Учени свързават ваксините на Пфайзер и АстраЗенека с неврологични увреждания

"Файненшъл таймс" цитира проучване върху 32 млн. ваксинирани в Англия
Обновена: 26 окт 2021 15:07 | 26 окт 2021 08:00, Анисия Иванова
193
Учени свързават ваксините на Пфайзер и АстраЗенека с неврологични увреждания
Снимка: БГНЕС

Учени свързват ваксините на Пфайзер и на АстраЗенека със "седем редки неврологични усложнения", съобщава в. Файненшъл Таймс.

Изданието цитира проучване, в което са взети предвид данни от 32 милиона ваксинирани възрастни в Англия.

То установява, че при хора, ваксинирани с първа доза от препарата на АстраЗенека, броят на случаите на синдром на Гилен-Баре (Guillain-Barré) се е увеличил: 38 са получили тежки усложнения, но броят на ваксинираните е над 10 милиона души. Синдромът е рядко състояние, при което имунната система атакува периферните нерви, което води до мускулна слабост, болка или изтръпване, а в по-тежки случаи и до парализа.

Експертите установяват още, че в рамките на 28 дни след ваксинацията с препарата на Пфайзер има повишен риск от хеморагичен инсулт или мозъчен кръвоизлив, като приблизително на 10 милиона ваксинирани случаите са 60. По-голям риск от усложнения има при ваксинираните жени.

Проучването разглежда данни от хора, ваксинирани между декември и май, и обхваща данните на 32 милиона ваксинирани, 20 от които с препарата на АстраЗенека, а 12 милиона - с този на Пфайзер. (БГНЕС)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От едни нови ваксини децата станаха аутисти иджендъри, от тия още по-нови възрастните правят инфаркти, инсулти и какво ли не още, едни веднага, а други след време, та не личи от какво е. Вируса не знаят какъв бил и откъде дошъл, не знаят как да го лекуват- че какво знаят? Болниците пълни, моргите и те. И това ми било наука.
81
4
 
5
 
! Отговори
Талибанин преди 2 години
До Анонимен "А от ковида 50 на 100 получават инфаркт и инсулт." --- сигурен ли си, че не са 200 на 100 и хемороиди на всеки втори?
80
4
 
10
 
! Отговори
Мдаа преди 2 години
Шестима души са починали по време на изпитванията на ваксината, разработена съвместно от американската фармацевтична компания Pfizer и германската биотехнологична фирма BioNTech. Това се посочва в документ, публикуван на сайта на Администрацията по храните и лекарствата (FDA) на САЩ.
79
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някои знае ли какво съдържат ваксините на Пфайзери, Астра Зенека, Модерна? Защо на всеко лекарство има състав даже и на листовката , а за ваксините няма? Как тогава човек да се ваксинира.
78
4
 
20
 
! Отговори
Удри преди 2 години
Боцкай го-ведата доде им дойде акъла. Добре са го измислили тия евреи. Ако не те убие вируса ваксината да те довърши.
77
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
100% от хората с инфаркт са пили вода. Пазете се от тази отрова!!!
76
5
 
1
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
До 76 ... 25 хиляди починали от колко ваксинирани, за какъв срок, в коя държава? 1 милион оплаквания на 300 милиона ваксинирани също не е много, това са 0.33% от хората имат болка в областта на инжекцията, слабост, леко повишена температура. Това са нормални реакции след ваксинация още повече едва при 0,33% от ваксинираните.
75
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много повече са негативните последици от ваксините. У нас никой нищо не изследва. И нищо не се лекува. Няма персонал в болниците. Не е нужно на господарите. И не е според поръчката. А доц. Атанасов - шефът на ковид отделението в Пирогов, го заяви ясно - не е нужно преболедувалите, независимо кога, да поемат този риск. За близо две години НЯМА преболедувал, който да е повторил заболяването.
74
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно заглавие, целящо сензация. Без ваксини, 1 на 100 000 може да развие Гилен- Баре. Или около 7000 души годишно само в САЩ. Тук говорим за 38 на 10 мил. Изследвайте още 10 мил не ваксинирани.За често (особено при нас, за жалост) състояние като инсулт да не говорим.
73
3
 
15
 
! Отговори
Мдаа преди 2 години
Израел: десетки случаи на миокардит след втората доза от препарата на BioNTech/Pfizer
72
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А от ковида 50 на 100 получават инфаркт и инсулт.
71
4
 
13
 
! Отговори
Мдаа преди 2 години
23-*** възрастни норвежци са починали дни след ваксинация срещу Ковид-19. Тъй като има вероятност смъртта им да е била причинена от странични ефекти на ваксината, Норвегия променя част от указанията за имунизациите.
70
14
 
17
 
! Отговори
Възраждане преди 2 години
Ваксините са отрова!! Пълна забрана на всякакъв вид ваксини!! Ние не сме животни за да ни ваксинират, маркират и чипират!! Гласувайте за Костадин Костадинов за президент. Само той може да спре това безумие
69
6
 
2
 
! Отговори
бай Марин преди 2 години
Антиваксърите пълни с ваксини, нали?!?
68
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ОбективноИма 25 хиляди документирано И ПРИЗНАТО ПОЧИНАЛИ СЛЕД ФАКСИНАЦИЯТА. Още 150х са починали от обичайните симптоми на факсината, ама не признават че е от нея. 1млн оплаквания при 300млн поставени факсини
67
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А така- значи вирусът лош, ама и ваксините лоши. Какво правим сега? Измислили били някакви нови технологии- ама всичко ново е все по-лошо от старото. Върни се навреме назад, за да стигнеш по-бързо напред, рекли древните японци.
66
11
 
7
 
! Отговори
ww преди 2 години
Ваксините са селектиран вирус , който предизвиква имунен отговор! Вируса прави същото , но при него се очаква ,че докато разбереш вирусното натоварване е нарастнало и е трудно на организма да се справи. След преболудуване имаш същия имунитет както слеб ваксиниране! Ако нямахме ваксини като бебета да сме измрели до сега , след нашествието на емигранти от Африка.
65
4
 
8
 
! Отговори
Miss In Formation преди 2 години
И още ЕДИН въпрос:1 Защо няма НИКЪДЕ и НИКАКВА информация за странични ефекти от руската и китайската ваксина? Явно тези " ваксини" са перфектни и трябва само с тях да се боде бг, живейте и с тази ЗАБЛУДА! Сърбия обаче гори от Ковид19 по китайско- руски модел....
64
0
 
14
 
! Отговори
Стар ларс преди 2 години
Злият император -лорд Баиден намери нов ученик - дарт РадевДжедаите са распръснати ис галактиката , тъмната страна е надвиснала вьв вселената
63
3
 
5
 
! Отговори
hm преди 2 години
сега разгледах статистики в гугъл и честота е далеч по-голяма. тук излиза 5 души на милион с кръвоизлив. в една статистика честота в сащ достига до 222 на 100 000. излиза че ваксината предпазва от това.