Учени свързават ваксините на Пфайзер и АстраЗенека с неврологични увреждания

"Файненшъл таймс" цитира проучване върху 32 млн. ваксинирани в Англия
Обновена: 26 окт 2021 15:07 | 26 окт 2021 08:00, Анисия Иванова
193
Учени свързават ваксините на Пфайзер и АстраЗенека с неврологични увреждания
Снимка: БГНЕС

Учени свързват ваксините на Пфайзер и на АстраЗенека със "седем редки неврологични усложнения", съобщава в. Файненшъл Таймс.

Изданието цитира проучване, в което са взети предвид данни от 32 милиона ваксинирани възрастни в Англия.

То установява, че при хора, ваксинирани с първа доза от препарата на АстраЗенека, броят на случаите на синдром на Гилен-Баре (Guillain-Barré) се е увеличил: 38 са получили тежки усложнения, но броят на ваксинираните е над 10 милиона души. Синдромът е рядко състояние, при което имунната система атакува периферните нерви, което води до мускулна слабост, болка или изтръпване, а в по-тежки случаи и до парализа.

Експертите установяват още, че в рамките на 28 дни след ваксинацията с препарата на Пфайзер има повишен риск от хеморагичен инсулт или мозъчен кръвоизлив, като приблизително на 10 милиона ваксинирани случаите са 60. По-голям риск от усложнения има при ваксинираните жени.

Проучването разглежда данни от хора, ваксинирани между декември и май, и обхваща данните на 32 милиона ваксинирани, 20 от които с препарата на АстраЗенека, а 12 милиона - с този на Пфайзер. (БГНЕС)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е затова не бързахме да се ваксинираме с експерименталните препарати. Да изчакаме и да видим - може и за още усложнения да си признаят. Който бърза - да експериментира със здравето си.
141
0
 
25
 
! Отговори
Геноцид преди 2 години
Да обобщим - Модерна предизвиква миокардит, а Пфайзер и Астрата тромби и инсулт.Експерименталното инжектиране продължава. Производителите и властите са освободени от отговорност, но същите принуждават гражданите в нарушение на конституцията да участват в медицинския експеримент. Това е ГЕНОЦИД - масово изтребление.
140
2
 
18
 
! Отговори
до трол 161 преди 2 години
Искаме да знаем обаче и колко са ваксинираните починали например .... в Израел бе, Радева пoдмeтко? Там от 1000 починали са и съответно 1000 ваксинирани и то с по 4 дози. И това всеки може да го провери - всички са набодени а отровата. *** като пилци вакснатите и то не само от ковид, а както е посочено тук и от инсулти и инфаркти, парализираните пък въобще не ги слагат в сметките никъде - те са се парализирали "естествено".
139
1
 
6
 
! Отговори
До 161 преди 2 години
Ако си удариш главата на улицата, е по твоя вина. Ти си решил да излезеш, никой не те принуждава. Никой не ти казва,че ако не отидеш до магазина, ще бъдеш лишен от права. Сравнението ти не е релевантно.
138
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Четете всичко 156 Абе ние четем ама ти не мислиш. За всеки един докладван случай има още 10, които не са докладвани или не биват "квалифицирани" понеже не отговарят на определен въпросник и съответно странични реакции са "случаЕност" и не са заради ваксините.
137
0
 
11
 
! Отговори
менгеме преди 2 години
#амакактака всички казаха, че ваксините са 100% ефикасни. Добре де, 90% ефикасни. Добре де, 70% ефикасни след няколко месеца.. Добре де, 50% ефикасни след 6 месеца.. Ок.. Ваксините са МНОГО ефикасни ама след 6-тия месец е по-добре да се сложи бустър. И за всеки случай след още 6 месеца още 1. Важното е, че са безопасни. Добре де, почти безопасни. Добре де, АЗ и модерна са забранени за хора под 30. Добре де, J&J и файзер също имат странични ефекти. АБЕ Я СЕ ВАКСИНИРАЙ И СТИГА СЕ ОБЯСНЯВА.
136
1
 
23
 
! Отговори
до трол 155 преди 2 години
Глyпako, глyпako 240 е общата смъртност, смешен си в "сметките". Освен това на тези "починали от ковид" не им е правена аутопсия, така че по добре млъкни. Единствените от починалите, за които се знае от какво са починали са ваксинираните. А ти математико, защо не съобщиш от какво *** по болниците в Израел, Италия, Австралия, Англия? Понеже знам че ще мълчиш като наcpaн г..ъ..з ще ти кажа - там всички смъртни случаи са на вакснати, просто защото неваксинирани не останаха.
135
1
 
19
 
! Отговори
Геноцид преди 2 години
A Исландия, Швеция и Финландия спряхя Модерна заради зачистилите случаи на миокардит. Тежка седмица за ковид-фашистите и техните лобисти, труден кризисен ПР трябва да развият. Информацията вече трудно се крие и се разпространява за отрицателно време.
134
0
 
38
 
! Отговори
Защо? преди 2 години
Защо ваксинираните са против такива новини?Не е ли правилно да се кажат плюсовете и минусите на тези " ваксини"? Защо искате да се говори само за ползите? Добре е да се знаят и негативите. И на база цялата информация, всеки да си реши,кое е по- добре за него.
133
6
 
9
 
! Отговори
Четете всичко преди 2 години
Четете всичко, не само заглавието! Знаете ли какъв процент е 38 от 10 милиона!!!! Сложете пред 38 седем нули, за тези на които им е трудно и не са учили математика в 4 клас. Всички ваксини имат изключително редки странични ефекти, вземете каквато искате ваксина - хепатит, коклюш, варицела...при много малък процент хора се появяват сериозни усложнения. Същото е от антибиотици, други препарати и т.н. Та пак вижте 38 със седем нули отзад какво значи. Не излизайте от вкъщи, за да не ви блъсне кола.
132
8
 
10
 
! Отговори
Някой преди 2 години
Ако съдим по статията автоимунно заболяване имат 60 души от 10млн. ваксинирани. Това прави точно 0.0000006 %. Смъртните случаи днес у нас са 240 от 50 000 заболели. Това е 0.0048 %. Кое е по-опасното се пита в задачата.
131
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксините водят до стерилитет при жените след първото раждане. Това е световен заговор за ограничаване на човешката популация, особенно в области където традиционно броят на глави в едно семейство надхвърля всички живи роднини - близки и далечни в цивилизованият свят. Гледайте филмът "децата на хората" с Клайв Оуен, филмът е стар но поставя много въпроси, които са особенно актуални днес.
130
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Пирогов Ами той шефа им го каза-всички сме го изкарали...
129
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всъщност две директиви directives, 2001/18/EC and 2009/41/EC бяха изменени през лятото на 2020, за да разрешат ГМО ваксините. Който има очи, гледа, който има уши слуша, а който има акъл мисли.
128
0
 
34
 
! Отговори
Анархист преди 2 години
Т.е. злобата при една част от ваксинираните не е случайна?
127
8
 
36
 
! Отговори
Сериозно ли ?! преди 2 години
Къде сте бре троловете на Радев? Ей така не съм се смял отдавна хахахаха. Еми кво да се прави .... Отиваш да се бодеш почти принудително, а след това разбираш какъв кръгъл глyпak си. Сега на вакснатите, ама наистина KPЪГЛИ ИДИOTИ, не им остава нищо друго освен да се молят. До вчера треперел да не се зарази от грип, искал да пътува, искал да ходи до мола - а днес се сблъсква с реалноста - инсулти, инфаркти, безплодие и кой знае още какви переспективи в близките няколко месеца или години.
126
0
 
17
 
! Отговори
Пирогов преди 2 години
Ковида страшна работа в - пирогов лекари санитари без маски по коридорите , толкова яко са се уплашили , един дори спеше в приемната на ковид отделението без маска това го казвам абсолютно Сериозно Не сьм антиваксьр просто отбелязвам фактите
125
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
60 на 10 000 000 или 0,0006%. А колко са починалите на 10 000 000 от ковид?
124
0
 
8
 
! Отговори
До 125 преди 2 години
Ако ти си в тая статистическа грешка друго ще дрънкаш май?!?
123
0
 
0
 
! Отговори
Др Зеленко преди 2 години
Ами, ще излезе, че съм прав.