Мъж, болен от COVID-19, чака 9 дни, за да бъде приет в болница

Сам се оправям. Аз не разбирам от лекарства, дъщеря ми казва какво да пия", разказва мъжът
27 окт 2021 09:25, Ния Христова
186
Мъж, болен от COVID-19, чака 9 дни, за да бъде приет в болница
Снимка: Pixabay
71-годишншят Людмил Авджиев е заразен с коронавирус и вече 9 дни чака да бъде хоспитализиран, въпреки че състоянието му е налагало да бъде настанен в лечебно заведение. Преди дни състоянието му се влошава, а сатурацията му пада до 80. 
 
"Сам се оправям. Аз не разбирам от лекарства, дъщеря ми казва какво да пия. Оказа се, че трябва да мина на венозно лечение", разказа пред Нова тв мъжът.
 
Дъщеря му – Ралица, многократно е правила опити да намери болница, но без успех.
 
"Беше ад. Спеше по 22 часа. Не можеше да става, да се движи", разказа жената.
 
В понеделник, след поредното позвъняване на Спешна помощ, пристигнал екип от медици, а баща й бил откаран в болница, но отново не бил приет. 
 
"Направиха изследвания, рентген. Изчакахме два часа да станат готови резултатите. След което дойдоха и казаха, че няма да го приемат. Резултатите са много лоши, но няма места и не зависи от тях", обясни Ралица.
 
Дъщерята на болния прави нов опит да се свърже със спешните медици, но й казват, че линейка може да пристигне най-рано след 4 часа. На терен е изпратен доктор Мохамед Алибрахим. Първата му задача е да премери сатурацията на Людмил.
 
"Сега е 88, но няма остра дихателна недостатъчност", обяснява специалистът.
 
Налага му се да постави инжекция. След прегледа заключението на спешния медик е:
 
"Пригответе нещата, отиваме в болница. Ще се обадя на шефката на смяна. Трябва да му намерим място", заяви медикът.  
 
Доктор Алибрахим установява още нещо – един от важните за лечението на Людмил медикаменти, досега не бил прилаган. 
 
Накрая Людмил е приет във ВМА, но според доктор Алибрахим, мъжът е трябвало да постъпи в лечебно заведение много по-рано.
 
От Спешна помощ заявиха, че в момента има недостиг на интензивни легла за тежки случи на коронавирус. Легла за пациенти, които се нуждаят от лекарско наблюдение, обаче има. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако е бил ваксиниран, при това положение е можел да завърши фатално! Тялото му само се е преборило с вируса, ако му бяха инжектирали някоя химия, дали?!
126
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами, нали сме против налагането на, каквото и да е.Искаме си правото на свободен избор.Тялото си е наше..и т.н. и т.н.Според мен, антиваксърите трябва да си плащат сами лечението или официално да се откажат от лечение. Щом е тяхно лично решение.
125
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 130 132 ЕМА да Ви сподели защо е регистрирала над 26 000 починали от ваксините пряко.
124
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ежко 131 Жив е, ваксатроле. Прекалявате.
123
1
 
1
 
! Отговори
До 130 преди 2 години
До АнонименМоже ли да ни споделиш научни статии, които потвърждават твоите твърдения?Моля, да не е статия без автор в днес.бг, пик или която и да е жълта медия.
122
12
 
3
 
! Отговори
Ежко преди 2 години
Е поне се е опазил чист човека и не е дал да го убодат. По-добре мъртъв отколкото убоден. Браво на него и на щерка му.
121
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 122 Безумие е да се предлага ваксина, която води до тромбози на сърдечно-съдови, които са най-застрашените от ковид.
120
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защото е пълно в болниците със "всеки сам си преценя". Много глупав народ.
119
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма места в болниците.Явно не си даваме сметка,че купона свърши.Само който не се пържил в огъня на треската и не е дишал с много труд не знае какво е да чакаш лекар и място за лечението с дни.По-лошо ще става.
118
7
 
4
 
! Отговори
ПО 130-ДУШИ/ДНЕВНО . преди 2 години
...УМИРАТ ДНЕВНО И ПЪЛНЯТ ГРОБИЩАТА , ЗАЩОТО БЪЛГАРИЯ Е ПОДЛОЖЕНА ОТ РАДЕВАТА ХУНТА НА УМИШЛЕН ГЕНОЦИД ОТ К-19 , ЗА ДА СЕ ЗАТРИЕ БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ , И ДА СЕ УСТАНОВИ ПЪЛЕН РУСКИ КОНТРОЛ ВЪРХУ "БАЛКАНСКИ ПОТОК" , КЪМ ЕС!....РАДЕВ Е УБИЕЦ---ЗА ХАГСКИЯ ТРИБУНАЛ , ЗА УМИШЛЕНО РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА ПАНДЕМИЯТА С ПОЛИТИЧЕСКА ЦЕЛ!
117
3
 
1
 
! Отговори
Препоръка преди 2 години
На изборите трябва така да гласуваме че да продължим промяната.
116
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скача ли рейтинга на чорапа, скача ли ... За два дни 370 починанали, а в Италия , която миналата година е оплаквахме на ден умират по 15 човека при население многократно на нашето.
115
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 120 Не ходил в болница, и в поликлиниките има рентгени, ваксатроле. Отиде в поликлиника след като сатурацията му вече беше 95. Имаше желание да се долекува, защото дробовете бяха поразени, но лекарят влезе в болница и се справи и без него. Искаме да ни лекуват лекарите, разбира се, но в случая само убиват, защото такъв е протоколът. Не е тяхна вината, но резултатът е лош за нас. Вирусът не е опасен, въпросният пациент се оказа недиагностициран с много тежко заболяване, пред което ко
114
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Страх те е от тромбоза, която засяга 1 на милион, а не те страх от ковид , който при над 60 год е смъртоносен в 50 на 100. Що за логика? Безумие!
113
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 114 Всеки да си поеме отговорността за своето здраве! Стига сте ни вменявали вина! ЕМА е регистрирала над 26 000 починали пряко от ваксината, 2 млн. с увреждания и това са официалните данни. Реалните никой не знае. Всеки ден умират ваксинирани. Кой пое отговорността? Ваксатроловете?
112
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи антиваксъра обяснява, как "сам" се е оправил "в къщи" с боледуващ от Ковид и с няколко поста излезе наяве, че и в болница е ходил, и рентгенови снимки са правени, и белодробен лекар го е консултирал и лекарства е вземал болния. Иначе се пеняви, колко безползни са лекарите, как болниците са ненужни, как с народна медицина всичко ставало и как въобще тоя вирус не бил опасен, а и дали въобще има такова нещо. ТОЛКОВА за "моралните" антиваксъри - изпечени лъжци.
111
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако беше нинова, или фигуранта, цяло отделение щеше да им намерят...
110
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Върховна наглост и мазохизъм. Случаите растат, здравеопазването рухна, лекарите изнемогват и пак антиваксърите лъжат и пропагандират, и пак някой друг е виновен и лекарите им са виновни. Не разбрахте ли още! До това води липсата на ваксинация!!!!
109
1
 
5
 
! Отговори
Jj преди 2 години
До Малина от ОсинаПрав(а) си.. Наистина е безотговорно, но има и един друг проблем и той е, че понякога не можем да убедим родителите си. Аз съм ваксиниран и всеки ден се моля на моите и да отидат, но конспиративните теории ги тресат яко. Те са пълнолетни - как мога насилствено да ги накарам? Мисля, че държавата и правителството са отговорни да подават правилните съобщения - нещо, което ВЪОБЩЕ не се е случвало в нашата мила държава с месеци напред!
108
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Математиците още средата на август казаха че това ще стане. Нашите управляващи взеха решение за ограничаване на заразата след 2 месеца... Ей за такива гласувате! Въобще няма да им ходя на изборите. Можеха да се спасят стотици животи, ако не беше безхаберното управление на некадърницте на държавната хранилка.