Мъж, болен от COVID-19, чака 9 дни, за да бъде приет в болница

Сам се оправям. Аз не разбирам от лекарства, дъщеря ми казва какво да пия", разказва мъжът
27 окт 2021 09:25, Ния Христова
186
Мъж, болен от COVID-19, чака 9 дни, за да бъде приет в болница
Снимка: Pixabay
71-годишншят Людмил Авджиев е заразен с коронавирус и вече 9 дни чака да бъде хоспитализиран, въпреки че състоянието му е налагало да бъде настанен в лечебно заведение. Преди дни състоянието му се влошава, а сатурацията му пада до 80. 
 
"Сам се оправям. Аз не разбирам от лекарства, дъщеря ми казва какво да пия. Оказа се, че трябва да мина на венозно лечение", разказа пред Нова тв мъжът.
 
Дъщеря му – Ралица, многократно е правила опити да намери болница, но без успех.
 
"Беше ад. Спеше по 22 часа. Не можеше да става, да се движи", разказа жената.
 
В понеделник, след поредното позвъняване на Спешна помощ, пристигнал екип от медици, а баща й бил откаран в болница, но отново не бил приет. 
 
"Направиха изследвания, рентген. Изчакахме два часа да станат готови резултатите. След което дойдоха и казаха, че няма да го приемат. Резултатите са много лоши, но няма места и не зависи от тях", обясни Ралица.
 
Дъщерята на болния прави нов опит да се свърже със спешните медици, но й казват, че линейка може да пристигне най-рано след 4 часа. На терен е изпратен доктор Мохамед Алибрахим. Първата му задача е да премери сатурацията на Людмил.
 
"Сега е 88, но няма остра дихателна недостатъчност", обяснява специалистът.
 
Налага му се да постави инжекция. След прегледа заключението на спешния медик е:
 
"Пригответе нещата, отиваме в болница. Ще се обадя на шефката на смяна. Трябва да му намерим място", заяви медикът.  
 
Доктор Алибрахим установява още нещо – един от важните за лечението на Людмил медикаменти, досега не бил прилаган. 
 
Накрая Людмил е приет във ВМА, но според доктор Алибрахим, мъжът е трябвало да постъпи в лечебно заведение много по-рано.
 
От Спешна помощ заявиха, че в момента има недостиг на интензивни легла за тежки случи на коронавирус. Легла за пациенти, които се нуждаят от лекарско наблюдение, обаче има. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 113 Страх ги е от тромбозите по-скоро.
106
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е промяната на кирчовците и фуражките, но ще става и по-лошо. Радевата зима идва.
105
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Свиквайте, това е цената на липсата на ваксинация и мерки. Антиваксърите да поемат отговорността!
104
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На 70 год.да се страхуваш от чип,графен и следене,значи си голям оптимист.Защо,закога и закъде?
103
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 104 "Само, че веднъж разберем ли, че можем без тях, какво ще правят после? Цял живот ще пият кафе. Само че пари откъде?" Какво е най-сериозното заболяване от което ти или родителите ти сте боледували?
102
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 100 Какъв "пулмолог", какво "долекуване"? Нали сте го лекували у вас с "народна медицина"? У вас и пулмолог ли имате? Основното лечение с народна медицина ли го правихте? А рентгенов апарат у вас откъде? Или тичахте в болницата? М?
101
2
 
3
 
! Отговори
балами преди 2 години
До АнонимеН. Ами кандидатствай за нобелова награда. Ей, нямат край иддиотите.
100
7
 
3
 
! Отговори
do 89 преди 2 години
То понеже е супер сложно да се планира колко легла ще бъдат нужни? Вината не е на неваксанирания, а на администрацията на болниците. А ти си един самодоволен, злорадстващ червей. Вашите ваксини струваха колкото 10 болници.
99
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
това е здравеопазването на Радев, колкото повече убие толкова по доволен ще е радев.
98
13
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
БАНАЛНО Е ДА ПИША ВЕЧЕ КОЛКО ЕЛЕМЕНТАРНО СЕ ЛЕКУВА КОРОНА ВИРУС С ПО 100 КАПКИ ПРОПОЛИС 3 ПЪТИ НА ДЕ И ЕДИН АСПИРИН!
97
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 96 Само, че веднъж разберем ли, че можем без тях, какво ще правят после? Цял живот ще пият кафе. Само че пари откъде?
96
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бил ли е ваксиниран?
95
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е само потвърждение, че болните не умират от болестта covid сама по себе си, а от лекарско безхаберие, некадърност и неадекватно лечение!Но това в България се случва и с много други пациенти с различни от този вирус заболявания.И аз съм жертва на такова отношение.!
94
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 96 ***--ьо е докарат лицемерието до своя втора същност. Същите тия, които тук се дръвчат на лекарите, вече са се обадили на няколко техни познати лекари да ги питат какво трябва да правят в случай, че имат Ковид и ще си счупят краката да тичат към болниците, ако положението по една случайност точно при тях запоне да се омазва. Същото е като с подкупите: реват, че политиците били корумпирани, но плащат за фалшиви сертификати.
93
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 88 Ваксатроле, разполагам с рентгенови снимки и заключения на пулмолог след като премина кризата. Всички лекари, които го прегледаха след кризата бяха силно уплашени и не вярваха, че е оцелял. При все това дори долекуването го направи с народна медицина, а не с лекарства, защото пулмологът се разболя и влезе в болница. В момента той е добре, а пулмологът не се е възстановил. Запазете си плашилките за другите. Ние сме наясно, повече от Вас.
92
4
 
15
 
! Отговори
Малина от Осина преди 2 години
Не виждам къде е новината?! Знаеше се, че ще се стигне то такива случки, но всеки се ослушва. Антиваксъри, кръчмари, майки които не искат да си гледат децата, кандидат депутати , всички те пръскаха лъжи , в резултат вайкане и препълнени болници. Да оставиш баща си на 71 без ваксина е безотговорно.
91
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лошо е когато се увериш по най-трудния начин,че Ковид има.Да беше се ваксинирал стареца.Слушах го как каза на доктора-"Живее ми се"
90
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той вече го е изкарал - 9 дни, още 5 дни при нарастваща сатурация, няма проблем! Да се излиза от болницата, защото ще хване някоя друга болест я бактерии я нещо друго и ще вземат да го уморят нали е над 70 г. т.е. минал е средния живот от 69 години в България! И по мнението на хуманистите в България не е вече потребен! Това чака всички, които така мислят, че старите се ненужни! Гледайте да умрете до максимално 50-годишна възраст, защото след това ще е ад на тази територия или се изнесете, ако мо
89
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако съм лекар и чета компетентните коментари тук, щях да закрия всички отделения и да ида да пия кафе. Нали от болницата жив не излизаш. Нали само се точат пътеки. Нали е бяла мафия. Нали са некадърни. Затварям и чакам да идват и краката да ми ***, и пак няма да ги лекувам
88
3
 
13
 
! Отговори
София преди 2 години
Къде са сега *** и пульо да реват против зелените сертификати и вакцинацията. Ама нали, лицемерието е ужасно нещо, особено неосъзнатото.