още доц. Атанасов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


303
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
2
 
30
 
! Отговори
ТОЧКА преди 2 години
В яда си ЧОВЕКА си им ГО каза ЯСНО КРАТКО И ТОЧНО.Останаблото е пълна манипулация на положението с цел извличане на дивиденти..........ТОЧКА
54
1
 
12
 
! Отговори
О хо хо преди 2 години
НИКОЙ НИКОГО НЕ ***!!! ПРОСТО НЕ ВИНАГИ СЕ ОБРАЗУВАТ КАЧЕСТВЕНИ АНТИТЕЛА КАКТО СЛЕД ПРЕБОЛЕДУВАНЕ, ТАКА И СЛЕД ВАКСИНАТА!!! СЛЕД ВАКСИНА по-често НЕ се получават. А го тълкуват като вземане на фалшиви сертификати./ не че изобщо няма такива/!
53
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ок, преболедували обаче защо не са регистрирани в системата. А, да - защото не искат да са под карантина 14 дни. Големи са тарикати всички и после претендират за права. Разхождали се наволя и заразявали и сега - ама ние бяхме болни, не щем ваксина.
52
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Навсякъде по света има база която ни я навират в очите ЕЖЕДНЕНО за това колко са новозаразените,колко са поставените ваксини,колко са излекуваните,колко са починалите,колко са заразените след имунизация,та се питам КАКВО пречи да има и данни за хората с реинфекция от Covid ?????
51
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Безумие "Този министър Кацаров, за който НЕ сме гласували". Пич, за нито един министър не сме гласували. В България избори за министри няма.
50
11
 
7
 
! Отговори
dvb преди 2 години
Здраво анти-вакс надъхване, ужасТ.. този лекар наместо да умолява населението да спре да чете "докторски" фейсбук конспирации и да се ваксинират, той още повече масло налива в огъня..Иначе за политическото решение е прав.. Не може с такъв замах от днес за утре. Трябваше да се дадат едни 2-3 седмици хора и институции да се подготвят за сертификата.
49
19
 
9
 
! Отговори
БЕЗ КОМЕНТАР преди 2 години
Кажи го на Куурнелия Нинова , доцентче. След интервюта от такива "специалисти" като тоя и Мангъра, ваксинираните в България са по-малко от тия в Албания. СРАМ за професията са тия ....
48
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще те повтори, ако е нов щам. Същия, в различните видове не може. Или ако все пак направи пробив, ще е леко. Много е относително, но принципно не повтаря и имаш дългогодишен имунитет към същия щам.
47
15
 
10
 
! Отговори
Не му вЕрвам преди 2 години
Поредния лъжльо и поплювко изведен по поръчка на Борисов пред медиите.
46
0
 
19
 
! Отговори
хъмммм преди 2 години
Още доста каза, но явно не е изгодно да се пише!
45
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма лошо да се ваксинираш, особено ако си стар или с хронични заболявания. Това са хора, които нямат силна имунна система и е логично, че имат нужда от помощ. Такава помощ е ваксината. Точно за това ваксинацията трябваше да започне от най-старите и после към по-младите ако не са го изкарали. А е обратното у нас и за това имаме такава голяма смъртност. 2% ваксинирани сред хората над 70 год. На мен това ми говори, че смъртността ще е около 100 човека на ден в следващия месец. Старците ваксинирайт
44
3
 
7
 
! Отговори
До 37 преди 2 години
Първо, слънце мое, се пише ИМУНИТЕТ. Второ, имУнитетът от ваксината е горе-долу като антителата - 6-7 месеца макс и после пак игла
43
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко дълго е проследявал тези 3000 човека? Колко от тях са умрели?Защото, ако проследяваш една година 3000 човека, от тях ще умрат 45 и без Ковид.
42
2
 
3
 
! Отговори
До 30 преди 2 години
Хващаме ли се на бас???? Щото, ако си прав(а), милиарди ще умрат "до няколко години".Повтарям, милиарди, замисли се преди да бълваш тъпотии.
41
9
 
4
 
! Отговори
Безумие преди 2 години
Този министър Кацаров, за който НЕ сме гласували и самозабравилия се Радев КОГА ще ги свалим!!! Оставиха ни само правото да работим като волове и да плащаме данъци!!! Стига с тия симпатии САМО към лекарите. Цялата държава се върти около мрънканията на грубите лекари. Другите също сме хора!!!
40
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 36 "Голям наивник си да вярваш на пср теста." Аз ПЦР тест си направих след като вече имах симптомите ;) Даже втория път не ми се вярваше, точно защото уж "не повтарял".
39
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Активист на ПП-БСППреброй ги пак! Не са ли 11 преболедувалите?
38
3
 
5
 
! Отговори
До 28 преди 2 години
Ти въобще знаеш ли как ЗК отпуска парибпонпътека?! Колко мнохо хартия има да изпишеш? Колко много изследвания трябва да направиш? В какви граници трябва да са те, за да се признае пътеката?! И после да не я, заради липсваща запетая? Ама то затова лекар трудно се става, а сервитутка като родата ти - не
37
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако си лекар трябва да казваш на хората само едно и то е ваксинирайте се за да не дойдете при нас в болницата.
36
0
 
3
 
! Отговори
Qwerty преди 2 години
При всяко правило има хора, които са по-добре и хора, които са по-зле. Правилата се приемат, за да са по-добре болшинството. Така че няма какво да мрънкат.