Лекар иска сертификат и за боледували от COVID, които нямат епикриза

"Зелените сертификати" не са добре измислени, смята д-р Валентин Янев
Обновена: 22 окт 2021 22:56 | 22 окт 2021 22:21, Анисия Иванова
105

"Решението да предписваме лекарства за Ковид-19 идва отгоре. Принципно е правилно, но ние трябва да имаме яснота по какъв начин ще става", заяви общопрактикуващият лекар д-р Валентин Янев в предаването "Денят ON AIR".

По думите му е добро решение, но той смята, че първо трябва да се прилага в Ковид-зоните и след това да се мине към личните лекари.

"По информацията, която имам от мои пациенти, които са минали през тези Ковид зони, те не получават оттам безплатни лекарства, поне до скоро. А ние в нашите кабинети им изписваме лекарства, които те си купуват", обясни той пред Bulgaria ON AIR.

Той смята, че Ковид зоните са правилно замислени, но късно създадени и недобре функциониращи.

"От разболяването ми досега непрекъснато следя антителата си. Може би четири или пет пъти съм правил изследване за своите антитела, които са винаги високи. Поради което засега не си поставям ваксина, тъй като антителата ме пазят. В момента, в който те отидат на нула, аз ще се ваксинирам", категоричен бе общопрактикуващият лекар.

Според него "зелените сертификати" не са добре измислени.

"Аз бих искал третата опция за получаване на електронни сертификати да се промени и да има възможност хора, които са боледували от Ковид-19, без да имат епикриза или без да са качени на платформата да могат с лабораторно изследване да докажат, че имат високи антитела. Системата да ги приеме и те също да могат да получат електронен сертификат за определено време. Това нещо не е направено", обърна внимание д-р Янев.

Той смята, че това поставя в неравностойно положение около един милион българи.

"Нито съм антиваксър, нито ще подгоня целия народ да се ваксинира. Аз мисля, че трябва да има един диференциран подход. И да се постъпи така - хора, които работят професии и сектори, които са от значение за националната сигурност на страната, според мен, трябва да се ваксинират. Другите, които трябва да се ваксинират, са възрастните хора и хронично болните.  Ако ние успеем да постигнем това, епидемията ще бъде под контрол. Младите дори да се разболеят неваксинирани, те ще си създадат имунитета. Те нямат компликации. Те не умират", отбеляза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
6
 
9
 
! Отговори
До 25 преди 2 години
Ходи си бий още една че да не ри за бия аз Доктора си е прав направиха ги на ***
20
20
 
5
 
! Отговори
Жорж преди 2 години
Хайде стига глупости бе.....хубава работа ама българска....Хайде раздавайте сертификати, щяло и нещяло,че да пламнем още повече....
19
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още малко като вземат милионите ще спрат като Боко ако не имаше един филм Чистилището като се дигне най накрая народа
18
11
 
5
 
! Отговори
Решение преди 2 години
Неутрализиращите антитела са налични до 8-я месец след прекарването на инфекцията. За съжаление не може да се определи за какъв срок да важи сертификатът. Анамнезата явно не е обективен показател.
17
5
 
11
 
! Отговори
Прав е човека преди 2 години
Къде по-обмислено и далновидно решение на въпроса.
16
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
хора, които работят професии и сектори, които са от значение за националната сигурност на страната, според мен, трябва да се ваксинират ----///----- Откъде накъде? Каква е тая страна, която иска да си инжектирам бок луци заради нея? Освен хората, от които зависи националната сигурност, обикновено се избират от най-здравите и силните. Как ще искаш от мене, който две години не съм боледувал даже от грип, всяка година минавам медицински тестове като за пилот, да си ръчкам имунната система?
15
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименСериозно ли си толкова неграмотен????????????????????????????????????
14
13
 
24
 
! Отговори
Този преди 2 години
Фелдшер е с видима деменция. Гледах предаването и се ошашавиха от безхаберието и глу по чата на това нещо наречено " лекар" . През цялото време си противоречеше . 1. Трябвало повече хора да се ваксинират , но тези с антителата не. Той имал антитела , но щял да се ваксинира и т. н. . И такива индивиди ни лекуват ?! Затова сме първи по смъртност в света.
13
24
 
12
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 2 години
Тия МОШЕНИЦИ в Служебното правителство явно дойдоха САМО за да СЕДНАТ на мястото на Бокл.ук Борисов и да КРАДАТ, вместо да МАХНАТ маските...Тоя път трябва да ЗАПАЛЯТ парламента и Министерски съвет... Тия служебни министри да бягат към Турция, ЗАЕДНО с всякакави араби и китайци, които продават китайско- турски ВАКСИНИ и китайско- турски МАСКИ.
12
18
 
9
 
! Отговори
до 15 преди 2 години
Абсолютно си прав! Пълна подкрепа!Дано повече хора осмислят какво им казваш, но съм се убедил, че не става лесно. Всеки сам разбира за какво става дума когато му дойде времето да прозре. Преди това каквото и да ти говорят, не искаш да вденеш...
11
16
 
25
 
! Отговори
Мили боже! преди 2 години
Ако това не компетентно парвеню е лекар, то аз съм папата. Какви антитела, какви 5 лева?! Миналата седмица почина мой приятел на 37 години. През март изкара тежък ковид и беше месец в болница. Живееше с нагласата ,че има много антитела , но делта варианта го вкара в гроба за седмица. Всеки човек е с уникален организъм и антителата след преболедуване не са гаранция, че няма да се заразиш от нов вариант и да умреш. Тоя не е лекар ,а убиец.
10
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Младите дори да се разболеят неваксинирани, те ще си създадат имунитета. Те нямат компликации. Те не умират"---===--- Няма и месец откакто умря един фолк певец на 35г. Или 35г вече се считат за старци, или дедото дето ги реди тия горните не поема добре новопостъпила информация.
9
19
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
много сте наивни. тръгнахте да се карате на кого да дадат хартийка да влезе на обществено място и кого да оставят на улицата. вместо заедно да изриете всички тези лапачи, които подават продиктувани от брюксел заповеди против конституцията човешките ви права и елементарния разум и логика. всички привилегировани да не забравят, че са смъртни. лишете някой от всичко и му се хилете да видим няма ли да ви вземе със себе си към луната.
8
12
 
26
 
! Отговори
Сия преди 2 години
Много сбъркано мислене! Ако ме прецакат и ми искат някъде сертификат, дай сега да прецакаме и другите, на които не им искат. Как да не се сетиш за казана в ада без пазачи. Цялата система на сертификатите, която ни представят като уж някакви права, всъщност е дискриминираща за всички - без значение ваксиниран или не, с тестове или без. Разделяй и владей! И пускай повече прах в очите на хората, за да не мислят защо са най-бедни и най-болни - от десетилетия насам.
7
1
 
10
 
! Отговори
??? преди 2 години
Колко ли трябва да си НеУмен, за да даваш Колин Пауъл за пример?
6
19
 
13
 
! Отговори
Умен преди 2 години
И ваксите ще умрат.За справка Колин Пауел.
5
32
 
14
 
! Отговори
РеалистЪ преди 2 години
Хахаха, тези които не се регистираха като болни за да избегнат карантината и се скъсаха от ходене навън заразявайки хиляди и убивайки стотици да отидат в зелена килия, а не да им се даде зелен сертификат!Тези които си изкараха карантината и спасиха човешки жовоти - със зелен сертификат с изследване за антитела.
4
29
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НЯМАТ ЕПИКРИЗА ЗАЩОТО ЛЪЖЕХА СИСТЕМАТА. НЕ СИ ПРАВЕХА ТЕСТОВЕ В ЛАБОРАТОРИЯ, ЗА ДА НЕ ВЛЕЗНАТ ОФИЦИАЛНО В СТАТИСТИКАТА. ТЕ ОБЪРКВАТ И СТАТИСТИКИТЕ. ЗАРАДИ ТЕЗИ НАГЛЕЦИ ИМА СКРИТА СМЪРТНОСТ И СКРИТА ЗАБОЛЕВАЕМОСТ. РЕАЛНО БРОЙКАТА Е ДВА ПЪТИ ПОВЕЧЕ ПРЕЗ ЦЯЛАТА ПАНДЕМИЯ. КАТО ЛЪЖАТ СИСТЕМАТА ЗАЕДНО С УЧАСТИЕ НА ЛЕКАРИ, НА КОИТО ПЛАЩАТ, ЗА ДА ГИ УКРИВАТ, ЧЕ СА БОЛНИ СЕГА НЕ ИМ СЕ ПОЛАГА СЕРТИФИКАТ, А ЗАТВОР. ЗАРАДИ ТЯХ УМИРАТ ХОРА. ТЕ РАБОТЯТ БОЛНИ.
3
11
 
7
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
Нека който ми е сложил минусче - да се обоснове, ако въобще може!!! В което доооста се съмнявам.
2
15
 
42
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
Насила ще ме " спасяват"!!! Над 62 съм и го преболедувах като лично сам се излекувах. Не ползвам ТАЗИ " МЕДИЦИНА". ОТ ГОДИНИ СЕ ЛЕКУВАМ ОТЛИЧНО С ДРУГ ВИД МЕДИЦИНА.