В Естония: Само с ваксина и преболедували, тестът без значение

По-строги са вече и изискванията за носене на маски
25 окт 2021 11:18, Елка Василева
42
В Естония: Само с ваксина и преболедували, тестът без значение
Снимка: архив, БГНЕС

Обществените места в Естония от днес може да бъдат посещавани само от ваксинирани или преболедували жители на страната. Това съобщи пресслужбата на правителството, предаде ТАСС.

Още по темата

Днес в Естония влизат в сила нови мерки срещу разпространението на коронавируса. С решение на кабинета неваксинирани, дори с отрицателен тест за COVID-19, вече няма да се допускат в редица обществени места, например спортни клубове, заведения за обществено хранене, театри, кина, спа салони и др.

По-строги са вече и изискванията за носене на маски. Посетители без маски няма да бъдат допускани занапред в моловете и магазините.

Председателят на парламента Юри Ратас заяви тези дни, че Естония е на ръба на катастрофа заради разпространението на инфекцията.

Ваксинираните в Естония са 781 105 - над 58 процента от населението; 736 771 са минали пълен ваксинационен курс. Заболеваемостта от COVID-19 е 1311 случая на 100 000 жители, изчислена на двуседмична база.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
30
 
! Отговори
... преди 2 години
Аз да питам, що при 60% ваксинирани вирусът се разпространява все толкова бързо. Нали УЖ се заразяват и пренасят вируса по-малко. А като гледам статистиката в страни с много и в страни с малко ваксинирани няма разлика при разпространението. Дали го карат по-леко е друга бира, там още няма достатъчно данни за да сме сигурни, че Пфайзер и Модерна са прави или лъжат. Въпросът е че 100% сме сигурни, че лъжат за превантивната способност на ваксината.
18
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 9 Алексако данните са реални т.е. неманипулирани, локдаунът е единственият изход и би бил по-щадящ за икономиката отколкото дълга агония на безкрайно и "безплатно" тестване
17
16
 
4
 
! Отговори
А, едва ли?! преди 2 години
А, не, едва ли. *** ю не вярва на сълзи. Само тук е този фашизъм, да искат от *** ю да се ваксинира или да му признаят, че е боледувал последната една година, а навсякъде е 6 м, защото е тарикат и не иска да спазва никакви правила. Иначе като закъса пълни интензивните и започва да псува докторите защо не го лекуват.
16
0
 
17
 
! Отговори
? преди 2 години
Забелязвам, че натискът е най-силен спрямо белите страни, които исторически са гонили онези-които-ни-е-забранено-да-споменаваме, а най-усърдни по изпълнение на нелепите "мерки" са бедните държавици, зависими от МВФ и си-е. Що така? :)
15
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Истината е, че ваксините ще станат задължителни, но по йезуитски, не по комунистически начин. И да, резултатът накрая е един и същ.
14
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не съм противник на ваксините,ама както е тръгнало до Нова година ще рухне окончателно митът,че страните с голям процент ваксинирано население имат някаква по сериозна защита!
13
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До HandelАз ходя по 4 пъти годишно в Естония. Това е една от най-яките страни в ЕС. А мерките там са временни. След месец няма да е така.
12
3
 
17
 
! Отговори
ха ха преди 2 години
Всичко е за пласиране на съмнителните ваксини! Ужасна корупция навсякъде!
11
13
 
1
 
! Отговори
до 9 Алекс преди 2 години
В целия ЕС вече от доста време е така. Ние като принципно по-изостанали сега се усетихме. и БАМ! Шок и ужаст. И като истински тарикати - хем ще имаме и мерките и ваксините, хем ще умрем повече. А като нищо и някой истински локдаун да отнесем отново.
10
1
 
27
 
! Отговори
славянин преди 2 години
В UK 80 % набодени и здравната им система също пред колапс! Ваксините работят!
9
23
 
3
 
! Отговори
До 6 преди 2 години
Вас вече Бог ви наказва. Вече се установи че жели 80% от "ваксинираните" в спешни отделения са в същност с фалшиви сертификати. И какво, платили са по 300лв. да им сложат маркуча в гърлото, а после родата да ги оплакват. Надхитриха системата.
8
9
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Постепенно в целия ЕС ще се наложат еднакви мерки и България ще трябва да се съобрази с тях.
7
8
 
2
 
! Отговори
Taню преди 2 години
Правилно!
6
2
 
27
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Значи 58 % набодени и здравната им система пред срив! Ето как работят ваксините!
5
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стана ясно че стаден имунитет с ваксини е бoшлаф ралта. Стана ясно че Зелен Сертификат е бoшлаф ралта. Добре че се движим половин година след лидерите, хахах. И тия дето плямпат за смъртността: ми ние преди бяхме в топ по смъртността, сега пак сме топ, след кризата пак ще сме топ. Когато на един медик му плащат по-малко от на тираджия, в продължение на 30 години - къде да сме по смъртност?!?
4
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Mъpшuте ще направят същото и в Бг. Такива са инструкциите на евротрансджендърфашагите от Брюксел.
3
0
 
10
 
! Отговори
Handel преди 2 години
Неееееееееееееее!!! Тъкмо се бях заканил да отида в Естония! Споко, бре! Кой е луд да ходи в Естония (освен руснаците за да влезат в ЕС без визи)?
2
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Естонците смятат за катастрофа средно по 4 умрели на ден! Ако приравним броя на населенито стават 20-25. А тука ние при 150-200 умрели дневно протестираме, че нарушавали правата ни? Не народ, а м....
1
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какво излиза и с 20% и с 60% ваксинирани,както е при нас и при тях,проблемът няма решение!Лошооооо!Отива се пак към пълно затваряне!