Недопустимо: Ресторантите отворени, а децата ни затворени

Никъде не се предлага неваксинираните учители да преподават от вкъщи
25 окт 2021 08:49, Елка Василева
154
Недопустимо: Ресторантите отворени, а децата ни затворени
Снимка: архив, БГНЕС

Защо децата бяха затворени първи и ще се върнат ли скоро в училище - коментира Георги Богданов, изпълнителен директор на Националната мрежа за децата пред БНТ.

"Ние постоянно говорим с Министерството на образованието и Министерството на здравеопазването, защото това, което се случва е абсолютно недопустимо - да бъдат отворени ресторанти, но да бъдат затворени децата ни", заяви Богданов.

Още по темата

Децата са изключително травмирани, особено българските, по отношение на това, че са най-много затворени. Като гражданска организация настояваме, че училищата трябва да бъдат отворени, каза още той.

"На първо място трябва да се даде ясен отговор на това дали учителското съсловие ще се ваксинира или не, при какви условия и защо продължава да има неваксинирани учители, които работят с нашите деца. Второ, има родители, които не искат на децата им да бъдат правени неинвазивни тестове", каза още Богданов.

По думите му хората са наплашени от всичко, което се случва и затова МОН и МЗ трябва да имат ясен план как ще управляват кризата.

"Така, както вървят нещата с пандемията, ние ще бъдем затворени до няколко седмици. Това, което се прави с незатварянето на държавата, е да се изчакат изборите. Малките деца поне трябва да бъдат пуснати да участват, защото на едно дете от 1 до 4 клас не може да му бъде задържано вниманието в един екран", заяви той.

Трябва да се дискутира как ще стане безопасна средата в училище и как да се осигури такава организация на работа, че да се осигури присъствено обучение за децата на тези родители, които нямат против децата им да бъдат тествани с неивазивни тестове.

Според Георги Богданов няма държава, която да предлага мярка неваксинираните учители да преподават от вкъщи.

"Аз не мога да си представя, че един учител ще си стои вкъщи, а 30 ученици ще стоят в клас само защото той не иска да се ваксинира", заяви Богданов.
 


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Все пак заведенията отвориха през март и нямаше ръст. Когато наближи 15,09 казаха, че очакват следващите седмици да започне покачване на заболеваемостта, но са наясно и са готови да посрещнат вълната. Сега- кафетата са им виновни
145
0
 
1
 
! Отговори
До 131 преди 1 месец
От Враца до Видин са само крадци, пустиняци и пияници. Са пък и високотехнологичен завод им се приискало. А пет Леденики на ден безплатно не щеш ли? Ама да ти ги носят в къщи че те мързи да гледаш.
144
2
 
1
 
! Отговори
Дарвин преди 1 месец
Отваряйте всичко. Естествен подбор трябва. Да оцеляват най-приспособените.
143
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"просто - всеки яде, но не всеки има деца - ученици." При нация от пенсионери, точно ресторантите са жизненоважни за изхранването на нацията. Колко процента от населението се храни по ресторанти, вместо вкъщи?
142
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Децата не ходят да протестират, затова тях ги затварят.
141
6
 
8
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Този още не е разбрал защо децата бяха затворени.Доста нисък умствен капацитет.Защото в училищата не се спазват никакви мерки и децата се заразяват.След това се прибират в къщи и заразяват родителите си и бабите и дядовците.
140
10
 
7
 
! Отговори
Хайде, бе! преди 1 месец
Филанкишията не можел да си представи как така един човек-учител, ще се старае да остане жив! Трябвало да рискува да се самоубие, защото нечии деца ще ли да се травмират, ако учат онлайн 10-15-20 дена! Толкова ли е страшно децата от малки да научат, че в живота има и несгоди?
139
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Истината е, че срокът на годност на ваксината на "Пфайзер/Бионтех" е удължен с три месеца, след извършена оценка от Европейската агенция по лекарствата, в Европейския съюз (ЕС) беше одобрен нов срок на годност за COMIRNATY при условия на съхранение при определената температура.----------------Ако знаете как вярвам на Европейската мафия...упс, агенция! по лекарствата.....особено когато си пазят икономическите ползи!
138
3
 
2
 
! Отговори
Да кажем преди 1 месец
просто - всеки яде, но не всеки има деца - ученици. Така, че можем да поспорим, кое е недопустимо.
137
1
 
5
 
! Отговори
до Vvv преди 1 месец
само че Германия прехвърли 70% ваксинирани.......
136
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Прокуратурата трябва да се самосезира за неадекватните мерки въведени от Кацаров!
135
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Прокуратурата трябва да се самосезира веднага по повод неверни твърдения на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. По време на обиколки в страната той заяви: Днес имунизират населението с ваксини с изтекъл срок на годност - Пфайзер. Срокът им за годност е до 30 септември.Истината е, че срокът на годност на ваксината на "Пфайзер/Бионтех" е удължен с три месеца. На 10 септември 2021 г., след извършена оценка от Европейската агенция по лекарствата, в Европейския съюз (ЕС) беше одобрен нов срок на годност за COMIRNATY при условия на съхранение при определената температура.
134
3
 
12
 
! Отговори
TT преди 1 месец
ВЪН ЗЕЛЕНИЯ ЧОРАП ОТ ПРЕЗИДЕНТСТВОТО
133
5
 
14
 
! Отговори
Vvv преди 1 месец
В Германия децата не само, че си ходят на училище, ами и ако някое от тях се разболее от ковид, не карантинират вече съучениците му. Причината - учители и родители са ваксинирани и при това положение рисковете за всички са ниски.Аз държа обучението да е присъствено за всички, а възрастните - кой както си реши, при условие, че не пълни болниците и не блокира системата и нормалния живот на другите..
132
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И принуждаваше всички, МАЛКИ и големи, богати и сиромаси, свободни и роби, да им се тури белег на десницата им или на челата им; за да не може никой да купува или да продава, освен оня, който носи за белег името на звяра, или числото на неговото име.
131
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кое е недопустимо? 30% от работната сила сгъва чаршафи и носи чинии! Къде са заводите и производството? От Враза до Видин има ли един смислен завод за нещо технологично? Тия хора са мнозинството от работещите и те определят политиката!
130
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Богданов продължава да си прави оглушки че вексата няма да е задължителна
129
4
 
3
 
! Отговори
До 124 преди 1 месец
Анархията отхвърля идеята за централизирана политическа власт. Няма нищо общо с беззаконие. анархия означава хората като общтност да се саморегулират, което изисква дисциплина и култура. За България няма да работи, много сме неграмотни и нямаме култура на общтност, но примерно за страни като швеция ще работи добре.
128
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 128.Прав си ваксините са неработещи , онези искат да си ги продадат. Бях решил да се ваксинирам , но се отказах. Мой приятел се разболя 40 дни след втората доза. Висока температура , пневмония.Три psr теста през ден все отрицателни. Четвъртия положителен. Ваксината лъже и тестовете.
127
11
 
21
 
! Отговори
LZ преди 1 месец
Кой ви е затворил децата бе? Градинките всяка вечер са пълни! Не става родителите им да отказват да съдействат на РЗИ в случай на заразен, да забраняват тестване, а в същото време да са по 30 в стая по цял ден. Нали после тези майки и бащи отиват също на работа и заразяват други после? Къде го има това? Правилата важат за всички!