Доц. Атанасов: От 3000 преболедували един не е повторил

Нямаме хора с рухнали имунитети, заяви той
22 окт 2021 10:58, Александър Попов
303
Доц. Атанасов: От 3000 преболедували един не е повторил
Снимка: БГНЕС

Проследил съм състоянието на 3000 души, преболедували COVID-19, и нито един не е повторил, нито един от тях не е с рухващ имунитет, заяви доц. Петър Атанасов, ръководител на COVID отделението в "Пирогов".

Той препоръча пациент, който не се е сблъсквал с вируса, след консултация с компетентен лекар, е редно да се ваксинира.

"От вчера сутринта едва 3 сертификата сме получили за хората, които минаха. И тези сертификати твърдят, че пробите са взимани тази нощ или вчера вечерта", каза още доц. Атанасов и допълни, че отделението може да се поддържа явно на автопилот.

"Иделолозите на тази заповед да заповядат да лекуват, да влязат в график", препоръча той.

На нощно дежурство в ковид отделението на "Пирогов" има по 1 лекар, 1 сестра и 1 санитар заради липса на персонал.

"Легла можем да открием от днес за днес, но леглата не лекуват", каза още доц. Атанасов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


303
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 26 "Точно световната практика показва,че процента повторили болеста е нищожен."Не само, че не е "нищожен", но и сегашното увеличение на позитивните в Израел и Великобритания показва, че си е съвсем реално. Колко се разболяват сериозно е друга тема, но това, което доц. Атанасов говори е определено невярно. Аз лично го прекарах два пъти и знам и за други такива случаи, а моите наблюдения са върхо много по-малък кръг от хора. Всъщност, знам за един от неговите пациенти :))))
34
39
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съжалявам, но точно такива лекари подкопават доверието във ваксините. Да след ковид човек има имонитет, но колко време 1 година, 2 години, завинаги. Разбирам че е бесен, но не си помага на здравната система. Той ще гарантира ли че след 2 години тези хора няма да се заразят и ще го карат по-тежко? Цяло Европа се ваксинират и си поема отговорността, само ние пак показахме че дори за здравето не сме способни да сме задружни и подкрепящите се.
33
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 27 Голям наивник си да вярваш на пср теста.
32
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига ве докторе, в нашата клиника колегите дето го преболедуваха и 3 пъти вадиха болнични, а излезе и че немат антитела. Гледам че държавата не си търси парите от измамата, значи че някой *** тежко. Дали е псевдо болният, дали псевдопозитивни резултати им дават, или живеем в псевдо -държават Тиквенистан
31
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абсолютно така е! Не знам Корнелия как я повтори, но аз го изкарах прословутия вирус и не мога да го хвана повторно. Познавам и други хора като мен. Не можем да го хванем, не можем да го разпространяваме, но и не можем да си вземем сертификат. Поне аз не мога, защото го карах преди 1 год и половина. Така че аз съм извън системата. Но няма да натоваря болниците, нито пък съм опасна за околните. Просто ще трябва да чакам лудостта да свърши.
30
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ВАКСИНИРАНИТЕ ДА НЕ ЗАВИЖДАТ НА ПРЕБОЛЕДУВАЛИТЕ :)))
29
6
 
30
 
! Отговори
с.т. преди 2 години
Вярвам на 100% на доц. Атанасов. Най-после се намери лекар, който да каже истината такава, каквато е.
28
6
 
7
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
МОЖЕ, МОЖЕ. КОВИД МОЖЕ ДА ПОВТАРЯ, НО СЯКАШ ВТОРИЯТ ПЪТ ГО КАРАШ ПО- ЛЕКО. НЕКА ПИШАТ БОЛЕДУВАЛИ ВТОРИ И ТРЕТИ ПЪТ. Има такива дори известни личности, помня, че д-р Първанова от НДСВ също каза, че го е карала 2 пъти поне.
27
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докторът допуска огромна грешка, препоръчвайки на някои хора да се ваксинират. Това не са ваксини, а еврейски отрови за намаляме на световното население. Разберете, хора! Никога и за нищо на света не си бийте тази отрова! До няколко години ваксърите са мъртви.
26
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 22 Нинова е с положителен тест,без симптоми.На хората без симптоми преди им казваха здрави.
25
6
 
28
 
! Отговори
Handel преди 2 години
Още един лекар който не си знае имтъереса ами бълнува за някаква ли хипократова клетва. Толкова ли за две години не е разбрал че политици и лекари не се интересуват от болните, а от парите, които здравната каса плаща за ковида? И че докато за ковид се плаща 5 пъти повече отколкото за инфаркт, всички в България ще *** от ковид, а броят на починалите от инфаркт ще намалее няколко пъти.
24
17
 
7
 
! Отговори
1 преди 2 години
До Анонимен 18 "Ти се излагаш.Изобщо знаеш ли процедурата каква е да се докаже ковид и в двата случая.Тежка и тромава и никой не я прави" Няма нищо "тромаво". Двоен ПСР тест през 48 часа и всичко е ясно. На мен така ми констатираха повтарящ Ковид. Това не е никаква новост и са известни десетки хиляди такива случаи. Не знам какво кара доцента да говори доказано неверни неща, но ТОВА е една от причините, поради които сме на последно място по ваксинации.
23
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Световната практикаТочно световната практика показва,че процента повторили болеста е нищожен.
22
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вярно е че има нещо съмнително в цялата тая работа!Статистиките ни засипват ежедневно с данни за починали,заразени,ваксинирани,излекувани и какво ли още не,но никъде не съм видял колко доказано преболедували са развили реинфекция от Covid,та се питам ЗАЩО???
21
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"3000 души, преболедували COVID-19, и нито един не е повторил" е като ги следиш само по телефона и системата ви до скоро не позволява второ вписване в нея, така ще е. Никой няма да го повтаря. ( 2 пъти съм го карал, през около 6 месеца, личната втория път не успя да го впише - системата не ѝ позволи.)
20
17
 
5
 
! Отговори
Активист на ПП-БСП преди 2 години
аз от 10 познавам 9 които са го повторили
19
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
докторе ти лекуваш хора или водиш на 3000 човека статистика, я обясни на Нинова що се зарази повторно или на дъщерята на Гала от Нова.
18
1
 
9
 
! Отговори
Кривондел преди 2 години
До Тоя ли бешеТова беше един от лекарите, които бяха преглеждали по друга пътека над 200 човека, защото пътеката за КОВИД не предвижда скенер. И при съмнения лекарят има избора или да ползва друга пътека, или да откаже да проведе нужно изследване ако пациентът няма 500 лева. Един от хората, които идиотщините на чиновниците поставят в ситуация или да не лекуват хората, или да лъжат.
17
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 3 Ти се излагаш.Изобщо знаеш ли процедурата каква е да се докаже ковид и в двата случая.Тежка и тромава и никой не я прави.При всички положения единият път са били с фалшиво положителен резултат.Сега не ми казвай,че смешните тестове са 100% верни
16
1
 
43
 
! Отговори
Пак лъжи... преди 2 години
Човека в клипа казва много ясно, че не е липса на персонал! Каза, че просто седят пред болницата и чакат за сертификат. Независимо, че нова свалиха клипа той все още е в интернет пространството за любопитните!